neon hamileliği?


juneÇevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 10
juneÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2011 11:59
Merhaba,
akvaryumumda 2 adet neon var bunlardan birinin karnı bir süredir yavaş yavaş şişiyor ama balon gibi değil normalden biraz daha şiş olduğu farkedilecek kadar.Daha önceden okuduğum bilgilerden dolayı normal bir akvaryumda neon çiftleşmesinin neredeyse imkan olduğunu biliyorum, üretim için özel şartların sağlanması vs. gerekliymiş ama bugün yine araştırırken şöyle bir yazı okudum """Neonlar çiftleşme dansı denilen hareketlere başlayacaktır.Erkek sürekli dişiye çarparak kaçar.Daha sonra çift yan yana yüzerek yaprakların üzerine yumurtaları saçmaya başlarlar."""  benim 2 neonumda aynı bu şekilde hareket ettikleri için ufaktan heycanlandım :) daha zayıf olan neonum sürekli karnı şişik olan neonumun peşinde dolanıp karnına vuruyor birde bugün otların üzerinde yanak yanağa yüzerlerken gördüm :)
Sizce bu sadece bi tesadüf müdür? çünkü çiftleşmeleri için hiç bir özel çaba göstermedim ayrıca belki halime olma ihtimaline karşı bazı öğrenmek istediğim şeyler var mümkünse?
*Dişi lepistesimin aldığım günden beri 3 kere üstüste doğruması sonucu 60 ltlik tankımda yaklaşık 50 lepistes yavrusu var bu balıklar eğer neon yumurta dökerse onun yumurtalarını yerler mi?
*Birkaç haftadan beri akvaryumumda salyangoz sorunum var, bu salyangozlar yumurtalara zarar verir mi?
*Eğer yumurta dökerse bunu en iyi nası anlarım (şişkinliğin inmesinden vs.)
*Eğer yumurta dökerse yumurtaların zarar görmemesi için ne yapabilirim?

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim


june2011-01-30 14:14:12

***son güncel durum***


:D neonumunyumurta bıraktığını gördüüümmm :) ama işin kötüsü lepistesler peşinde gezip düşneleri yiyiyolar :( nası ayırıcam onları hiç bilmiyorum taşların arasına düşenleride ya bulup yerler yada doğunca yavruyu yerler gibime geliyo çünkü ço fazla lepistes var akvaryumumda :(
Akıl verseniz bana ne yapsam?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CmshnÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1506
CmshnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2011 14:26
Neonları farklı bir akvaryuma alıp orda yumurtladıktan sonra yine ana akvaryuma alabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

juneÇevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 10
juneÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2011 20:47
Başka akvaryumum yok ama ufak cam bişey bulsam bu sefer ısıtıcı vs. olmayacak sorun olmaz mı su soğuyunca?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canafarÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2010
Mesaj: 159
canafarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2011 21:19

Cinsel ic gudulerin onune kimse gecemez. Sadece baliklar degil dunyadaki tum canlilar icin gecerli bu. Ortam hernekadar onlara gore olmasada arzulara karsi gelemezler. Buyuzden neonlar icinde ozel sartlarin olusturulmasina gerek yok. Ciftleseceklerdir.

Ozel sartlari ortamlari neden hazirliyoruz. Birincisi nekadar kendilerini iyi hissederlerse okadar cok yumurta dokerler. Yumurta sayisi onemlidir 5 yumurtada 2 tane basari elde edilirken 10 yumurtada 4 tanedir. Yumurtalarin saglikli dollenmesi olusumlar vs akvaryum su degerlerine ve isiklandirmasina baglidir. Yumurta dokuldukten sonra isiklarin acik olmasi yumurtalara zarar vericek yada verdiricektir. Yine su degerleri yuzunden yumurtalarda bozulma olabilir vs vs . Detayli bilgi forumda var.

Soguk bir yerde canlilarin yasamayacagi derece de bir soguk. Sizce canlilar ciftlesir mi? Yoksa yasamlari icin endisemi ederler ?

Ortam hazirlanmak isteniyorsa. Bitkili bir akvaryum ph degeri 6 - 6.5ph bol bitkili 26 derece sicaklik. Ciftlesme oncesi baliklarin iyi besinlere sahip yemlerle beslenmesi, akvaryumun los bir sekilde isiklandirilimasi...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir