Melek Balıkların Ölüyor


Ender karaaslanÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2017
Mesaj: 93
Ender karaaslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2017 14:56
Arkadaşlar iki gün önce aldığım melek balıklarım anubias bitkisinin altında beklemeye başladılar ve akşama öldüler üçtane almıştım ikisi öldü diğeri ise iyi gibi duruyor sebepsiz yere öldüler ölen meleklerin sanki üstündeki şeritleri dökülmüş gibi ve akvaryumdaki kılıçlar sürekli balıklara vuruyordu acaba önlem olarak akvaryuma metilen mavisi dökmelimiyim akvaryum 70 litre içinde 3 kılıç 4 plati 1 melek 1vatoz 2 çöpçü ve 15 yavru balık var bir sorun olurmu döksem şimdiden teşekkürler

Yavrular 1 aylık ve 2 haftalık bir sorun olacaksa başka bir yere alabilitim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2017 09:23
Malesef melekleri tek tür beslemekte büyük fayda var, hassas balıklar başka tür balıklardan olumsuz etkileniyorlar, birçok başka tür balıklar melek balıklarının kuyruklarına saldırıyor yemek amaçlı, buda meleklerin ölümüne sebep olabiliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdemoguzÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12655,2[/B]
Kayıt: 07/11/2015
İl: Düzce
Mesaj: 2295
erdemoguzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2017 09:44
[QUOTE=Ender karaaslan]Arkadaşlar iki gün önce aldığım melek balıklarım anubias bitkisinin altında beklemeye başladılar ve akşama öldüler üçtane almıştım ikisi öldü diğeri ise iyi gibi duruyor sebepsiz yere öldüler ölen meleklerin sanki üstündeki şeritleri dökülmüş gibi ve akvaryumdaki kılıçlar sürekli balıklara vuruyordu acaba önlem olarak akvaryuma metilen mavisi dökmelimiyim akvaryum 70 litre içinde 3 kılıç 4 plati 1 melek 1vatoz 2 çöpçü ve 15 yavru balık var bir sorun olurmu döksem şimdiden teşekkürler

Yavrular 1 aylık ve 2 haftalık bir sorun olacaksa başka bir yere alabilitim[/QUOTE]

Melekleri yeni aldıysanız muhtemelen size hasta gelmiş olabilirler. Kılıçkuyruk ve meleği aynı akvaryumda daha önce beslemedim fakat meleklerin uzun gösterişli kuyrukları diğer bazı türlere cazip gelebiliyor, tırtıklanmalar yaşanabiliyor. Kötü su şartlarında yüzgeç ve kuyruk uçlarından başlayan bir deformasyon oluşuyor. İç parazit gibi bir durum var ise karın şişmesi-göçmesi, gözlerin büyümesi gibi belirtileri olabiliyor. Vücudun yüzgeçlerle birleştiği kısımlarda kızarmalar var ise yine su şartlarının kötü olduğunu anlayabiliriz. Bu durumları gözden geçirip canlılarınızı kontrol ederek ölüm nedenlerini az çok tahmin edebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkan candemirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2017
İl: Izmir
Mesaj: 530
erkan candemirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2017 09:46
Doğada bölgecilik vardır. Bu nedenle ortalama minimum 10 litreye 1 balık denir. Hacim/sayı oranı yetersiz olduğundan yeni gelenlere saldırılmış. Çöpçüleri/yavruları da canlı adeti olarak saymak zorundayız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir