ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Barış
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
174
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Temmuz 2006 13:03
Son Ziyaret:
26 Mart 2024 06:34
Toplam Mesaj:
1039 [0.16 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Öztekin Barış Ot
Doğum Tarihi:
17 Temmuz 1994
Yaş:
29
İl:
Izmir
Meslek:
Elektrik&Elektronik Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış Ot İzmir\Bayraklı-Alsancak

SON 10 MESAJI

115x60x60 Tür Tavsiyesi
Yunus öneririm.
115x60x60 Tür Tavsiyesi
Ilıman bir akvaryum öneririm. İstediğiniz tür canlı doğuran da tetra da envai çeşit dip balığı karidesi de ekleyebileceğiniz ılıman türler olan bir akvaryum . Yani daha net anlatmak gerekirse 1 e 4 dişi auratus koyarsanız ufacık bir ekleme için bile eliniz kolunuz bağlanacakken, güzel bitkili bir tank kurduğunuzda 5 ay sonra gönlünüze düşen çok güzel bir dişi betayı da gözlemleme yaparak ekleyebilirsiniz. Özetle agresif olmayan uyumlu ve görece küçük balıklardan oluşan az veya çok bitkili tank.
80lt Akvaryum İçin Popülasyon
Hayır dolu olmaz. Muhtemel sorun dipte. Cüce kerevitlerin bazı nesilleri çok agresif oluyor. Karideslerden çekinenleri de besledim yaklaşan her canlıya kıskaç kaldırıp saldıranlarda. Corylerin ölüm sebebi saldırıya uğramaları strese girmeleri vs olabilir. Özellikle beslenme zamanı gözlemlemenizi tavsiye ederim. Diğer balıklar için tank uygun.
Bazalt Kum Sorunu
Mıknatısa gelmesi sorun değil. Bilakis olumlu bir durum. Ancak yıkaması zorlu bir kum. Bol bol yıkasanız bile ilk birkaç ay kum hareketlendiğinde toz kalkma görünümü oluşabiliyor. Dip süpürgesiyle, dip çekimleriyle, zamanla yok olan bir durum. Ancak size önerim iri taneli lav taşı üstüne sineklik üstüne bazalt kum koymanız şeklinde. Daha çok verim alırsınız.[EDIT]Barış,2023-07-05 19:10:30[/EDIT]
5lt Canlı Önerisi
Yavru balık - yumurta çıkarma - tedavi karantina banyo yaptırma - pire üretimi vs tankı olarak kullanmanızı öneririm. Canlı için karides uygundur ama zaten besliyorum demişsiniz. Turuncu cüce kerevit için de uygundur ancak 2 tanede bile muhtemel sıkıntı olur. Yengeç hiç hiç önermem. Çok küçük balık türleri için asıl sorunlardan biri su değerlerinin sabitliğinin bu kadar düşük hacimlerde neredeyse hiç sağlanamayacak olması. Yani içine 3 lepistes atarsınız atmasına ama uzun ömürlü olacakları olanağı sağlamakta sorun yaşarsınız. Dişi beta alabilirsiniz. Üretme deneyimini yaşarsınız biraz uğraşırsanız.
Ember Tetralar Hakkında Destek..
Su şartlarındaki değişim psikolojilerini tedirginliklerini uyuşukluklarını solunum sıklıklarını vs vs etkiler evet. Kısa süre içinde yaşanan bir tehdit unsuru da evet etkiler. Mesela hiç tecrübe etmeseler de birgün aniden akvaryumda yaşanan bir kepçe mesaisi. Ayrıca ışık şiddetinin değişimi de etkiler. Normalde yanlarında olmadığınız ancak onların daha tedirgin geçirdikleri saatlerde eğer akvaryuma yaklaştıydanız da böyle bir sonucu ilk defa görmüş olabilirsiniz de. Ama sebep için çok uzağa gitmeye gerek yok. Su sıcaklığının düşüşünü gözlemlediyseniz yani.
Saururus Cernuus Bitkisi Hakinda Bilginiz Varmi
Merhaba deneyimleme şansınız oldu mu acaba. Ben de düşünüyorum ama yaprakların yüksek neme mi ihtiyacı var emin olamadım.
Art Akua Yemleri Hakkında
Tetra pro algea de gerçekten balıkları cezbeden birşey var. Özellikle tazeyse, havayla çok temas etmediyse suya düştüğü anda akvaryumda ayda 1 görebileceğiniz kuhliler bile ışık altına çıkıyorlar. Daha yem suya batmamışken bile, yem çeşidinin ne olduğunu anlamayan balık, kerevit karides vs kalmıyor tank içinde. Diğer yemlere oranla daha yüksek seviyede bir hareketlilik yaşanıyor ortamda. Acaba suya salınımı da fazla mı diye düşündürtmüyor değil ama. Olabildiğince ufak parçalara ayırıp tek lokma haline getirmeye çalışıyorum ben de. Yoksa onlar parçalarken salınım daha da artıyor, gözle görülür hale geliyor. Hiç eksik etmediğim bir yem benim için de.
Karidesler Atılan Yemleri Bulabilir Mi?
Balıklardan daha bile rahat şekilde attığınız bütün yemleri en ücra köşelerden dahi bulup çıkarırlar. Sızın özen göstermeniz gereken kısım yemleri bulup bulamamarı değil fazla yem vermemek olmalı. Zeten yosunla çürümüş bitki yaprak vs ile besleniyorlardır.[EDIT]Barış,2019-01-12 17:28:54[/EDIT]
Deneyimli Arkadaşlardan Dış Filtre Tavsiyesi...
Şuan birer adet Sunsun hw303a 1400L/h ve hw603b 400 L/h dı sanırım modellerini kullanıyorum. Sunsun dan memnunum 303 ün 35w olması haricinde. 603 birkaç aylık ama 303 bir yıl üstü çıtları çıkmıyor ikisininde. Kiminin aksine su sesini sevdiğimden çıkış borusu ucu su yüzeyinin üstünde şarıl şarıl su sesi kulağımda uyurken bile. Ama benim gibi su sesi de yapmazsanız cidden filtreye dokunmanız gerekebilir çalışıp çalışmadığını kontrol için. Hw302 modeliydi sanırım 303 ün bir düşüğü 1000L/h civarı olan size yeterli gelecektir sunsun düşünürseniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.