Meleklerim


realtteÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 33
realtteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2017 22:25
Ölçüler:80x50x40
Canlı Türleri: Çöpçü, Otocinclus affinis, melek
Bitki Türleri: Anubias, amazon, subulata.
Tankın Yaşı:2
Filtrasyon ve Işıklandırma: Eheim 250, Eheim Biopower 200, Led
Tasarım ve Dekorasyon: Yati ve Mangrow kökü
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=I-TWLTDXvPI&t=66s[/VID]
Merhaba Arkadaşlar,

Melekler için akvaryum düzenlememle şimdiki düzen arasında çok fark var. Şu an görselliğe hitap etmiyor biliyorum. Bunun sebebi melek balıklarımın çok agresif olmaları. Yumurta dizdikten sonra yumurta dizen dişi ve eşi diğer çifte hayatı zindan ediyor. Bende deneye deneye akvaryumda bitkilerden saklanma alanları oluşturdum, rahatladım. Şu an yumurtası olan çift diğer çift ile sadece yemlenme zamanları görüşüyorlar. Yemlenme harici birbirlerini pek görmüyorlar. En azından artık sataşmalar azaldı. Akvaryumda saklanma alanları oluştururken anubias bitkisi çok işime yaradı. Hem yumurta dizebiliyorlar hemde büyük yaprakları sayesinde saklanabiliyorlar.
Kurumuş yaprak aldım ancak bozulunca suyu kirletiyor.
3 haftadır dış filtrede Fluval karbon-zeolit karışımı kullanıyorum, berraklıkta gözle görülür fark oldu.
Dış filtre sırasıyla : Sera Siporax - Eheim mech karışımı, mavi biyolojik sünger, Eheim subtract , eheim beyaz elyaf sünger, karbon-zeolit karışımı , Sera elyaf. Berraklık olarak en iyi sonucu böyle elde ettim. 1 hafta sonra karbon-zeolit çıkaracağım, 1 ay sonra tekrar ekleyeceğim. Elyaf süngeri sık sık değiştirmenin faydası çokmuş. Artık hortumları da daha sık temizliyorum.
Eheim biopower 200 iç filtrede sadece en altta ve üstte sünger , orta kısımlarda Eheim subtract kullanıyorum.
Camları 3 günde bir mıktanıslı plastik jiletli temizleyici ile temizliyorum. Her ne kadar çok ışık görmese de yosun oluşumlarının önüne geçiyorum. Camlar tertemiz oluyor.
Önceden subulata maalesef tutmuyordu artık çok güzel büyüyorlar; aldığım yerle mi ilgili yoksa suyun değerleri mi değişti bilmiyorum. Işık 9 saat açık kalıyor.
Tanka başka balık eklemeyi düşünmüyorum. Her ne kadar ilk başlarda tetra eklemek istesemde sadece göze hoş geliyor diye eklemek istemem çünkü şu an akvaryum çok huzurlu maaşallah.
Melekleri ilk eklediğim zamanlarda birkaç tane karidesimi kaybetmiştim, o zaman uyanamamıştım. Gittim 10 adet kiraz karides alıp akvaryuma ekledim ancak eklediğim anda meleklere yem oldular. Böyle de acı bir tecrübem oldu. Artık karides ekleyemiyorum.
Yeni akvaryum edinecek arkadaşlara ışık için zaman ayarlı priz öneriyorum.
Akvayumumdaki olumlu-olumsuz gördüklerimi yazdım. Olumlu olanlardan yeni başlayacak arkadaşlar için yazdım, olumsuzlukları tecrübeli arkadaşlarımızın verebilecekleri tavsiyeler için yazdım.

Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21458
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2017 22:40
Selamlar akvaryumunuzunda Meleklerinizinde maşallahı var tebrik ederim [:iyi:] [:nazar:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir