Nerite Salyangoz


Kaan ERDALÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 452
Kaan ERDALÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2022 21:54
Ben de bu salyangozlardan 3 sene besledim. ısıtılan akvaryumlarda uzun ömürlü olmuyorlar, biraz serin su hayvanı bunlar. 20-25 derece arasında tuttuğum akvaryumlarda ph düşük (onlara göre düşük, benim balıklara göre yüksek 7.2-7.5 ph) olursa bir şekilde idare ediyorlar, ölmüyorlar kolay kolay ama yosun temizliği de pek yapmıyorlar. bir tane ısıtılmayan akvaryum yapmıştım oda sıcaklığında, 23 derece ortalamayla sonbahar ve kışı geçirmişti, midye vs bakıyorum diye ph ı da yüksek tutmuştum 8.2 gibi. orada nerite salyangozları çok aktifti ve akvaryumu cam gibi yapıyorlardı, neredeyse elma salyangozları gibi hareketli idiler abartacak olursam :)...

bunlara bazik su, biraz standardın üzerinde kH sağlayıp serin sıcaklık verebilirseniz çok güzel yaşıyorlar, yoksa sefalet sonucunda ölüyorlar benim tecrübem.

Teşekkür Edenler: [T]230718,mkocak[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mkocakÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2021
İl: Manisa
Mesaj: 125
mkocakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2022 23:06
[QUOTE=Abakvaryum]

Ben timelapse video bekledim [:(][/QUOTE]

Timelapse video meraklısıyımdır aslında ama telefonu koyabileceğim bir tripodum yok. O yüzden çekemiyorum :)

Bir süredir benim de tecrübeme göre her yeri beyaz çıkmak bilmeyen beyaz yumurta ile doldurdular. Sürekli köklerin civarında takılıyorlar ama sürekli kaka yaptıklarını görüyorum. Akvaryumda onların ters halde bile gezinirken yaptıkları kakalar uçuşuyor resmen. Şimdiye kadar ilk defa baktığım salyangoz. Desenlerini çok seviyorum ama bu yumurta olayı çok can sıkıcı. İyi ki daha fazla sayıda almamışım dedim sonradan. Camdan bir şekilde çıkar da köklerden çıkarmak eminim çok zor olacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir