ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Rapresident
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Haziran 2007 12:59
Son Ziyaret:
28 Mart 2024 02:38
Toplam Mesaj:
171 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tarık B.
Doğum Tarihi:
23 Temmuz 1986
Yaş:
37
İl:
Gaziantep
Meslek:
Section Manager
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Sitenin Kapalı Kalması
Vallahi ben de internetimde sorun mu var acaba diye 2 saat internet ayarlarımı kontrol ettim. Akvaryum.com'suzluk kötüymüş yahu...
 
Saygılar.
Rapresident2009-09-27 22:50:01
Gaziantepliler
Biraz geç oldu ama,
Herkesin bayramı kutlu olsun arkadaşlar.
Ters yüzen kedi balığımın cinsi nedir?

Şimdi aldım bir kutu internetten. Umarım cichlid'lerim aç bırakmazlar onu.

Saygılar.
Ters yüzen kedi balığımın cinsi nedir?

Zaten JBL kullanıyorum fakat NovoTab değil. Cama yapıştığından pek cesaret edemedim ama NovoRifts ve NovoGranomix kullanıyorum. Çok şükür sağlıklı şu anda. Tavsiyeniz üzerine NovoTab'ı da deneyeceğim.

Teşekkürler.
Rapresident2009-09-15 22:52:37
Ters yüzen kedi balığımın cinsi nedir?
[QUOTE=unotim123]Balık kesinlikle eupterustur.Nigriventsin gövde yapısı benekliden çok çizgili şekilde ayrılmaktadır. Ayrıca nigriventsin maksimum boyu 10 cm kadardır.Eupterus çok daha büyük olur.[/QUOTE]
Çok teşekkürler Onur bey yardımınız için.
Aldığımda çok küçüktü 2-3 aylık falandı. Şimdi yaklaşık 5.5-6 yaşında tesadüfen aldığım bir balıktı. Yanına bir kaç eş arıyorum fakat cinsiyet ayırımı yapamadığımdan eş almaktan çekiniyorum ki artık yaşadığım memlekette de balığımdan göremez oldum. Bildiğim kadarı ile ömürleri 18-22 yıl arasında değişiyormuş. Akvaryumumun demirbaşı olmasını temenni ediyorum.
Yardımınız için teşekkürler.
Saygılar.
Ters yüzen kedi balığımın cinsi nedir?
Merhabalar,
 
Resimde gördüğünüz Ters yüzen kedi balığımın türü konusunda şüphelerim var.
 
 
 
Synodontis eupterus mu ya da Synodontis nigriventris mi karar veremedim. Synodontis eupterus'a daha yakın bulup yaklaşık 5 senedir de o sanıyordum ancak son günlerde gezdiğim bir kaç yabancı forumda bazı nigriventris fotoğrafları ve yorumları kafamı karıştırdı.
Bu konuda uzman arkadaşların yardımlarını rica ederim.
 
Teşekkürler, Saygılar.
Türkiye göllerinde yaşayan balıklar
Merhaba arkadaşlar,
Uzun bir aradan sonra yeniden kaldığımız yerden devam edelim dedik. Uzun bir tatil süreci girdi araya ama yeniden aktif olalım istedik. Ülkemiz göllerinde değil ama ülkemiz denizlerinde yaşamını sürdüren, mevsimsel olarak denizlerimizde hayat bulan balıklardan bahsedelim. Paylaştığım yazılar bir derginin verdiği ek'ten alıntı yapılmıştır.
Bilginize sunar, bol balıklı günler dilerim.
 
Gelinbalığı (Coris julis) (İng. Mediterranean rainbow wrasse)
 
 
Parlak renklerinden ötürü ''güneşbalığı'' olarak da adlandırılan gelinbalığı sıcak ve ılıman sularda yaşar. Lapina ailesindendir. Türkiye sularında Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'de bulunan gelinbalığı küçük sürüler halinde yaşar. En fazla 120 metre derinliğe sahip kayalık ve algli zeminlerde bulunan gelinbalığının ortalama boyu 10-20 santimetredir. Nadiren 30 santimetre uzunluğunda olanlara da rastlanır.
Çok renkli olan gelinbalığının erkek ve dişilerinin renkleri farklıdır. Erkek balıkların vücutları sırtta yeşil, karında ise beyaza doğru döner. Vücudunun yanlarında zikzak biçiminde kuyruğa kadar uzanan kırmızımsı bir şerit vardır. Bu şeridin bir bölümünde koyu bir leke vardır. Dişilerin ise sırtı koyu kahverengi, karnı beyazdır. Dişiler erkeklere oranla biraz daha soluk renklere sahiptir.
Gelinbalığının en temel besin maddeleri kabuklular, yumuşakçalar, derisi dikenliler, deniz kurtları ve solucanlarıdır. Ege Denizi'nde mart-eylül ayları arasında çiftleşip yumurta bırakırlar.
Eti yenmez. Bu nedenle de ekonomik değeri olmadığından avcılığı yapılmaz.
 
Kaynak : Türkiye Balık Atlası Özel Koleksiyon 2008
 
Saygılar.
 
 
Gaziantepliler
Ömer bey merhaba,aradan uzun bir süre geçti ve yem alımı ile ilgili bir sonuç çıkmadı,ben internet üzerinden ihtiyacım olan kova yemleri aldım.Başka bir zaman uygun bir ortam olursa katılabilirim.
 
Saygılar.
Sarı prenses neden dik duruyor?
Bariz bir stress belirtisi.Büyük ihtimalle erkek balığınız sürekli sıkıştırıyor.Tam da ısıtıcının arasına girmesinden de belli.Akvaryuma dişinin saklanabileceği alanlar oluşturun.Düzelmez ise dişi sayınız az demektir ikinci çare dişi sayınızı çoğaltmaktır.
 
Saygılar.
Gaziantepliler
[EDIT]Rapresident,2021-09-16 21:49:19[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.