navigasyon cihazları


MysteryÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 487
MysteryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2011 20:02
 İstanbul'da yolları karıştırdığım , sıklıkla kaybolduğum için navigasyon cihazı almaya karar verdim. Aradığım şey internette google maps gibi bir arayüzde başlangıç yerimi işaretlemesi , benim gitmek istediğim yeri işaretlememe izin vermesi daha sonrada sağa dön sola dön diye sesli uyarılar yapması birde üzerinde oklarla göstermesi. Biraz acemilikte var yolları kaçıyorum dalıp. 

 Bu cihazlar tam olarak nasıl çalışırlar ? İçerisine sim kartı gibi birşey yerleştiripmi kullanıyoruz yoksa uydudan felan mı çalışıyorlar. Oparatörlerden alıyorsa ücretli değil mi kullanımı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

abestilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1300
abestilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2011 13:05
Uydudan yerinizi tespit ediyorlar, herhangi bir ücret vs. yok. Çalışması ise şöyle; siz gitmek istediğiniz yeri yazıyorsunuz siz yazdıkça o da öneriler çıkartıyor; mesela; siz bahçeli yazıyorsunuz o aşağıda bahçelievler parkı, bahçelievler merkez camii vs. şeklinde seçenekler çıkartıyor herhangi birini seçiyorsunuz ve oraya gidinceğe kadar size yolu tarif ediyor sesli olarak. Navigasyonda bence olması gereken en önemli özellik iyi bir harita ve hızlı bir işlemci. Bence bir teknomarkete gidip işlemci hızlarını test edin, 5 inç ekran boyutu yeterlidir daha büyüğü biraz kaba gözüküyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir