Nedir Bu Tankı Kırdıracak (resimli+videolu)


psikonvrÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2015
İl: Bursa
Mesaj: 70
psikonvrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2016 16:14
[QUOTE=ronitovi]Benim yosunlulardan kenara ayırdığım bitkilerden göndereyim size karşı ödemeli :)[/QUOTE]
Göndermeni isterim hocamda kargocular 10 günden önce getirmiyorlar. Bana gelene kadar muhtemelen onlar fosil olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ronitoviÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 59
ronitoviÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2016 20:25
Sanırım yosunlardan %98-%99 kurtuldum sonunda arkadaşlar :)

Fotosentez de tekrar tavan yapmış durumda, parvulalarda bile fotosentez gözlemliyorum ve 2 aydan sonra nihayet sürgün atma eylemindeler sanırım.

Son video burada

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=1To4dlY9JF4[/VID]

Işıklandırmayı da son 2 gündür 11 saate çıkardım ama vardiyalı olarak. Yani 6 saat verip 7 saat kapatıyorum, sonra 5 saat verip 6 saat daha kapalı kalıyor. Sorun oluşturmaz diye düşünüyorum, gözetimim altında.

Şu andaki en büyük sorunum riccialar. Artık epey uzadılar ve tellerinden ayrıldılar :( Fotosentez baloncukları sürekli onları yukarı çekerken toprak da tellerini tutuyordu, sonunda olacağı buydu.
Ne yapmam gerektiğini de hiç bilmiyorum, toprağa dikilmiyorlar zaten. Bir kaç gündür yüzeyde geziyorlardı ancak görüntüsüne daha fazla katlanamadım. Tellerden birini tamamen boşaltıp yüzeyde gezinenlerden üzerine koyup sardım, o kadar arsızlar ki eminim tekrar büyüyeceklerdir. Kalanlarını da komple su dolu kovaya ayırdım.
Riccialar uzayınca nasıl kullanılıyor? Eninde sonunda tellerinden kopmaları normal sanırım?

Bir de, bu bitkilerin gövdeden kök atmaları ile ilgili bir kaç başlık okudum ancak pek de bir anlam çıkaramadım, gövdeden kök atmak için her zaman bir neden oluyor anladığım kadarıyla. Bu sebeple pek takmıyorum ama tavsiye verebilecek arkadaşlar varsa memnun olurum.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mfcmfcÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 82
mfcmfcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2016 20:54
Merhaba,
ricadan taban bitkisi olmaz.Olur dersek yalan olur, ricaalar uzadıkça alttaki ricalar ışık alamadığı için en sonunda sararıp soluyorlar.İlle de rica derseniz uzadıkça budarsanız dağılmazlar.Tek çare uzadıkça budamak 2-3 cm yi geçmemeli

Teşekkür Edenler: [T]181007,ronitovi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DiscusAddictÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 421
DiscusAddictÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2016 16:12
Tam olarak aynı problem bende var ve gerçekten baymış durumdayım.İllet bir şey napsam geçmiyor.buduyorum cok ciddi su değiştiriyorum.gubre veriyorum vermiyorum yani çıldırmak üzereyim konu acıcaktım bu konuyu takip edicem şimdilik.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2016 22:21
Bende de sakal yosunu var. Fakat ne fark eder ki? Çile aynı çile dert aynı dert. Yalnız şunu belirtmek istedim. Sizin içiniz rahat olsun. Yani bu sorun KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE SİZDEN KAYNAKLI DEĞİL. MAALESEF KENDİNİ BİLMEZ PASAKLI AKVARYUMCULAR YÜZÜNDEN.

Ben kendimi bildim bileli Akvaryum hobisiyle uğraşıyorum. Meğer kendimi kandırıyormuşum. Meğer ne zormuş bu hobi. Yahu bu hobi değil mi? insanı iç huzura kavuşturması lazım, lanet ettirdi beni. Millet haklı kardeşim. Kim bunla uğraşır anla sen? On yıllık hobicilik hayatımın son bir 1,5 yılını bana zehir etti resmen. Akvaryumun halini görenlere de bir şey diyemez oldum.

Tekrar tekrar Akvaryumu sıfırlamaktan bıktım usandım. Saatlerce uğraş bir hafta sonra yine aynı manzara, gel de çıldırma[:(((]

Yalnızca nano akvaryumlarımdan birinde sakuralar filan var karışık karides akvaryumu. Orada özellikle yemlemeyide az yapıyorum valla kafalarını bile çıkaramıyorlar. Bitkilerimi ve sair akvaryum ıvır zıvırını bu şekilde iyice nano temizlik yaptırdım karideslerime. Onlarda iyi iş çıkarıyor.

Fakat geriye kalan iki tankta aynı zamanda üretim içinde kullanmak zorunda kaldığımdan karidesleri alamıyorum maalesef[:((].

Artık doğalına moğalına başlarım[:(] Basıcam kimyasalı, kesin kökten çözüm için hangi zehri pardon hangi kimyasalı önerirsiniz (geriye kalan şeyler için boşa yormayın kendinizi her şeyi denedim, yok en fazla bir ay sonra hurraa yeniden)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir