malavi wol-i nick li Volkan bey in Yanlışı


fatmayetmezÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2013
İl: Balikesir
Mesaj: 138
fatmayetmezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 13:21
Konu ile ilgim yok ama Volkan beyi tanırım gerçekten özel sebeplerden dolayı üretim hanesini dağıttı balıkları görmedim fakat balıkların Ispartaya gönderildiği akşam Terminalde karşılaştık 50-60 tl ye itibar edecek biri değil hatta Balıkesir Terminali şehir dışındadır özel araç ile balıkları oraya getirip otobüs kargosunu verirken aman balıklara bir şey olmasın diye paketi kendi otobüse yerleştirdi. Ama burada açılan sahtekar başlığı rencide etmiştir diye tahmin ediyorum. Tatlı dille bu olayın çözülebilirliyi varken neden bu şekilde bir başlık atıldı ? Balıkların değeri konusunda tartışma bence yersiz herkese göre kendi balığı daha değerlidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gaoxinq06Çevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2008
İl: Ankara
Mesaj: 152
gaoxinq06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 16:09
Fatma hanım ilk olarak biz onu denedik zaten balıkları görür görmez aradık tatlı dille bunların nasıl damızlık olarak satıldığını sorduk ancak aldığımız yanıt "benim damızlık anlayışım budur" oldu sizce ne yapmalıydık haksızlık karşısında sinip sessiz mi kalsaydık?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatmayetmezÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2013
İl: Balikesir
Mesaj: 138
fatmayetmezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 17:02
Keşke sahterkarlık değilde anlaşmazlık diye bir başlık açsaydınız belki o zaman uzlaşmacı yaklaşmış olur sorunun çözülmesinde adım atmış olurdunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

12KamilÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2011
İl: Bursa
Mesaj: 405
12KamilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 17:14
4-5 cm Demasoni yavru değildir. Şahsi fikrim bende bu balıklar için Damızlık ifadesini kullanabilirim. 

Bence ilk başta boylar konuşulmadığından problem çıkmış. Ayrıca 3.5 - 5 cm arası balıklar için 3,5 TL istenirken 4-5 cm lik balığa 10 TL yazılması haksızlık olmuş.

Yani her iki tarafında kusuru olduğuna inansam da, ilanında 3.5 - 5 cm arası balıklar için 3,5 TL yazan satıcının 4-5 cm balıklara 10 TL alması Muhammed kardeşimizi daha haklı kılıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DrklvntylmzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/08/2013
İl: Içel
Mesaj: 314
DrklvntylmzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 18:09
Dun aksam Volkan Bey aradım  belkı haddıme dusmez ama merak ettıgım ıcın sordum. Telefon gorusmemızde her sordugum soruya cok guzel bir sekılde cevap  verdi. Benım de sahsı fıkrım 'sahtekar'  kelımesını hakketmeyecek biri. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gaoxinq06Çevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2008
İl: Ankara
Mesaj: 152
gaoxinq06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 19:02
[QUOTE=Drklvntylmz]Dun aksam Volkan Bey aradım  belkı haddıme dusmez ama merak ettıgım ıcın sordum. Telefon gorusmemızde her sordugum soruya cok guzel bir sekılde cevap  verdi. Benım de sahsı fıkrım 'sahtekar'  kelımesını hakketmeyecek biri. [/QUOTE] < id="_npwlo" ="applicationpwlo" height="0">

O zaman ben aradığımda da düzgün cevaplar verseydi iş bu raddeye gelmezdi. Satış böyle yapılmaz!... Ben boy belirtmedim ne demek oluyor ya? sen 3.5-5 cm balığı 3.5 TL den satarken damızlık diye 5cm balığı nasıl 10 TL den kakalamaya çalışırsın? Tanıyorsunuzdur veya tanımıyorsunuz dur ben bilmiyorum. Ama bana yapılan haksızlıktı ve ben buna sessiz kalamazdım. Telefondan çözmeyi denedim ama bir sonuç alamayınca bende buradan gerçekleri anlatmayı kendime hak bildim. Diyor ya 30 TL yi ben kendi cebimden verdim diye hikaye çünkü 40e10d yi zaten 450 TL ye satıyordu ben yarısını aldım zaten 225 TL eder ki hiçbir otobüs firması da 30 TL almıyor daha önce gönderim yapan varsa bilir. Ben pilli hava motoruyla gönderim yaparken bile 25-30 TL gönderim ücreti alıyorum karşı taraftan. Ha bu gönderen kişinin insiyatifine kalmış bir durum 50 TL de ister 100 TL de ister. Sonuç olarak ben şimdiye kardar kimseye yanlış yapmadım yapmamda. O an ağzımdan çıkan kelimeler haksızlığın vermiş olduğu sinir ve sitresle söyledim. Ancak beni başınıza böyle bir durum gelirse anlarsınız İnşallah gelmez ama şuanda yan taraflı düşünüyorsunuz. Ama hakkımı savunmakta hiçbir zaman geri adım atmam. Ben haksızlık karşısında boynumu eğecek birisi değilim kusura bakmayın.
İyi akşamlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malavi wol-iÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 110
malavi wol-iÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 19:16
hala 3.5  5 cm demeye devam edıyosunuz gonderdıgım balıklar kesınlıkle 5 cm altı degıldır bunu ıyı bılıyorum yazmıyım dedım ama duramadım arkadasım ben sana yavru veren 20 d 5 e balık yolladım ve hepsınden yavru alıyorum 5 cm altı balık gondermedım 5 cm altı balıkta yoktur gonderımde 5 cm ve ustu 3 5 tane balık vardır onlarda 3. 4. kez yavru vermıstır damızlık anlayısım budur demedım laf soylememe musade bıle etedınız sabahın korunde aradınız actım sızınle beraber eskıshırede sıyah longfınlerımı yolladım 3 5 tane balık gozunuze kucuk geldı dıye gerıye kalan 15 20 balıgı gormezden gelıyonuz ona bakılırsa 8 cm dısılerde gonderdım onlarıda 10 tl den sattım ılanımda olan 3.5 5 cm olan yavruların 5 cm lıklerı erkeklerdır zaten ve onları sıze balık yollamadan 2 hafta once sattım artık sız ne soylersenız soyleyın benım ne gonderımımden bahsettınız ne yol ucretı odemedıgınızden nede bu ısı tıtızlıkle yaptıgımdan ben en ıyı sekılde kendımın olan ve yavru veren bantı bozuk olmayan ve asla yıpranık balık gondermedım ve sahtekar ılan ederek su ustune cıktınız bu kelımelerın ustune degıl sıze yardım etmek bu durumla daha ılgılenmem bıle ben sızın gıbı ac gozlu az para verıp cok ıyısını ısteyen ınsanlardan bıktım ısın para kısmı onemlı degıl tek cırpıda verdıgım emeklerı sahtekarlıga cıkardıgınız ıcın artık dıyorumkı ne halınız varsa gorun 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatmayetmezÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2013
İl: Balikesir
Mesaj: 138
fatmayetmezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 19:38
Otobüs gönderim ücreti 30 TL doğrudur. Siz hangi firma ile gönderiyorsunuz bilmiyorum ama Isparta - Balıkesir arası gönderilen kolinin büyüklüğünü görmüş biri olarak normaldir. Ayrıca Balıkesir Terminaline o koliyi getirmesi en kötü ihtimal 10 tl dir. Terminalin şehir merkezinden uzaklığı yaklaşık 10 km. Hatta koliyi göndermesine yardımcı olan otobüs firmasının vardiya amirinide çok yakından tanıyorum. Balıkesir - Bursa arası nilufer turizm bile o boyuttaki kolilere 15-25 tl ücret alıyor. O an ağzımdan çıkan kelimeler diye kendiniz söylüyorsunuz ne soylediğinizi bilmiyorum ama anlaşılıyorki balıklar beklentilerinizin dışında çıkınca iş bu boyuta gelmiş. Siz söylediklerinizden dolayı özür dileyin Sahtekar başlığını değiştirin Volkan beyde de beklentilerin dışında kaldığı için size hediye edebileceği belki yavru vatoz falan vardır kargo gönderim işinide ben ücretsiz hallederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gaoxinq06Çevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2008
İl: Ankara
Mesaj: 152
gaoxinq06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 19:44
Ben hiçbir şekilde aç gözlülük yapmadım. 3.5-5 cm de demedim ama 5cm ve altında 10 tane balık var verdiğin balıklarda bundan bahsettim 1 tanesi erkek 8 tanesi dişi 1 tanesinin anüs ventten anlaşılmıyor. Ben o 10 balığın dışındakilere laf söylemedim. Ama siz 15 balığı doğru 10 balığı yanlış gönderince haklı oluyorsunuz doğru ya. Ben sizden para talep ettim mi hayır. Başka balık istedim mi hayır. Ama yaptığınız haksızlıktı bunu söyledim. Yol parasını filan bir önceki mesajımda bahsettim. Zaten sizin ilanınıza göre 225 TL ediyordu ki ben size 250 TL yolladım banka da 5 TL kesti bana maliyeti 255 TL oldu. Siz 280 TL istediniz ilk başta gönderim ücreti dahil bu şekilde olsaydı ben almayacaktım çünkü 250 TL ayırabilmiştim sadece. Pazarlığımızı yaptık ve gönderim ücreti dahil 250 TL yaptık. Peki siz nasıl cebinizden ödemiş oluyorsunuz? Ben ne aç gözlülüğü yapmışım açıklayın ? Ben bir şey söylüyorsam açıklamasını yapıyorum ama siz lafı söylüyosanız açıklamasını da yapın o zaman. < id="_npwlo" ="applicationpwlo" height="0">

Ben hiçbir şekilde yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Pazarlık yapmak aç gözlülük oluyorsa bu sitedeki birçok kişiye hakaret etmiş oluyorsunuz. Haksızlığa sessiz durmak fıtratımda yok kusura bakmayın haksızlığında azı yada çoğu olmaz benim için. 


[QUOTE=fatmayetmez]Otobüs gönderim ücreti 30 TL doğrudur. Siz hangi firma ile gönderiyorsunuz bilmiyorum ama Isparta - Balıkesir arası gönderilen kolinin büyüklüğünü görmüş biri olarak normaldir. Ayrıca Balıkesir Terminaline o koliyi getirmesi en kötü ihtimal 10 tl dir. Terminalin şehir merkezinden uzaklığı yaklaşık 10 km. Hatta koliyi göndermesine yardımcı olan otobüs firmasının vardiya amirinide çok yakından tanıyorum. Balıkesir - Bursa arası nilufer turizm bile o boyuttaki kolilere 15-25 tl ücret alıyor. O an ağzımdan çıkan kelimeler diye kendiniz söylüyorsunuz ne soylediğinizi bilmiyorum ama anlaşılıyorki balıklar beklentilerinizin dışında çıkınca iş bu boyuta gelmiş. Siz söylediklerinizden dolayı özür dileyin Sahtekar başlığını değiştirin Volkan beyde de beklentilerin dışında kaldığı için size hediye edebileceği belki yavru vatoz falan vardır kargo gönderim işinide ben ücretsiz hallederim.
[/QUOTE] 

Fatma hanım kusura bakmayın ama ben yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Tek yanlışım hakaret içerikli bir kelime sarf etmiş olmam o da haksızlık yapıldığından sinirlenmiş olmamdan kaynaklı dır. Bana haksızlık yapmış birinden özür dileyecek değilim kusura bakmayın. Önce kendisinin yaptığı hatayı kabul etmesi gerekiyor. Bir ikincisi ise ben hiçbir şekilde ne balık istiyorum nede para istiyorum istemedim istememde ki bu saatten sonrada kendisiyle bırakın balığı hiçbir şekilde alışverişim bulunamaz. En başta düzgün bir açıklama yapıp bana düzgün bir şekilde söylese idi bu sorunlar hiç olmazdı. Gene hiçbir şey talep etmezdim ama kendisi başından savma eğilimine girişince ki söylemediğini idda ettiği 'benim damızlık anlayışım bu' cümlesi yerine düzgün bir şekilde anlatsaydı bunlar hiç olmazdı. Başlığı da düzeltirim önemli değil. Ama kendisinin yaptığı yanlışı kabul etmesi lazım.
< id="_npwlo" ="applicationpwlo" height="0">
< id="_npwlo" ="applicationpwlo" height="0">gaoxinq062013-11-23 20:11:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatmayetmezÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2013
İl: Balikesir
Mesaj: 138
fatmayetmezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 21:20
Muhammed bey özellikle hobi işin içine girince yapılan alışverişlerin sizi memnun kılması gerekir çünkü normal ihtiyaçlarınızı belki bir kenara bırakarak para veriyorsunuz. Ve beklentilerinizi karşılamayınca haliyle hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Ben size bir şeyle itham etmiyorum siz zaten yazınızda hakeret içerikli bir kelime soylediğinizi belirtmişsiniz. Volkan bey in de art niyetle size memnun etmeyecek balıklar gönderdiğini düşünmüyorum balıklara ve hobiye bakış açınızın farklı olduğunu düşünyorum. Örneğin benim çok beğendiğim bir balığı arkadaşım beğenmiye biliyor. Siz başlığı değiştirerek bir adım attınız. Sizin para veya yeni balık istediğinizide belirtmedim sadece Volkan beyin bir satıcı olarak alan kişinin memnuniyetsizliği karşılığında bir jest yapması uygun olur düşüncesindeyim. Herhangi bir tarafın hatalı yada haksız olması değil yada Volkan beyin bir jest yapması onun hatalı olduğu anlamınada gelmez. Konunun tatlıya bağlanması için çaba sarf ediyorum. Volkan beyin de sizin attığınız adımı görerek bir adım atması gerekir. Teklifim 2 taraf içinde geçerlidir. Konun tatlıya bağlanabiceğini düşünyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nova55Çevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2007
İl: Samsun
Mesaj: 138
nova55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2013 00:05
Balıkların değerini forumdaki arkadaşlar belirlesin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brooklyn_bjkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 708
brooklyn_bjkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2013 01:03
Yıllardır demosoni besleyen üreten biri olarak bende bu konu hakkında görüşlerimi belirtmek isterim..Öncelikle benimde elimde 2.5 yaşında olup 6cm i geçmeyen damızlık dişilerim mevcut bunun sebebi yanık kalması vs değil,etçil yem kullanmamam ve belkide akvaryum hacmimin çok büyük olmaması(180litre)..300-400litrede bioaqua,tetra bits gibi proteini yüksek etçil yemlerle demosonileri 5-6 ayda 7 cm yapan üreticilerde gördüm ama balıklar viran,bitik..Muhammed bey bence balıkları aldığınız fiyat çok yüksek bir rakam değil ben şahsen 7-8-9cm damızlık demosoniyi 15 tl den aşağı satmam hediye ederim daha iyi çünkü bakımı beslenmesi maliyetli bir balık ve bu boya en az 1-3 sene arasında geliyor..Satıcı arkadaşta ki tek yanlış bence içlerinde 4-5 adet 5 cm balık olduğunu belirtmemesi..Bence alışverişte zarar eden bir taraf yok bu yüzden konuyu çok uzatmamanızı rica ediyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FarukBeyÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 943
FarukBeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2013 01:22
Konuyu en baştan inceledim ve iki tarafıda tanımam ama burada çok büyük bir hata yapılmış gözüküyor.Damızlık balık diye satılan 5 cmlik demasoni damızlık değildir buna damızlık diyen kişi balıktan anlamıyordur.çünkü demasoniler 10-11 cme kadar büyürler.Satıcı zaten balıkların boyunu belirtmemiş ve hepsi yavru veriyor diyor doğrudur 5 cmlik dişiler rahatlıkla yavru verir sorun yok ancak 25 balık satılırken 15 tanesi 8-9 cm 10 tanesi 5-6 cm denseydi olay buralara gelmezdi.Satıcıya hak verdiğim konu 25 balığı 250 liraya satmış ve tanesi 10 liraya geliyor(akvaryumculardaki fiyatları biliyoruz) ayrıca gönderim ücretide kendisi tarafından karşılanmış ve abartılı bir şekilde suçlanmış bu biraz fazla olmuş.Sonuç olarak haksızlığa uğrayan taraf alıcı taraftır ancak helalleşerek konunun tatlıya bağlanması taraftarıyım.Keşke Volkan, Muhammed kardeşimizi arayarak özür dilesede konu kapansa çünkü bu işin uzamasının kimseye faydası yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZaferixÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1038
ZaferixÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2013 11:35
Balıktan anlamıyordur ne demek bir açar mısınız Faruk Bey? Balık üreme faaliyetlerini gerçekleştirmeye başlamışsa damızlık hale gelmiş demektir. Sizin de dediğiniz gibi iletişim kopukluğundan kaynaklı bir durum bence. Ama satıcı ilanı da biraz yanıltıcı ve eksik gibi. 3,5-5 cm diye ilanının alt kısmında 3,5 liradan sattığı balıkları da görünce koloninin daha büyük olduğu düşüncesi artıyor. Lütfen yapıcı şekilde konuşmalıyız. Olumsuz sıfatlardan kaçınalım. Damızlık kelimesi balığın boyunu belli etmez. Çiftleşip yumurtlama veya doğurma özelliklerinin olduğunu açıklar.Zaferix2013-11-24 11:37:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir