NEONLAR İÇİN KURTÇUKLAR


UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2013 16:05
Akvaryumuma nerden geldi, nasıl oluştu bilmiyorum ama akvaryumum tabanında binlerce beyaz kurtçuk oluştu. Ve bunlar havalandırmayı açtığımda etrafa saçılıp neonlarıma kiraz karides yavrularından sonra canlı, tazecik yemler oluyor. Cingözlerde nasıl saldırıyor.

Birde akvaryumum üst kısmı tamamen beyaz ince bir bakteri katmanıyla kaplandı. Geceleyin bu kurtcuklar dötüm dötüm akvaryumun camından ağrı yukarı çıkıp kendilerine ziyafet çekiyorlarmış. Bazılarının büyüklüğü rahat yarım santimi aşıyor. Beya da böyle etli butlular.

Son olarak akvaryumda hidra benzeri bir canlı var. Genelde canlı bitkimin yapraklarının altına yerleşip, tül benzeri dokunaçlarını çicek gibi açarak besleniyor. Daha çok şu tuzlu sularda gördüğümüz hani dokununca kendisini geri çekenlerden ama çok ufak. Bir tülünün genişliği tahminen 2mm filandır. Akvaryumda ki bakterileri sömürmek dışında acaba diyorum karides yavrularınıda arada hüpletiyorlarmıdır? korkmuyor değilim. Gerçi hidra gibi serbest dolaşamıyorlar. Ama görüntüsü hidraya çok benziyor. Böyle cama yapışık beyaz ip gibi. Altı, yedi kola ayrılıyor ve her kolun başında bir tüp var. Bu tüplerden de tül benzeri çiçek gibi dantelli yuvarlak yapılar açılıyor. Suyu süzüyor gibi gözüküyorlar. Bir tehlike olursa, ani bir refleksle çiçeklerini tekrar tüpün içine çekiyorlar. Ortam sakinleşince tekrar açılıyorlar. Eğer yavru karidesleri yiyorlarsa cidden başım belada demektir. Çünkü son aylarda iyice oraya buraya yerleşmeye başladılar. Yavru karidesler neonlarım için olmazsa olmaz ve onları hiç bir şeye paylaşamam. Eğer yavru karideslerim için tehlike arz ediyorsa sadece bu organizmayla nasıl baş edebilirim. Tavsiyeniz var mı? Ama diğer mikro organizmalara zarar vermemeli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

albinoCu06Çevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 135
albinoCu06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2013 21:15
Abi anlattığına göre bebe karideslerin ölüm fermanını yazmışsın kurtarman çook zor ama pes etme hydra planaria ve parazit ilacını kullanın bu asalaklardan kurtulun supiresini büyürtün orda besleyin
minik yemek rarçalarını yiyip o aslaklara bırakmazlar ama bu bile işe nerdeyse çok az yarar yani karidesleri alın ve daha güvenli bir akvayumda besleyin ama bu asalaklardan kesinlikle kurtulun yada hep havayı açıp neonları doyurun sanırım bazı salyongoz türleri hydra tüketiyo ve buna benzer şeyler araştırmayı kesmeyin...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2013 17:13
Sandığın gibi hydra değiller. Sudaki bakterileri süzerek besleniyorlar. Özellikle kurtçuklar su yüzeyinin üzerinde oluşan bakteri tabakasıyla besleniyor. Bu bakteri yiyicilerden birkaç organizma daha var ve ben bunlardan gayet memnunum. Üstelik yakalayabilirlerse yavru karideslerim de bu garibanları afetmiyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir