mikro kurt


Mümtaz SuatÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2014
İl: Bursa
Mesaj: 117
Mümtaz SuatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2015 00:42
10cmx20cmx4cm(h)ölçülerinde bir kap için;
50 ml kırmızı mercimek
50 ml nohut
100 ml yulaf
100 ml dinlenmiş su
blender de iyice çektim.besini kaba aktarıp üzerine çok az miktarda kuru maya serptim.Kültürü de en son ekledim.
20 derece civarında sıcaklıkta ve güneş alan bir konumda 3-4 günde mükemmel verim sağladım.İlgilenenlere denemelerini tavsiye ederim.
Not:Isı ve güneş sebebiyle azalan nemi kontro ederek tamamlamak gerekiyor.
Saygılarımla,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2015 15:00
Nohut,mercimek,yulaf "ml" cinsinden vermişsiniz.Bunlar sıvı şekilde midir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mümtaz SuatÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2014
İl: Bursa
Mesaj: 117
Mümtaz SuatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2015 21:50
Elbette değil.evde hassas tartı olmadığı için bardak ölçüsü belirttim.
Ve aslında ,oran belli olsun diye ,isterseniz siz kaşık veya göz kararı yaklaşık ölçülerde kullanabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fahri-Çevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 337
fahri-Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2015 14:07
Hocam bunları kaynatıpda mı blenderden geçiriyorsunuz yoksa kuru kuru mu belenderden geçiriyorsunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2015 17:00
[QUOTE=fahri-]Hocam bunları kaynatıpda mı blenderden geçiriyorsunuz yoksa kuru kuru mu belenderden geçiriyorsunuz?[/QUOTE]
Fahri bey
Mantıken haşlanması gerekir.Diğer türlü blender bıçağı veya motoru deforme olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mümtaz SuatÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2014
İl: Bursa
Mesaj: 117
Mümtaz SuatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2015 21:12
Cevap için geciktim kusura bakmayın.
Haşlamak yok çiğ olarak blender dan geçiriyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fahri-Çevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 337
fahri-Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2015 09:54
Blenderden geçirince un gibi oluyor mu, yoksa taneli yapıda mı kalıyor malzeme?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

closerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/06/2009
İl: Balikesir
Mesaj: 761
closerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2015 10:58
Mümtaz bey tabi ki sizin emeğiniz olmuş bu konuda verim aldım diyorsunuz ama bence bu kadar neden uğraşıyorsunuz ki? Yulaf ezmesi ile gayet iyi verim alıyorum ben de. Yani yulaf ezmesinin üzerine akvaryumdan aldığım suyu ekleyip bir de kültürü ekliyorum. Birkaç gün sonra kabın duvarlarına tırmanmaya başlıyorlar. Ben kültürün çabuk bozulmaması için kabın duvarına tırmanan kurtları fırça ile alıp akvaryum suyunu doldurduğum bir pet bardağa ekliyorum. Yani bardakta yüzen kurtları yeni kuracağım kültürün üzerine boşaltıyorum. Böyle yaptığım zaman kurtlar geç ürüyor ama kültür çabuk bozulmuyor. closer2015-03-27 10:59:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir