ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erkan candemir
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
438
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ocak 2017 13:13
Son Ziyaret:
07 Ekim 2022 04:07
Toplam Mesaj:
530 [0.20 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkan candemir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

DOĞA VE TÜRLER İÇİN F0' a HAYIR

SON 10 MESAJI

Sakal Yosunu Sakallarımı Ağarttı.
Sakalla mücadelede en önemli unsur sabırdır. Ne yazik ki 2-3 haftada bitmez bu. Aylarca sabırla uğraşmanız gerekir. Ki o 2-3 mm. boyunda bitkinin yüzeyine yapışık kalanlar yıllarca da gitmeyebilir. O kadar da pırıl pırıl bitki istemeyin canım. Doğal değil [:D]
Balığım Kıpırdamıyor
Konu açılmışken yazayım; hastalıkların büyük çoğunluğu stress'den kaynaklanır balıklarda. Nedeni değişir, başka balık olur, kalabalık akvaryum olur, akvaryuma çok müdahale olur ya da yukarıdaki gibi stress yaratıcı ortam olur. Balıklardaki stresse neden olan şeyi ortadan kaldırmadan hemen ilaçlara/kimyasallara sarılmanız yanlıştır. İyileşmezler, ölürler.
Mini Boy Akvaryum İçin Fikirlerinize İhtiyacım Var
Aile istediğinize göre japon besleyeceksiniz. 2 tane alın bari, kardeş bunlar dersiniz. O boy balıklar için idealize edilen ölçüdür 30 lt. Ama ikisine 30-35 lt. de olur, neden olmasın. Çok yaşarlarsa büyütürsünüz isterseniz. Isıtıcı asla kullanmayın, hiç gerek yok. Yemi az verin ki, gereğinden fazla su değiştirmekle uğraşmayın. Çünkü aşırı yem tüm dünyada sorundur zaten hayvan beslemede, herkesin gözüne verdiği az görünür ama aslında yeterlidir.
Otomatik Yemleme Sorunu
Cam sıkıştırma yerine sana uygun bir çıta/tahta sıkıştır.
Bitkili akvaryum ve RO
Evet ne yazık ki artık ne tür akvaryum kurmuş olursanız olun; ortalama %50 RO, %50 Musluk suyu kullanmaya başlamalısınız. Hem evde sizler de kullanırsınız içmeye ve yemeğe. Yanlış anlamaları kesmek için belirteyim, uzun yıllar önce RO işindeydim, şimdi emekliyim ve bu işten artık ticari bir kazancım yok. Ama son söz şu söylenebilir. Ülkemizde toprak ve dolayısıyla yeraltı suları hızla kirleniyor/kirlendi. Tarımsal ilaçlar, gübreler vs. vs. Geçmiş yıllarda açıklanan damacana suları kalitesini ve isim yapmış bir çok suyun çöp kıvamında sonuncu olduğunu hatırlarsanız, ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız sanırım. Artık varın siz düşünün musluk suyu kalitesini.

RO sahibi olanlara not : Satıcıların her yıl filtre değiştireceksiniz yalanına kanmayın. Onlar para kazanmak için böyle söylüyorlar. RO filtre %20-25 bandından sonra değiştirilmelidir. Bu ne demek?
Örnek ; Arıtılmış suyunuz 50 ppm, Musluk suyunuz 200 ppm. 50 / 200 = 0,25 yani %25. Bu değer aşıldığında RO değiştirin.
Karbon filtreler için ise tat ve koku bozulmaya başladığında değiştirirsiniz. Zaman tutamazsınız. Kimi şehirde klor fazladır, karbon filtre çabuk biter vs. vs.
Bitkilerde Çok Az Tüy Yosun
Su değiştirin, ve CO2 yi azaltın.
Sp Ve İceman Yem Diyeti Acill
En fazla 30 saniyede bitirecekleri kadar yemleyin.
30 Litreye 300w Isıtıcı
Akvaryum ev içinde ise, ısıtıcıya neden ihtiyacınız var?
Mangrow Kökü Suyun Ph Inı Ne Kadar Yumuşatır
Bu bir çoklu matematik sorusuysa, bize veri vermen gerekir. Balık, litre, kök sayısı, yemleme miktarı. vs vs. Bence gereksiz bir detayı merak ediyorsun.
Galaxy’nin Koruyucuları (Danio Margaritatus - Galaxy Rasbora
Merhaba Yiğit; güle güle bak balıklara.
Sana önerilerim. [B]Balık camiasında stress e en dayanıksız balıktır.[/B] Aşırı ürkektirler, bu nedenle uzun yıllar insanlarca keşfedilemediler. Işığı azalt, bitkiyi ya da dalları, saklanacakları yerleri arttır, yoksa stresslenirler ve 2-3 ay içinde balıklarını kaybedersin. Karın çöküklüğüne fazla aldırma, bazılarında doğuştan gelen bir özelliktir. Kiminde olur, kiminde olmaz. Çok küçük oldukları için adete de takılma, kirletme oranları çok düşüktür. Zaten kalabalık oldukça kendilerini daha güvende hissederler. Yemi bulmada çok ustadırlar, etçildirler. Kurutulmuş etçil yemle besle.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.