ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
june
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ocak 2011 13:38
Son Ziyaret:
28 Şubat 2011 22:50
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hazal sahin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Balık hayvanları pek tatlıdır :)

SON 10 MESAJI

Anüsten sarkan kırmızı şeyler
Balığı tutmada falan bir sorunum yok ama benim balıklarım lepistes tek bir anne hariç diğerlerinin en büyüğü 2 aylık siz tahmin edin boyutlarını ben şimdi nası tutup ağızdan besleyeyim onları yanlışlıkla ufacık sıksam ölürler maazallah bende vicdan azabından ölürüm sonra :(
Anüsten sarkan kırmızı şeyler
Bugün araştırmalarımın sonucunda sitraks draje ilaçtan aldım az önce 2 tablet eritip attım akvaryuma ama bikaç yerde hep farklı dozajlar gördüm ilk gün 2 tabletle başladım ama diğer günler ne kadar kullanmalıyım? Hergün su değiştirmeli miyim? bilemedim birde ilacı koyduktan sonra aklıma geldi akvaryumumda 4 nesil lepistes var en ufakları 2-3 haftalık bu ilaç onlara bir zarar verir mi?
Anüsten sarkan kırmızı şeyler
Benimkilerde gözüken hastalık "camallanus worm"muş yaptığım araştırmalara göre :(

şuna çok benziyor ; june2011-02-27 15:26:33
elma salyangozu
Evet var :) çok özür diliyorum çevreye verdiğim rahatsızlıktan dolayı, benim dandik salyangozlara biri elma salyangoz demişti daha önce şimdi bakınca alakası olmadığını gördüm, hem rezil oldum hem kandırıldım :)
Anüsten sarkan kırmızı şeyler
Ay nası tutucam ki onları ya tutarken bişey yaparsam hayvanlara :(
elma salyangozu
Bence çok üzülmene gerek yok, bi tanesi o akvaryuma bir şekilde girdiyse mutlaka çoğalacaktır hatta ilerde geldiği güne lanet edebilirsin :D
Anüsten sarkan kırmızı şeyler
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Durgunluk, anüsten sarkan kızmızı ince ip gibi birşey

Akvaryum Kapasitesi (litre): 60 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: neon + lepistes

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Merhaba,

Lepisteslerimden birindeki durgunluk ve sanki renk kaybıyla farkettim bunu, dikkatli bakınca anüsten sarkan kırmızı ince ip gibi birşeyler var az önce aynısını başka bir balığımda daha gördüm ikisininde ortak yanı erkek olmaları diğerlerinde şimdilik bir şey görmedim ama takip edeceğim.

Bu tanımlamayla aratınca alakalı bir şey görmedim o yüzden buraya konu açmak istedim, yardımlarınızı rica ediyorum, nedir bu? Önemli bir hastalık mıdır? Tedavisi nedir? Yardım ederseniz çok sevinirim.

Teşekkürler...

Özkoçak2011-03-01 09:29:29
neon hamileliği?
Başka akvaryumum yok ama ufak cam bişey bulsam bu sefer ısıtıcı vs. olmayacak sorun olmaz mı su soğuyunca?

neon hamileliği?
Merhaba,
akvaryumumda 2 adet neon var bunlardan birinin karnı bir süredir yavaş yavaş şişiyor ama balon gibi değil normalden biraz daha şiş olduğu farkedilecek kadar.Daha önceden okuduğum bilgilerden dolayı normal bir akvaryumda neon çiftleşmesinin neredeyse imkan olduğunu biliyorum, üretim için özel şartların sağlanması vs. gerekliymiş ama bugün yine araştırırken şöyle bir yazı okudum """Neonlar çiftleşme dansı denilen hareketlere başlayacaktır.Erkek sürekli dişiye çarparak kaçar.Daha sonra çift yan yana yüzerek yaprakların üzerine yumurtaları saçmaya başlarlar."""  benim 2 neonumda aynı bu şekilde hareket ettikleri için ufaktan heycanlandım :) daha zayıf olan neonum sürekli karnı şişik olan neonumun peşinde dolanıp karnına vuruyor birde bugün otların üzerinde yanak yanağa yüzerlerken gördüm :)
Sizce bu sadece bi tesadüf müdür? çünkü çiftleşmeleri için hiç bir özel çaba göstermedim ayrıca belki halime olma ihtimaline karşı bazı öğrenmek istediğim şeyler var mümkünse?
*Dişi lepistesimin aldığım günden beri 3 kere üstüste doğruması sonucu 60 ltlik tankımda yaklaşık 50 lepistes yavrusu var bu balıklar eğer neon yumurta dökerse onun yumurtalarını yerler mi?
*Birkaç haftadan beri akvaryumumda salyangoz sorunum var, bu salyangozlar yumurtalara zarar verir mi?
*Eğer yumurta dökerse bunu en iyi nası anlarım (şişkinliğin inmesinden vs.)
*Eğer yumurta dökerse yumurtaların zarar görmemesi için ne yapabilirim?

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim


june2011-01-30 14:14:12

***son güncel durum***


:D neonumunyumurta bıraktığını gördüüümmm :) ama işin kötüsü lepistesler peşinde gezip düşneleri yiyiyolar :( nası ayırıcam onları hiç bilmiyorum taşların arasına düşenleride ya bulup yerler yada doğunca yavruyu yerler gibime geliyo çünkü ço fazla lepistes var akvaryumumda :(
Akıl verseniz bana ne yapsam?
Siyanobakter (Yeşil Su) Mücadelesi...
Herkese Merhaba,

Akvaryum konusunda yeniyim, yaklaşık 2 aydır 60 lt'lik bir akvaryumum var, bu hobiye başladığımdan beri forumunuzu takip ediyorum fakat son 2 haftadır bir anda ortaya çıkan yeşil su sorunu için aklıma takılan bir iki şeyi sormak için üye oldum :)

İlk sorum; akvaryumumda 2 neon 1 dişi lepistes 9 adet 1 aylık lepistes ve daha 3 gün önce doğmuş 30-40 arası lepistes bebişlerim var :) akvaryumumda bir anda lepistes ordusu oldu...böyle bir durumda balıkları başka bir akvaryuma aktarma şansım yok ayrıca bebekler daha çok çok minik onları yakalayamam yakalamayada zaten korkarım zarar görürler diye o yüzden bu yeşil su sorunuyla yavrularım akvaryumdayken başetmek zorundayım, ilk olarak yemlemeyi, çok aza indirdim vede karartma yapmak istesem bakılarıma zararı olur mu? ilk olarak bunu öğrenmek istiyorum 2.side  iç flitre kullanıyorum uv filtre kullanmak istesem nasıl birşey tercih etmeliyim? bendeki filtreyi atıp yeni bir uv iç filtre mi almalıyım vede kaç wattlık filtre benim için yeterli olur?

Bilgi için şimdiden çok teşekkür ederim...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.