mollylerime bişeyler oluyor...


GülenadaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2007
İl: Izmir
Mesaj: 13
GülenadaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2007 03:43
Merhaba, yaklaşık iki hafta önce, erkek siyah molly ve beyaz dişi molly alıp 30x15x15 gibi bir akvaryuma koydum. Aldığım akvaryumcu bana ısıtıcıya gerek olmadığını söyledi (!) ben de sadece filtre koydum. Daha sonra ısıtıcı olmadığından dolayı beyaz benek oldular , ilaç verdim çoğu geçmiş gibiydi. Bugün gidip 30x30x23e yeni bir akvaryum, ısıtıcı ve balon hamile molly aldım. Akvaryumun altına beyaz taş koydum , eski filtreyi, ısıtıcıyı, süsleri ve hava taşını takıp, çeşme suyuyla balıksız 3 saat çalıştırdım. Daha sonra üç balığımı akvaryuma koydum. İlk başlarda gayet iyilerdi, sonra hepsinin suyun devamlı suyun en üstüne çıktıklarını gördüm. Siyah mollyim ise gayet iyiken bi anda ölüverdi. Bir kaç nedenden dolayı ölmüş olabileceğini düşünüyorum....
1)Siyah mollyim gözünün üstüne ura benzer bişey çıkmıştı, beyaz beneğe pek benzemiyordu
2)Bugün gittiğim akvaryumcu eğer beyaz benek geçmediyse ısıtıcının derecesini 32 ye getirmemi söyledi, belki çok sıcaktan öldü
3)Akvaryumda hiç bitki yoktu
Sizce bunlardan ölmüş olabilir mi?
Bir de bir kaç sorum var,
1)Yarın gidip mollylerimin yanına 5-6 tane daha molly, melek ve sarı prenses alıcam. Hepsi bir arada yaşar mı? Başka renkli balık olarak ne yaşabilir?
2)Akvaryumun boyutu yeterlimi?
3)Siyah erkek molly öldükten sonra beaz dişi molly durgunlaştı hep aynı yerde duruyor, o da ölür mü?
4)Hamile molly taşların arasında ve yapay bitkilerin içine saklanıyor devamlı, doğurmasına az mı kaldı ?
5)Bitki ne almalıyım?




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2007 08:25
Arkadaşım 3 saat su bekletilmez yaptığın gibi en az 1 gün bekletmen lazım.Meleği yaşatmak çok zordur bence alma.Sarı prensesle birlikte yaşayamazlar.Sen moly alcaksan al.Bu arada beyaz molyde hamile değilse büyük ihtimal ölecektir.Hamile molynin doğurma ihtimali var dkkatli ol.Bitkinin olmamasından ölmüş olamazlar ama sen yinede al.Arap saçı ya da elodeayı öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2007 08:34
Öncelikle Furkan arkadaşın da dediği gibi su 3 saat bekletilmez. Yeni kurulan bir akvaryumda herşey çalışır vaziyette balık koymadan önce en az bir hafta beklenmelidir. Aksi halde balıklarınızda özellikle tropikal türlerde ani ölümler sık sık rastlanmaktadır. Melek alırsanız yavru almayı düşünmeyin bile. Çünkü hepsini yiyecektir. Sarı prenses alırsanız yine yavru almayı düşünmeyin. Artı molly lerinizede elvada deyin çünkü bu iki tür aynı ortamda asla bakılmaz. Zaten Sarı prenses içinde akvaryumunuz çok ufak. Bitki olayına gelince. Canlı doğuranlar bitkisiz olmaz. En azından göz zevki açısından. Bunun haricinde akvaryumunuz 20 litrelik bir akvaryum. Oldukça düşük kapasiteli bir akvaryum o yüzden fazla balık koymamanınız öneririm. Aksi halde yine anlamsız ani ölümlerle karşı karşıya kalırsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

immortal bossÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2007
İl: Manisa
Mesaj: 70
immortal bossÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2007 10:14

kimse sıcaklık faktörünü yazmamış sanırım ama molyler için sanırım biraz fazla bu sıcaklık arkdaşımda 27 derecede gayet sağlıklı balıklar suyu da 2 gün dinlendirin derim ben ve balıkların suyu ile akvaryum sıcaklığı fazla farklı olmasın iyi akvaryumlar!


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

artelcomÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2006
İl: Nigde
Mesaj: 231
artelcomÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2007 11:38
Arkadaşım rakamlarda bi yanlıilık yok ise veya ben yanlış hesaplamadıysam senin akvaryum 7 litre su  bile almıyor.Sen en iyisi akvaryumunu boşalt ve iyice bi temizle.Deterjan kullan ma sakın .Akvaryumunu doldur ve 1 çay kasığı kadar tuz at.En az 5 gün boyunca kendi kendine çalışsın.Tabi ısıtıcıda çalısacak.26 derecede sabit kalmasına dikkar et mutlaka.Sen o akvaryumda ya 1 adet beta veya 3d 1e lepisdes besliyebilirsin.Aslında onlar için bile küçük ama neyse artık.Melek sarıpirenses veya baska bir türü aklına bile getirme o akvaryumda olmaz ne yazıkki.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GülenadaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2007
İl: Izmir
Mesaj: 13
GülenadaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2007 11:52
Az önce beyaz mollyimde öldü:( Ben akvarymumu hesapladım 20 litre çıktı, yine mollye mi devam edeyim ve kaç tane almam gerekiyor? Yada mollyle birlikte ne alayım bu akvaryum için?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir