Meleklerimden Bayram Hediyesi (videolu)


ankaryumÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 98
ankaryumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2016 00:01
Herkese iyi akşamlar,

Yaklaşık 2 ay kadar önce kurduğum melek tankımı bayram vesilesiyle 1 hafta yalnız bıraktım. Tatil yemleri attım ve memlekete dönmek durumunda kaldım. Bir hafta üzerine dün geldim ve balıklarım sağolsunlar bana bayram hediyesi verdi :) Fakat problem şu ki ilk kez melek besliyorum daha önce farklı cichlid türleri besledim fakat melek deneyimim hiç olmamıştı.

Öncelikle hangi balıklar çift, yumurta döken dişi hangisi bilmiyorum. Biraz seyrettim anlayabilmek adına fakat hepside hiç bir şey yokmuş gibi hayatlarına devam ediyor:) . Bir de dediğim gibi daha önce tecrübem olmadı neler yapmam gerek açıkcası ayrı bir tank kurma şansım pek yok. Tavsiyeleriniz nelerdir tecrübeli arkadaşlardan tavsiyeleri bekliyorum teşekkürler..

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184007/180920162348011.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184007/180920162347101.jpg[/IMG]

[URL]https://www.youtube.com/watch?v=X2WxftKDFmY&feature=youtu.be[/URL]




Beğenenler: [T]78942,muratdeg[/T][T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21466
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2016 07:50
Selamlar öncelikle yeni yumurtalarınız hayırlı olsun [:iyi:] [:nazar:] [:nazar:] [:iyi:] Maşallah öncelikle belirteyim daha önce bu kadar yumurta döken Melek görmedim .
Buda aklımıza hemen iki çift aynı bölgeyimi seçti acaba sorusunu getiriyor.Balıklarınıza bakıyorum.Fazla tek çifttin bu kadar yumurta dökecek kadar büyük değiller.Anlatımlarınızdan daha önceden yumurta dökmedikleride.Anlaşılıyor hal böyle olunca ilk yumurta yapan Melekler için oldukca fazla .
Benim başta dediğim olayı akla geliyor.
Meleklerin eş tuttukları. Hepsi kendi halinde olsada.Eş tutmuş yumurta yapmış çift yumurtaların olduğu bölgede daha çok zaman geçirirler.yaklaşan diğer balıklara bir tepki verirler .Buna dikkat edin.
Balıkların tam göründüğü resimler eklemediğinizden.Bu dişi bu erkek diyemiyorum.
Balıklardan öncelikle çift olanı tesbit edip diğer balıkları çıkarmanız veya bitkiyi alarak başka küçük bir tanka taşıya bilirsiniz.Madem sizin gözlemlerinize göre herkes huzurlu en güzeli ilk şık olacaktır.Çiftleri bu tankta tutup diğer balıkları ayırmanız.
Hele hele düşündüğümüz olmuşsa ve bu yumurtalar iki çifttinse ve tek çift sahiplenirse çok güzel olacaktır.Bir taşla iki kuş misali [:)] Diğer balıklar ayrıldıktan sonra çiftin hal ve hareketlerine bakarak yumurtalar da çürüme ve mantarlaşma olmaması için Anne ve baba havalandırıyor.Stres gibi bir durum yoksa fazla müdahale ve karışma yapmadan.
Beklemek kalıyor.Kısa sürede yumurtalardan yavrular çıkacaktır.Anne onları havalandırarak serbest yüzüşe geçmelerini sağlayacak topluluktan ayrılanları ağzıyla yakalayak diğer yavruların yanına getirecektir. Yanlız tabandaki kumunuz iri taneli yumurtadan yeni çıkacak yavrular çok çok küçük olacağından acaba kumların arasına giderek zayi olabilirlermi.Ben sürekli yumurta dökecek melek akvaryumunu tabanında kum olmayanları seçerdim.
Artık bu mecburen tercübe kazanma partisi olacak bundan sonrakilerde bu dediklerimi yapmaya çalışırsınız.Ama bu kadar yumurtayı görüncede insan bunların hepsini kurtaralım da demeden edemiyor.Yumurtadan çıkan yavrulara kesecikleri tamamen kaybolana kadar bir şey vermiyoruz daha sonrasında haşlanmış yumurtanın sarısını bir tülbnette koyarak bir kaç kez su içerisinde gezdiriyoruz.Yavrular bunu severek yerler ve büyümelerinde çok etkili olur.Ve tabiki Artemia hazırlayıp değişikli olarak ondanda vermek lazım.
Balıkların yurmurta bölgesinde tam göründükleri resimler eklerseniz.Dişi ve erkeği tesbit edebiliriz.Takıldığınız sormak istediğiniz konularda ben sürekli takipteyim yine konuşuruz elimizden geldiğince fikir alış verişleri yaparız.



Beğenenler: [T]184007,ankaryum[/T]
Teşekkür Edenler: [T]184007,ankaryum[/T]
+1: [T]97874,cagdasavci[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ankaryumÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 98
ankaryumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2016 19:47
Erhan bey öncelikle ilginiz için çok teşekkür ediyorum.

Fakat şöyle bir sorunum var yumurtalarım artık yok [:(] . Başlığı oluşturdum mesajı yolladım ve bir daha bakayım dedim ki bakmaz olaydım :) büyük olan melek yumurtaları mideye gönderiyordu. Ben müdahale edene kadar 3-4 hamlede tüm yumurtaları götürdü vallahi izlediğimle kaldım. Keşke ben hiç yumurtaları görmeden yeseydi :) hevesim kursağımda kaldı vallahi.

Neden böyle bir şey yapmış olabilir ? Stresten falan mı geldiğimde filtrenin dolduğunu gördüm ve filtreyi temizledim biraz ürküttüm ne kadar ürkütmemeye çalışsamda ve video falan çektim acaba bundan dolayı mı oldu ki.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GokhanhocaÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 326
GokhanhocaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2016 21:50
Merhaba;
İlk yumurtada böyle olması olağan bir durum. Diğer balıkların yanında eş tutan balıklarınız stres yapmış ve yumurtaları yemişler. Erhan Bey sağlıklı bir şekilde yavru almanız için önerilerde bulunmuş aynen katılıyorum. Ya bir sonraki yumurtaları küçük bir akvaryuma alıp kendiniz ilgileneceksiniz ya da anne babayı başka bir akvaryuma alıp deneyeceksiniz. İlk birkaç yumurtada sorun olabilir zamanla deneyim kazanırlar.

Beğenenler: [T]184007,ankaryum[/T]
Teşekkür Edenler: [T]184007,ankaryum[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21466
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2016 14:26
Ne yedilermi [:(] [:'(] [:(] Sağlık olsun bir dahaki sefere diyelim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir