ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fatmayetmez
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Haziran 2013 06:12
Son Ziyaret:
16 Şubat 2017 22:04
Toplam Mesaj:
138 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatma Yetmez
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatma Yetmez

SON 10 MESAJI

Anamurdan ÖzcanÖzkan ilandaki canlının gelmemesi
Özcan abiden daha önce karides aldım para konusunda hiç problem yapmadı aldığım  karidesler elime çok iyi bir paketleme ile ulaştı. Yanında hediyeleri hem bitki hem salyangoz çok iyiydi şu an onun sayesinde yüzlerce karidesim var aylar sonra karşılaştığım hastalık sorununda bile yardımcı oldu. Daha önce bir çok ücretsiz dağıttığı canlılar olduğunu biliyorum. Böyle birini 20-30 tl gibi gerçekten komik bir rakam yüzünden bir çok ithamda bulunmak hoş olmamış. Konuya farklı bir şekilde yaklaşım sorunu çözerdi. gelen canlılardan memnun olmadığınızı belirtseydiniz sorun çok daha çabuk çözülürdü gibi geliyor. Özcan abi gibi kişilere bu şekilde (hoş olmayan hitap şekli ile) davranılmasına müsade edilmeyeceğini düşünüyorum.
Cüce vatoz yumurta
Bitkili tetra tankımdaki cüce vatozlar yumurtladı bugun 4. gün erkek kübün içinden hiç çıkmıyor. 20 kadar neon ve kırmızı burun tetralarım var. ve yanında erişkin 4-5 tane daha cüce vatoz var. Diğer vatozlarda kübün etrafından ayrılmıyorlar. Yumurtalar ne zaman çıkar ve yavrular çıkınca diğer balıkalr zarar verimi ayırmam gerekiyormu ?
Bitkili akvaryumlarım (güncellenecek)
Aquabasis  plus + hagen karışımını yaklaşık 1 yıl 2 farklı tankda kullandım sonuc ne yaparsanız yapın aqubasis çamur gibi üste çıkıyor arada sineklik bile kullandım. Daha sonra zemindeki oynama yüzünden (benim hatam oldu) amonyak patlaması yüzünden karideslerimi kaybettim.  Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğim belki benim farklı bir hatam olmuştur.
Bitkili akvaryumlarım (güncellenecek)
Kurulumlarınız hayırlı olsun. Öncelikle kurulumlarda keşke farklı taban malzemleri ve ışıklandırma kullansaydınız. Bu  şekilde aralarındaki farkları görebilirdiniz. Tabanda aquabasis plus ve hagen 2 lisi ilk başlarda oldukça iyi fakat daha sonra çok kötü çamur gibi aquabasis plus üste çıkıyor en ufak bir dalgalanmada akvaryum çamur gibi oluyor. Ayrıca 2. akvaryum da karidesler için ölümcül sonucları olabiceğini düşünüyorum. Daha önce karides akvaryumlarımda kullandığım bu taban malzemesi yüzünden neredeyse tüm karideslerimi kaybetmiştim.
Moss Kaplama Yöntemi (Dry start method)
Işıklandırma konusunu merak ettim ? Işıklandırma nasıl olmalı ?
KOSGEB Destekleri ve Akvaryumculuk
Deniz hocam'dan önce yanıt vereyim sanırım İstanbul'daki bir çok teknokentte yer yok :) Yer bulunan sadece Anadolu Yakasında Teknoparkistanbul http://www.teknoparkistanbul.com linki bir inceleyin dilerseniz.
Malawi Yem Tavsiyesi
Sanırım konu anlaşılmadı hangi yemleri yerler diye sormadım yem tavsiyesi diye sordum kullanan arkadaşlara nls ve tropical haricinde bir cevap gelmediğine göre yazan arkadaşların tavsiyesi yok.
KOSGEB Destekleri ve Akvaryumculuk
Deniz hocam öncelikli konu ülkemizde malesef bir çok üniversite ve bölüm girişimcilik ve destek konusunda sınıfda kalmış durumda. Bırakın desteklemeyi köstek olmasınlar diyoruz bazı yerlerde Ben balıkesir üniversitesinde öğrenciyim ve bölümümdeki hocaların bir çok zaman karşımıza engel çıkardığına şahit oldum. Kosgeb konusunda gelince geçen yıl başında hem üniversitemize hem balıkesir kosgeb'e hemde güney marmara kalkınma projesine girişimlerim oldu. Malesef üniversitemiz desteklemek yada fikir sunmak yerine hiç cevap bile vermemeyi tercih etti. (Konu spor idi) Kosgeb ve kalkınma ajansının bana anlattıları şu şekilde;

İş yerini kiralayın, iş yeri gereçlerinin hazırlayın, resmi açılışları yapın bize bir plan hazırlayın bizde yanınızda çalıştıracağınız deneyimli kişilerin sigorta primlerini ödeyelim. Sadece proje ile başvurmanız yetersiz diye belirttiler. Bunların haricinde gecen ay iş bankası ve ziraat bankası 50 bin tl girişimci bayanlara kredi verdi 2 yıl ödemsiz toplam 5 yıl vadeli faizsiz. Ve yine kosgeb görevlilerinin belirttiğine göre daha önceki yıllarda verilen kredilerin  büyük bir çoğunlu istismar edildiği için genelde işletmesini büyültme girişimi olanları tercih ettikleri. Şu anda ülkemizin her yerinde girişimcilik kursları veriliyor ve 2013 yılında sadece 200 bin kişi bu kursa katılmış.
Malawi Yem Tavsiyesi
Malawi ler için 4 çeşit yem almayı düşünüyorum hangi yemleri tavsiye edersiniz ?
ADist canlı yayında...!
Aslında dün gece tv den izledim ve kendize ait bir internet kanalı kursanız mükkeml olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.