Nitrozone Hakkında.


enginkaraÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2023
İl: Antalya
Mesaj: 57
enginkaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2023 21:00
Arkadaşlar mevcutta 3 adet orandamın yanına 2 adet daha alacağım. İnternetden balık sarın alacağım bir arkadaşla görüştüm balık birleştirirken illaki Nitrozone kullanmalısın dedi ama bir de sizlere sormak istedim. Normalde ben önceden böyle balık birleştirmelerinde sonradan aldığım balıkları sadece metilen mavisinde 2 - 3 gün tutup daha sonra akvaryuma diğer balıkların yanına koyuyordum bir şey de olmuyordu? Sizce ne yapmalıyım?[:((]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4313
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2023 23:14
[QUOTE=enginkara]Arkadaşlar mevcutta 3 adet orandamın yanına 2 adet daha alacağım. İnternetden balık sarın alacağım bir arkadaşla görüştüm balık birleştirirken illaki Nitrozone kullanmalısın dedi ama bir de sizlere sormak istedim. Normalde ben önceden böyle balık birleştirmelerinde sonradan aldığım balıkları sadece metilen mavisinde 2 - 3 gün tutup daha sonra akvaryuma diğer balıkların yanına koyuyordum bir şey de olmuyordu? Sizce ne yapmalıyım?[:((][/QUOTE]
https://www.hepsiburada.com/crystalpro-nitrozone-125ml-mantar-dis-parazit-ilaci-
https://www.trendyol.com/biyoteknik/biyo-aquacure-nitrofur-akvaryum-suyu-duzenleyici-cozelti-50-ml-p-4608803
http://vetjournal.ankara.edu.tr/en/download/article-file/1439424

Nirofuranlar insanda ve hayvanlarda geniş etkili antibiyotik, antiseptik, Antifungal olarak tedavide kullanılmaktadır. Gıda olarak üretilen balıklarda uygulanması yasaktır. Kullanım amacınız için hele de uzun süreli kullanımda gerekli değildir.

Fiziksel görünümü sağlıklı olan yeni balığınızı bir kovada akvaryum suyuyla alışıtırırken 1 saati geçmeyecek şekilde uygun dozda metilen mavisi eklenmiş olarak tutabilirsiniz. Bunun yerine nitrofur da kullanabilirsiniz. Sonra balığı kepçeyle alıp kovadaki suyu dökersiniz. Bu uygulama yeterli olacaktır.

Bir hastalık şüphesi var falan filan ise anlamlı bir karantina en az 15 gün sürmesi gerekir. 2-3 gün yetmez. Bu süreçte bir hastalıktan emin değilseniz ilaç uygulaması ve karantina koşulları balıkta ekstra stres yaratacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginkaraÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2023
İl: Antalya
Mesaj: 57
enginkaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2023 00:13
Çok teşekkürler 👍🏻👍🏻🙂

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir