Nitrat Dusurmek Icin Ilac Tavsiyesi


darkauraÇevrimiçi

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4253
darkauraÇevrimiçi
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2015 12:10
Genel olarak, durumun ne olduğunu biliyorsanız, acil müdahale için bazı durumlarda ilaçlar kimyasallar kullanılabilir ama nitrat gibi sürekli olan durumlara karşı sürekli kimyasal kullanmanın her zaman bir geri tepmesi olur. Bu yüzden her dengesizlikde mucize bir ilaç aramak yerine akvaryumda dengeyi oturtmanın yollarına bakılmalı.

Nitrit tankın oturmamasından kaynaklanıyor. Nitrivec benzeri bakteri feederları kullanmak fayda sağlar. Ayrıca filtrenizı kaliteli bir substrat ile takviye ederseniz her zaman büyük faydasını görürsünüz. Burda ilanlarda kovadan bozma ucuza bulabilceğiniz sera siporax ı öneririm. Eheim substrat pro da çok başarılıdır ama kutulu alırsanız çok pahalıya geliyor. Bu malzemelerin fiyatları biraz yüksektir ama yarattıkları fark, içlerinde barındırdıkları bakteri miktarıda bir o kadar yüksektir. Nitrit için suyu bolca havalandırmanızda bakteri oluşumunu hızlandıracaktır.

Nitrat için en sağlıklı çözüm az ama sık su değişimi. Balık yükünüz fazlaysa bunu azaltacaksınız. Birde yemlemeye çok dikkat edin. Balıklar çok yemezler. Artık kalan her yem nitrit ve nitrat demektir. Balıklarınızın bir kaç dakikada tüketip artık bırakmıyacağı kadar yemleme yapın. Zemine çöküp yenmeyen yemler varsa, çöpçü yada vatoz benzeri bir balık ekleyin.

Beğenenler: [T]176546,Rokujou[/T][T]65045,Cüneyt ERGÜN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir