Malawiler Paylaşım


snnkcglÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2007
İl: Nigde
Mesaj: 251
snnkcglÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2008 12:13

Merhaba arkadaşlar geçenlerde bir yerde büyükçe bir akvaryum gördüm sanırım 600 lt su alıyor. Tankın içinde 10-15 sp vardı dekor ise kum üzerinde full kayalar vardı. Kayaların arasında mini mini yavrular vardı. Tank sahibine sordum. Bu yavrular nedir böyle? onlar yavrularım dedi ee yemedilermi hayır doğal ortam sağladım. Ama yavruları görmelisiniz. .Yüzgeçlerinde ne bir yırtılma nede renklerde bozukluk. Dip çekimi yapmıyorum dedi sadece haftada bir 3/1 su alıp aktarıyorum dedi. Peki ilaç felan kullanıyormusun dedim. Hayır bu su 2 senelik hiç ilaç kullanmadım sadece su aktarınca az kaya tuzu ilave ediyorum dedi. Akvaryumu 8 mm camdan 150 cm var herhalde bu suyu nasıl tartıyor dedim. Abartıyorlar dedi. Bu boyda bir akvaryumu illaki 10 mm yok 15 mm camla yapmak zorunda değilsiniz dedi. Merak edenlere güzel bir cevap oldu sanırım. Bu bilgiyi paylaşmak istedim. Herhangibir amacı yok :) kişinin balıkları çok hoşuma gitti. Ondan çok ilgilenen kişilerde böyle güzel balıklar yok. Çünkü balıklar doğal ortamlarındalar sanki koloni halinde yaşıyorlar. .Okyanustaki sardunya kolonisi gibi. ..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2008 12:30
Öncelikle cam kalınlığı ile ilgili cevap vermek isterim.Yerinden oynatmadığınız sürece veya dış etkilere maruz kalmadığınız sürece 8 mm de kaldırır o akvaryumu.Ama Allah korusun bir deprem olsa yada bir darbe alsa ortadan ikiye ayrılır akvaryum.Doğal ortam konusuna gelince Sitemizde bir çok akvarist bunu başarmaktadır.Burada en önemli faktör 600 lt lik bir akvaryuma sahip olmak.Filtrelemeye gelecek olursak eğer sump sistemi varsa su değişimi yeterli olacaktır.
Son olarakda zaten ana tanka hiç bir zaman ilaçlama yapılmaz.Karantina akvaryumuna ilaçlama yapılır ve sadece hasta balığa uygulanır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

snnkcglÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2007
İl: Nigde
Mesaj: 251
snnkcglÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2008 12:37
Sump sistemi yok sadece dolphin c-1300  dış filtre var. Ama balıklar gerçekten mükemmel. Sizce 495 lt de böyle balıklar yetiştirmek mümkünmü balıklar doğal renklerini alırlarmı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir