Malawi İzmir Akvaryum


Ibrahim90Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/04/2017
İl: Izmir
Mesaj: 1432
Ibrahim90Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2017 22:30
[QUOTE=bitkicix]İlk olarak herkese hayırlı günler diliyorum.Ben Balıkesirde ikamet ediyorum Malawi İzmiri telefonda fiyat ve bilgi almak için aradım. Telefonda olan sıcak tavırları benim balıkesirden izmire gidip dükkanlarını ziyaret ettim hiç ihtiyacım yok iken bir sürü malzeme aldım Çalışanların hepsinden Allah razı olsun üşenmeden her sorumu tek tek cevapladılar. Malawi izmir ile halen aktif olarak alışverişim sürüyor whatsapp destek hattı süper ilgili hiç bir sorunum olmasada her ayrıntıyı bana söyleyip whatsapp üzerinden aldığım ürünlerin tek tek fotosunu yolluyorlar. Ayrıca çalışan arkadaşın veteriner olmasıda doğru ürün seçmemizde bize çok yardımcı oldu çok saolun Malawi izmir çalışanları. [/QUOTE][QUOTE=AHMET09EFE]selam.
malawi izmir firmasından birkaç kez alışveriş yaptım.resun iç motor aldım canlı yem ,dainichi ve canlı balık almak için Aydın dan İzmir e özel olarak hem firmayı hemde ürün çeşitliliğini görmek istedim.çalışanlar müşteriye karşı gayet iyi ilşetişim kuruyor ve kazıklamaya çalışmıyor iyi olan veya olacak ürün ve balıkları öneriyorlar.
webten üç defa ürün aldım ürün hazırlandığında ürününüz hazır diye resim atıyorlar çıkıncada hem mail hende whatsap tan mesaj atlıyor .kısacası müşteri memnun kalsın diye ellerinden geleni yapıyorlar.

MALAWİ AİLESİNE TEŞEKKÜR EDER VE İŞLERİNDE BAŞARILAR DİLERİM.
GÜVENİLİRLİK ANLAMINDA 10 ÜZERİNDEN 10 VERİRİM KESİNLİKLE DÜŞÜNMEDEN.

BAŞARILAR [/QUOTE]

Ve foruma üye olur olmaz ilk mesajınız bu oldu öylemi..[:lol:] Yanlış anlaşılmasın söz konusu firma ile alışverişim olmuştur. Eksileri vardır artıları vardır bunları konuşmayacağım ama insanların malawi izmir sayfasına mesaj yazmak için foruma üye olmaları garip.
Firmanın bu tip reklam arayışı içerisinde olma ihtimalini düşünmek bile istemiyorum , oldukça üzücü olurdu.[EDIT]Ibrahim90,2017-07-28 22:39:24[/EDIT]

+1: [T]182947,GoldLove[/T][T]198295,math1[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ryzendÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2015
İl: Izmir
Mesaj: 708
ryzendÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2017 22:41
Birand abi iyidir, Gürcan abi kraldır. 3 senedir neredeyse her malzememi oradan alıyorum bir sıkıntı yaşamadım.

Beğenenler: [T]184562,Orhunekm[/T][T]65081,Ukbe Oymak[/T][T]6574,Onur Ulugöl[/T]
Teşekkür Edenler: [T]184562,Orhunekm[/T][T]20572,tarquinnn[/T]
+1: [T]184562,Orhunekm[/T][T]65081,Ukbe Oymak[/T][T]6574,Onur Ulugöl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LuwinoÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]8618,1[/B] [B]7754,3[/B]
Kayıt: 23/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 606
LuwinoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2017 15:10
Kurulumundan beri alışveriş yapmaya devam ettiğim, İlgili çalışanları ve Malzeme ve canlılar açısından geniş bir çeşitliliği bulunan, İzmir'deki sayılı mağazalardan biridir. Sorunsuz alışveriş yapabilirsiniz..

Beğenenler: [T]184562,Orhunekm[/T][T]65081,Ukbe Oymak[/T][T]6574,Onur Ulugöl[/T]
Teşekkür Edenler: [T]184562,Orhunekm[/T][T]20572,tarquinnn[/T]
+1: [T]184562,Orhunekm[/T][T]65081,Ukbe Oymak[/T][T]6574,Onur Ulugöl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrhunekmÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2016
İl: Izmir
Mesaj: 18
OrhunekmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2017 16:06
[QUOTE=Ibrahim90]

Ve foruma üye olur olmaz ilk mesajınız bu oldu öylemi..[:lol:] Yanlış anlaşılmasın söz konusu firma ile alışverişim olmuştur. Eksileri vardır artıları vardır bunları konuşmayacağım ama insanların malawi izmir sayfasına mesaj yazmak için foruma üye olmaları garip.
Firmanın bu tip reklam arayışı içerisinde olma ihtimalini düşünmek bile istemiyorum , oldukça üzücü olurdu.[/QUOTE]

İbrahim bey,Malawi İzmir akvaryuma daha önce gitmiş biri olarak firmanın bu tip bir reklam arayışı içinde olmayacağını, böyle bir şeye zaten kesinlikle ihtiyaç duymayacaklarını bildiğinizi varsayıyorum. Lütfen üzülmeyin, böyle bir ihtimali de düşünmeyin.
Firmanın devamlı olarak müşterisiyim. Tüm akvaryumlarımı, canlı ve malzemelerimi buradan temin ettim. Belki satılan bazı ürünleri daha uygun fiyatlarla başka yerlerden bulabilmek mümkündür, sonuçta binlerce çeşit üründen bahsediyoruz. Ama aradığım istisnasız her şeyi bulabileceğim ve ihtiyacım olan her türlü bilgi ve yardıma ulaşabileceğim bir firma varken 3-5 lira için sağa sola koşturmaya da gerek görmüyorum. Gerek kurulum aşamasında gerek ise yaşadığım her türlü sorunda mesai saati gözetmeksizin yaptıkları yardımlar için ayrıca kendilerine buradan teşekkür ederim.Bu konuda firma hakkında yazılan tüm olumlu yorumların altına imza atabilirim. Ürün çeşitliliğiyle, bilgili ve yardımsever kadrosuyla, fiyatlarıyla İzmirin değil Türkiye'nin en iyilerinden biri.. Buna karşılık firmayı karalamak için yapılan yorumlar tutarlı olmaktan çok uzak hatta komik iddialardan oluşuyor. Tartışma yaratmak istemiyorum ama örnek olarak konuyu başlatan arkadaşın ilanlarını gösterebilirim. Malawi İzmir'de herşeyin heryerden daha pahalı olduğunu söylemiş ama kendi bitki ve karideslerine biçtiği fiyat Malawi İzmir'den daha pahalı. Bu kadar pahalı bulmasına rağmen hala da firmayı ziyaret ederek alışveriş yapmaya çalışması ve her seferinde yeni birşeylerden şikayetçi olması da enteresan :) Kendisi en son hobiyi bıraktığını iddia ettiğinde güya kalan son karideslerini satın almıştım ama amacı hobiyi bırakmak değil satış yapmakmış.Yanağımızı sıktılar diyen mi ararsın, firmaya ulaşmak imkansız yazan mı? Beni hep takip ettiler diyene mi güleyim, milyonlarca liralık yatırımla kurulan firmanın 2 lirasını çalmaya kalktığını söyleyene mi? Meyveli ağaç taşlanır elbette ama fazla da zorlamamak lazım.

Beğenenler: [T]188146,Xzyfos[/T][T]65081,Ukbe Oymak[/T][T]6574,Onur Ulugöl[/T][T]20572,tarquinnn[/T][T]198889,Efe114[/T]
Teşekkür Edenler: [T]20572,tarquinnn[/T][T]198889,Efe114[/T]
+1: [T]65081,Ukbe Oymak[/T][T]6574,Onur Ulugöl[/T][T]198889,Efe114[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BarışÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2006
İl: Izmir
Mesaj: 1039
BarışÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2017 16:28
Öncelikle insanları suçlarken eğer tanımıyorsanız en az sizin kadar akıllı olduklarını varsayarak işe başlamanız lazım. Malawi İzmirden alışverişi geçin hiç gitmedim bile. Fiyatlarının biraz yüksek olduğunu duydum. O da çeşitlilik, kapasite özel türler olarak ileri seviyede olmasındandır . Kitlesi kemeraltındaki alelade akvaryumcu kitlesi değil yani bunu anlayışla karşılıyorum. Özel, bulamadığım bir balık, varyete filan olursa parayı toplar giderim sanırım öğrenci olarak ya da gezmeye filan. Yoksa ucuzunu bulabildiğim yere giderim. Yani müşterisi değilim özetle. Ama suçlandığınız, sahte üyelikle reklam yapmaya çalışıyor dediğiniz insanlar sizce yeni profil açıp 1. mesajı buraya yazınca insanların bunu farketmeyeceğini düşünecek kadar ya da yazının yanında üyenin 1. mesaj 2. mesaj yazdığını bilmeyecek kadar en hafif terimle saf olabilir mi? Bir tek biz mi zekiyiz?? Dev gibi ticarethaneyi de çoluk çocuk yönetiyor zaten. Benim fikrimi soracak olursanız o mesajlar ya gerçekten acemi üyelere aittir forumda yorum yapmayan ama sadece okuyan sadece akvaryumcu hakkında yorum yapabilecek kişilere ya da gerçekten firma üzerinde karalama kampanyası yapan, geçmişten kavgalı olan haklı veya haksız kin güden, rakip firma vs kişilerdir. [EDIT]Barış,2017-07-29 16:34:24[/EDIT]

Beğenenler: [T]188146,Xzyfos[/T][T]184562,Orhunekm[/T][T]20572,tarquinnn[/T]
+1: [T]184562,Orhunekm[/T][T]6574,Onur Ulugöl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2017 17:09
Kurucumuz dedikleri Birand Kuvan'ı malawi izmir'i açmadan forumdan tanırdım. Kendisi araştıracak olanların bulacağı üzere, özellikle mbuna türlerinde üstaddır, yetiştirdiği canlılarla katıldığı birçok yarışmada da daha oylama açılmadan o balığın ona ait olduğunu bilebileceğiniz bir hobicidir. Hobicidir diyorum çünkü bugün mağazaya gittiğinizde bir çalışanlarla konuşurken, bir akvaryumcu ile değil de hobici arkadaşınızla akvaryum sohbeti edercesine konuşup, o üslüpla cevap alabiliyorsanız hobici temelli anlayış sayesinde alabiliyorsunuzdur. Birand kardeşimiz ticari temelli bir işe soyunmuş, kurulum aşamalarına bakanların da göreceği üzere, son derece iyi düşünülmüş ve planlanmış bir mekan açmıştır. Çalışan olarak da kendi mentalitesine uygun kişilerle çalışmayı seçmiştir.

Daha önceden Edirne'de olmam sebebiyle ve Birand'ın da Edirneli olması hasebiyle akvaryumdaki nitelikli malzeme ihtiyacımın tümünü malawi izmir'den yapmakta idim. Sağolsun piyasa fiyatının oldukça altında vermekle kalmaz, zaman zaman ürünün parasını geç bile verdiğim olurdu iş güç dolayısıyla. Bir kere olsun para pul muhabbetti de yapmamıştır sağolsun. Hatta Edirne'ye geleceği zaman haber verir, bir ihtiyacım olup olmadığını, varsa kendisinin gelirken getirebileceğini söylerdi. Kanımca oldukça dürüst, içten ve güvenilir bir kardeşimizdir. Bugüne dek dünya kadar ürün almış ve bir kez olsun pişman olmamışımdır. Daha dün kendisine yine birkaç ürün ve aradığım amerikanların ellerinde olup olmadığını sordum. Sağolsun her zamanli kibarlığıyla cevap verdi konuştuk ve amerikan türü balıklar için beni birisinin arayacağını söyledi. Tamam dedim. İsminin Ahmet olduğunu söyleyen yine kibar beyefendi beni aradı. Bana nasıl yardımcı olabileceğini, ne tür balıklar aradığımı sordu. Ben de anlatınca ellerinde aradığım türden kendi seçtiği flowerhornlardan olduğunu ve onları hemen video olarak bana atacağını söyledi. Bunları anlatırken de oldukça kibar ve sıcakkanlıydı. Kendisine teşekkür ettim ve kapadım. Videolar geldi, baktım bir balık beğendim. Henüz akvaryumu kurmadığımı, daha sonra gönderilmesini için ayırmalarını istediğimi ve ücretini de göndereceğimi söyledim. Ücreti göndermeme gerek olmadığını, balığı ne zaman istersem alabileceğimi söyledi Ahmet Bey. Bari bir kısmını göndereyim dedim yine kabul etmedi. Balığınız ayrıldı hocam sıkıntı yok dedi ve işi bağladık.

Birand'a yazarak Ahmet Bey'in oldukça yardımsever birisini olduğunu ve tekrar teşekkür ettiğimi söyledim. O da kendisinin su ürünlerinde öğretim üyesi olduğu bilgisini verdi bana. Nitelikli bir insan olduğu dediğim gibi konuşmasından belliydi. Tıpkı diğer çalışanlar gibi.

Bunca garip suçlama ve karalama gördüm bu başlıkta. Kendi adıma ne zaman başvurduysam, ne aldıysam, ne konuştuysam bir kez bile pişman olmadım. Yine balık alıyorum, yine malzeme alıyorum hala da kilometrelerce uzakta olsam da buradan alıyorum. Çünkü gerek insani tavırları gerekse iş ahlakları ve yaptıkları işi sevdikleri her halinden belli olan personelleri ile bunu müşteriye yansıtıyorlar. Demem o ki, bazı arkadaşlarımız cidden sıkıntı yaşadılarsa da bunda asla ama asla bir kasıt olduğunu veya doğacak zarardan Birand veya bir başkasının bilgisi olarak bu maduriyete sebebiyet verdiklerini asla düşünmem. Herkese de tavsiye ediyorum. Saygılarımla.

(Bu posttan sonra kafasından ticari veya bir başka şekilde malawi izmir ile bağım olabileceğini düşünecek arkadaşlara selam ederim[:iyi:])[EDIT]Koray Balcı,2017-07-29 17:13:41[/EDIT]

Beğenenler: [T]184562,Orhunekm[/T][T]29591,imbellis[/T][T]196004,Ibrahim90[/T][T]65081,Ukbe Oymak[/T][T]6574,Onur Ulugöl[/T][T]198889,Efe114[/T][T]64971,izzettanju[/T]
Teşekkür Edenler: [T]184562,Orhunekm[/T][T]20572,tarquinnn[/T]
+1: [T]184562,Orhunekm[/T][T]29591,imbellis[/T][T]65081,Ukbe Oymak[/T][T]6574,Onur Ulugöl[/T][T]198889,Efe114[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xdhasanÇevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2014
İl: Içel
Mesaj: 193
xdhasanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2017 17:49
Aynen reıs

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ibrahim90Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/04/2017
İl: Izmir
Mesaj: 1432
Ibrahim90Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2017 19:02
[QUOTE=Orhunekm]

.[/QUOTE]
Neden tartışma yaratsın ki mesajınız , tartışma yaratacak bir şey yok. Bende yıllardır alışverişimi aynı yerden yapıyorum hatta birkaç gün önce ithal velifera siparişi için ön bilgi talebinde bulundum. Telefon bekliyorum.
Şikayet içeren yorumların geneli ve malum gergin diyoloğu kişisel bulduğum için , ilgimi çekmedi okumadım. Ancak gergin bir diyoloğun ardından gündem değiştirmek istercesine foruma iki yabancı gelip hiç alakasızca birer mesaj yazıp çıkar ise ben buna dikkat çekerim.
[EDIT]Ibrahim90,2017-07-29 19:16:19[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrhunekmÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2016
İl: Izmir
Mesaj: 18
OrhunekmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2017 20:16
İbrahim Bey, mesajıma sizin mesajınızdan alıntı yaparak başladım ama birkaç cümleden sonrasını genele yazdım. Tartışma yaratmak istemediğimi söylerken daha önce bu başlıkta ilginç iddialarla firmayı eleştiren arkadaşları kastetmiştim.

Beğenenler: [T]65081,Ukbe Oymak[/T]
+1: [T]65081,Ukbe Oymak[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bademakvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 07/07/2015
İl: Usak
Mesaj: 237
bademakvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2017 20:30
Selamaleyküm;

Arkadaşlar öncelikle firma ile bir bağlantım olmadığını belirtmek isterim. Senelerdir akvaryum hobisi içerisindeyim ve gerçek bir hobiciyim. Ayrıca bir esnafım.
Böyle platformlarda firma karalamak çok basittir. Ama karalamak içinde elle tutulur, gözle görülür birşeyler olması gerekli. Ben başından sonuna kadar okuduğum konuda birkaç arkadaşın abartısından farklı birşey görmedim. Firmada gerekli cevabı vermiş zaten. Madem mağdur oldun hak var, adalet var, tüketici hakları var vb vb.. hakkını arasaydın neden böyle bir platformda karalama yapıyorsun. Bu bana göre çok ayıptır, başkasının ekmeğiyle oynamak çok günahtır.
Bana gelince çok uzun zamandır hobinin içindeyim alışverişimi genellikle internet üzerinden malawiizmir de içinde 6 firmayı karşılaştırırım( bu 6 firmanın forumda olumlu ve olumsuz bir çok konuları var) hangisi uygunsa siparişimi oradan geçerim.
Bu hafta ufak tefek ihtiyaçlarım için araştırdım, malawiizmire karar verdim. Daha önce firmadan hiç alışverişim olmadı. Öncelikle sorduğum sorulara whatsapp üzerinden çok güzel cevaplar aldım. Site üzerinden alışverişimi yaptım. Daha sonra bana paketlenme fotoları, kargolanma bilgisi gönderdiler açıkçası şaşırdım. Ben ilgi alakadan memnun kaldım. Tavsiye ederim.
İyi hobiler.[EDIT]volkanbadem,2017-07-29 20:31:50[/EDIT]

Beğenenler: [T]65081,Ukbe Oymak[/T][T]184562,Orhunekm[/T][T]198889,Efe114[/T]
Teşekkür Edenler: [T]184562,Orhunekm[/T][T]20572,tarquinnn[/T]
+1: [T]65081,Ukbe Oymak[/T][T]184562,Orhunekm[/T][T]198889,Efe114[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arachno.philiaÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 19/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 174
arachno.philiaÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2017 05:46

Hobide geçirdiğim 17 senede ticari olarak bir dükkan işletip de bu işi gönülden severek uğraşan, müşterilerine karşı yaklaşımları ve tavırları ile hobici bir dost (veya ağabey) olarak hissettiren 3 kişi tanıdım. Biri Ankara'dan Hasan Sözen ağabey (İrem Akvaryum), 2002-2007 senelerinde dükkanına sıkça uğrar alışveriş yapardım. Oldukça bilgili, samimi ve dürüst yaklaşımı ile hobiye başladığım ilk senelerde bana daha da sevdiren kişidir. Hala devam etmekte mi bilmiyorum, yıllardır Ankara'ya gitme fırsatım olmadı. İkincisi İzmir'den Erkan Yavuz ağabeyim (Calvus Akvaryum), dükkanı devretti ama hâlâ görüşürüz, kendisinden çok değerli bilgiler edinmişimdir. Üçüncüsü de Birand Kuvan (Malawiizmir) olmuştur, Birand ile 2011'den bu yana tanışıklığımız var. Hobici ve ticari kimlikleri dışında benim için gerçek bir de dosttur.

Malawiizmir'e de kurulduğu ve açıldığı ilk günlerden beri düzenli olarak gerek alışveriş gerek hobici arkadaşlarla buluşmak için uğrarım. Ticari bir işletme olarak hobiye/hobiciye sağladığı imkanlar ile Türkiye'deki sayılı öncülerdendir. Sürekli olarak gelişen ve yenilenen yapıda bir hareketliliğe sahip, tabiri caizse zamana ayak uyduran nadir mekanlardan biridir. Müşteri memnuniyeti ön planda tutulur, çalışan arkadaşların büyük kısmı kendi alanında uzmandır. Gittiğiniz zaman da bunu çok bariz farkedersiniz. Yeni başlayan bir hobicinin "şu tür balık şununla yaşar mı?" sorusuna "-yaşamaz" cevabı da alabildiği, kurulu akvaryumu ve uygun sistemi olmadan dükkandan istediği balıkların satılmadığı, gereken seviyede bilgi edinmesi için (akvaryum.com'a) yönlendirildiği dükkandır. Bu mesajı daha çok İzmir'de yaşamayan ve dükkana uğrama şansı olmamış kişiler için yazmak istedim, o sebeple Youtube üzerinde bulduğum ve dükkana ait bir tanıtım videosu ile bitirmek istiyorum.

Herkese sağlıklı hobiler dilerim.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=8wLYS2JNb6A[/VID]

[EDIT]Onur Ulugöl,2017-07-30 06:10:46[/EDIT]

Beğenenler: [T]65081,Ukbe Oymak[/T][T]29591,imbellis[/T][T]184562,Orhunekm[/T][T]20572,tarquinnn[/T][T]184405,aliekinci[/T][T]64971,izzettanju[/T]
Teşekkür Edenler: [T]184562,Orhunekm[/T][T]20572,tarquinnn[/T][T]184405,aliekinci[/T]
+1: [T]96896,Koray Balcı[/T][T]65081,Ukbe Oymak[/T][T]29591,imbellis[/T][T]184562,Orhunekm[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SerdariekremÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14031,2[/B]
Kayıt: 23/11/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 691
SerdariekremÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2017 09:48
[QUOTE=Onur Ulugöl]
Hobide geçirdiğim 17 senede ticari olarak bir dükkan işletip de bu işi gönülden severek uğraşan, müşterilerine karşı yaklaşımları ve tavırları ile hobici bir dost (veya ağabey) olarak hissettiren 3 kişi tanıdım. Biri Ankara'dan Hasan Sözen ağabey (İrem Akvaryum), 2002-2007 senelerinde dükkanına sıkça uğrar alışveriş yapardım. Oldukça bilgili, samimi ve dürüst yaklaşımı ile hobiye başladığım ilk senelerde bana daha da sevdiren kişidir. Hala devam etmekte mi bilmiyorum, yıllardır Ankara'ya gitme fırsatım olmadı. İkincisi İzmir'den Erkan Yavuz ağabeyim (Calvus Akvaryum), dükkanı devretti ama hâlâ görüşürüz, kendisinden çok değerli bilgiler edinmişimdir. Üçüncüsü de Birand Kuvan (Malawiizmir) olmuştur, Birand ile 2011'den bu yana tanışıklığımız var. Hobici ve ticari kimlikleri dışında benim için gerçek bir de dosttur.

[/QUOTE]

İrem akvaryum (Hasan abi) hâlâ devam ediyor Turtes pasajında [:)] Merak etmişsiniz söyleyeyim dedim. Her nekadar dükkanı bakımsız olsa da, canlı yemden balığa, kuşa-kafese kadar bir çok canlı-cansız mevcut.

Beğenenler: [T]167494,fikret71[/T]
Teşekkür Edenler: [T]6574,Onur Ulugöl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arachno.philiaÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 19/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 174
arachno.philiaÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2017 00:52
[QUOTE=Serdariekrem]

İrem akvaryum (Hasan abi) hâlâ devam ediyor Turtes pasajında [:)] Merak etmişsiniz söyleyeyim dedim. Her nekadar dükkanı bakımsız olsa da, canlı yemden balığa, kuşa-kafese kadar bir çok canlı-cansız mevcut. [/QUOTE]

Cevabınız için teşekkürler Serdar Bey. Ankara'ya bir sonraki gidişimde dükkanına mutlaka uğrayacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SerhatZÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2016
İl: Mugla
Mesaj: 55
SerhatZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2017 17:38
Bugün Malawi İzmir ' den alışveriş yaptım ve çok memnun kaldım. Akvaryumumda yosun sorunu vardı ve bulunduğum yerde karides ve nerite salyangoz yoktu. İnternetten baktığımda Malawi İzmir canlı alma konusunda ilk seçeneklerim arasındaydı. Aradığım canlılarda ellerinde olunca whatsapptan yazdıkta sonra cevap yazmak yerine hemen aradılar. Normalde balıkları otobüsle gönderim yaptıklarını karides ve salyangozlar için kargoyla gönderim yapabileceklerini söylediler. Alacağım balıkta otocınclus afannis olunca hemen bir bilgilendirme yaparak '' Yeni akvaryumlarda bu balıkları beslemenizi pek önermiyorum. En azından akvaryum kurulduktan 1 ay sonra biyolojik denge oturduktan sonra beslemeniz daha uygun olur. '' cevabını aldım. Müşteriye satış yapmaktan çok müşterinin memnuniyetini hedefledikleri buradan belli. Bunu duyunca otocınclusdan vazgeçtiğimi söyledim ve o zaman otobüse gerek olmadığını kargolama şirketiyle gönderim yapabileceklerini böylecede daha uygun fiyata bu işin halledilebileceğini söylediler. Kargoyla gönderimde canlı gönderim garantisi var mı diye sorduğumda '' evet '' cevabını aldım ve ardından kolay gelsin diyerek telefonu kapattım. Aradan 1 saate yakın bir süre geçtikten sonra kargoyu hazırlamışlar. Kargo bilgilerini ve kargonun paketlenmesiyle ilgili genel bir fotoğraf attılar. Bu kadar hızlı olmasını beklemiyordum. Büyük ihtimalle de yarın kargo elimde olacak. Hem anında cevap aldım hemde en azından 50 tl lik zarardan kurtuldum. Bundan sonrada akvaryumla ilgili bir şeyler alırken ilk başta buraya bakacağım. Buradan kendilerine ilgi ve alakaları için tekrardan teşekkür ederim. [:iyi:][:iyi:][EDIT]SerhatZ,2017-08-01 17:40:07[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]20572,tarquinnn[/T][T]184562,Orhunekm[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir