Neden borley'ler yok?


RapresidentÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 171
RapresidentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2007 21:35
[QUOTE=reis]Tarık bey baktım kimse yazmamış ben yazayım dedim.
 
Borleyiler büyük boylara ulaşabilen (erkekler 25 cm dişiler 20 cm.)canlılardır, karma akvaryumlar için uygundurlar erkekler özellikle üreme dönemlerinde çok sert olurlar.
 
Karma akvryumda en az 3 dişi 1 erkek şeklinde beslenmelidirler,cinsiyetleri yaklaşık 8-10 cm. olduklarında belli olur.Dişiler 9-10 aylık olduklarında yavru vermeye başlarlar,borleyi dişileri boyutlarına oranla diğer malavilerden daha az yavru verirler yumurtaları daha büyüktür fakat yavruları çok çabuk gelişirler.Dişiler sıcaklığa bağlı olarak yavrularını 13 -18 gün arası ağızlarından bırakırlar.Yetişkin bir dişi bir seferde 30-50 arası yavru verir.
 
Beslenmeleri protein ağırlıklıdır ama ara sıra bitkisel yemde verilmelidir.
 
 
Saygılar....
[/QUOTE]
 
Çok teşekkür ederim uğur bey beni aydınlattınıgz icin ben de arastırıyorum hala Kadangolar için yazılan bir kitap bile buldum hatta.Çok saolun teşekkürler.
RESPECT!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

XEZAXÇevrim Dışı

[B]1987,1[/B]
Kayıt: 09/05/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1674
XEZAXÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2007 15:42
[QUOTE=Rapresident]Evet ankara ve istanbulda zor bulunuyomus bu türler ama size bir sır verebilirim...Gaziantepte cok fazla var :) isteyenler olursa gonderebilirlim :) Tuttugum takımın renklerine de uyuyor (Barcelona) kendileri de cok barıscıl ve guzeller kesinlikle akvaryumda sorun cıkarmayan türlerden bence  ama bu balıkları ogrenmek ve tanımak istiyorum bilen arkadaslar yardımcı olursa cok iyi olacak :([/QUOTE]
 
[QUOTE=Rapresident]Bu da kourneliae nin bi türümü acaba bilmiyorum bunu hiç görmedim ama arastırabilirim?Tam adınızı belirtirseniz akvaryumcuma sorarım[/QUOTE]
 
[QUOTE=XEZAX]Tam adı;
Aulonacara sp. korneliae "red"
 
İlginiz için teşekkür ederim.
[/QUOTE]
 
Konu geçmiş fakat bi düzeltme yapmak istiyorum.Resimdeki balığın ismini yazmadım sadece arkadaşımızın Aulonacara türleri Gaziantepte bulunabilir demesinden ve tam isim istemesinden dolayı alttaki mesajı yazdım.Çünkü aradığım balık Aulonacara sp. korneliae "red" buydu ve onun adını tam olarak yazdım.
 
Bilgilerinize....
 
 
Saygılar.
XEZAX2007-08-23 09:55:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzhanvÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1276
oguzhanvÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2007 16:04
Valla Red Kadango lar cidden çök güzel balıklar.  Ankara  da zor değil aslında Nehir Akvaryum'da hem damızlık boy hemde yavru olarak mevcut mesela.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir