Melek Balıklarım yumurtladı ve yediler


deepsÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 5
deepsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2015 13:44
http://www.akvaryum.com/Forum/melek_veamp;_tetra_akvaryumum_k836440.asp

Tüm akvaristlere merhaba,
Yukarıdaki link daha önce paylaşmış olduğum akvaryumumdaki melekler dün anübiasın yaprak temizliğini yaptılar sonrada yumurta döktüler...
Sonradan akvaryuma dahil ettiğim erkekler yavruyken aldığım (şansıma dişi çıktılar) melekle eş tuttu ve yumurta dizdikten 3 saat sonraki tüm süreçte erkek tek tek yumurtaları yedi.

Sabah baktığımda diğer çiftte kur yapıyordu ve yaprak temizliyordu büyük ihtimallede yumurta dizeceklerdir.

Yavruları yememeleri için ne yapmalıyım?

teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkless85Çevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2010
İl: Konya
Mesaj: 50
darkless85Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2015 01:34
bazı balıklarda o sorun oluyor  , kıskançlık problemi büyük ihtimal . . 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetçaltıÇevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2014
İl: Içel
Mesaj: 146
mehmetçaltıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2015 10:23
Karma tanktaysa zaten serbest yüzüşe geçip hayatta kalmaları zor(imkansız), anca larva görürsünüz, onları da hortumla çekerek kurtarırsınız, mantarlaşmaması için sadece akvaryumdan aldığınız suyu kullanmalısınız.
Yeni çiftlerin 3-5 batım yumurta yemesi normal, deneyimsizler ve gelişim sürecindeler yine de yumurtalar mantarlaşana kadar korumaları gerekirdi, ya sağlıklarında sorun vardır streslilerdir ya da uyumlu bir çift olamamışlardır.
Bir çifti karma akvaryumda larva görene kadar başka bir akvaryuma almayın, sonrasında zaten kendi yavrularına bakacaklardır

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2015 12:36
Yeni eş tutan çiftlerin ilk bir kaç batını koruyamaması ve yemesi normal. Özellikle karma ise ve tetralar varsa tehdit altında iseler.

Ayrıca suyunuzun biraz yumuşak olması gerekiyor. Suda çözünen toplam madde (TDS) düşük olmalı. ph'da 7 ve altında olmalı ki yumurtalar mantarlaşmasın. Bunları ölçemiyorsanız gözlemleyerek tahmin yürütebilirsiniz. Mantarlaşan yumurtalar ebeveynler tarafından direkt olarak yeniliyor.

Yenmesini engellemek için en etkili yöntem tül sineklik ile ayırmak. Kablo kanalından akvaryumun ölçüsüne göre sağından solundan küçük balıkların geçemeyeceği bir ölçüde hazırlayıp arasına sineklik gererseniz ve yumurtaların olduğu kısmı bununla ayırabilirsiniz. Bu durumda yumurtaların düzgün su akıntısı alabilmesi için yakınına bir yere (kabarcıklar 3-4cm yanından geçecek şekilde) hava taşı yerleştirmeniz faydalı olur. Normalde bu hareketi anne ya da baba yumurtaların üzerinde yüzgeç çırparak yapar. 

Diğer bir seçenek de yumurtalı yaprağı kesip temiz ve içinde aynı akvaryumun suyu olan bir kaba almak ve orada aynı şekilde hava taşı ile havalandırılmasını sağlamak. Tabi yaprağı da güzelce sabitlemek lazım. Bu suya mantarlaşmayı önlemek için metilen mavisi damlatmak da düşünülebilir.

Benim melekler de karma akvaryumda 4-5 keredir ya kendileri yiyor ya da diğer balıklara kaptırıyor yavruları. Ancak her defasında daha da iyi baktıklarını gözlemliyorum. Bir kaç sonraki batın için akvaryumu sadece meleklere ayırmayı planlıyorum. Bakalım becerebilecek miyim. Bunlar benim denemediğim ama okuduğum, düşündüğüm yöntemler. İşe yaramaması için bir neden de yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mosskolikÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2010
İl: Bolu
Mesaj: 173
mosskolikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2015 15:01
Birkaç yıl önce 7-8 ad. Damızlıkaltı boyda meleklerden oluşan bir kolonide bir çift oluşmuştu. Birbirlerine kur yaptıklarını gözlemleyerek diğer bütün balıkları başka tanka alarak çifti yanlız bırakmıştım. İlkinde yumurtaların tamamını kaybetmiştim. İkincisinde yumurtalardan yavru çıktı. Toz artemiadan artemia çıkarmayı başaramadım. Yumurta sarısı verdim. Yavas yavaş azalarak yavruların tamamını kaybetmiştim. Daha sonra eşlerden birini talihsiz bir kazayla kaybettim. Fakat yavruları seyretmeye doyum olmuyor. Üzüm salkımı gibi yapışık halde bayrak gibi sallanıyorlardı:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir