Oscar Yem Ve Balık Önerisi


berkominoÇevrim Dışı

Kayıt: 26/06/2021
İl: Adana
Mesaj: 64
berkominoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2023 11:15
Yaklaşık 5 santimetre boyunda bir oscar artemia yiyebilir mi? Tavsiye ettiğiniz yemler neler? Evcil hayvan dükkanlarında ciklet yemi diye satılan yemlerden var elimde lakin canlıların sevmediğini düşündüğümden ve kalitesine güvenmediğimden vermek istemiyorum, kendi yaptığım yemlerin yanında vermek için alacağım. Yemleri parçaladığında düşen parçalardan yemesi için de cory almayı düşünüyorum bu konuda da önerileriniz nedir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HakanYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2021
İl: Ankara
Mesaj: 2495
HakanYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2023 11:21
Artemia yer fakat yerken harcadığı enerji artemianın vereceği enerjiden fazla olabilir. [:)] Su piresi canlı yem için daha iyi çözüm bence. Hatta dondurulmuş kan kurdu ve un kurdu daha iyi bir çözüm.
Şu linke bakın: [URL]https://www.akvaryum.com/forum/astronot_baligi_yem_tavsiyesi_k879108.asp[/URL]

Teşekkür Edenler: [T]231818,berkomino[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ukilavuzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/12/2009
İl: Antalya
Mesaj: 3890
ukilavuzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2023 14:41
Un kurdu ve su piresi de düşünebilirsiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LennieÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/08/2023
İl: Izmir
Mesaj: 562
LennieÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2023 15:19
Oscarla corydora bakamazsınız. Monster balıklarla çok nadir tür bakabilirsiniz, genelde başka uyumlu olabilecek monster türlerle bakılır. Onun haricinde bu tür monsterlarla en iyi seçenek malaysian trumpet snailler falan oluyor

Yem olarak da içerik okuyarak daha kaliteli yemleri seçebilirsiniz. Piyasada kaliteli yemler mevcut. Başka bir başlıkta yazmıştım, burada da paylaşayım, belki işinize yarar

Yem satın alırken genelde dikkat edebileceğiniz noktalar balık unu, balık yan ürünleri gibi ya da tahıl, şeker, kül, buğday unu, gluten, soya unu, mısır nişastası, balık yağı gibi ürünlerden kaçınmak ya da daha doğrusu olabildiğince az içerenleri bulmak, bu içeriklerden olabildiğince kaçınmak. Bunların bir kısmı haliyle bağlayıcı olarak kullanılıyor. Yemlerin içeriği içinde en çok bulunandan en az bulunana doğru yazılır. Alg içeriği zengin olmasını beklediğiniz ürünlerde genelde dikkat edebileceğiniz ilk ve ağırlıklı içeriğin çeşitli alglerden oluşması olabilir. Birçok alg içerikli yemde algler en başta dahi yer almıyor. Protein olarak da örneğin en başta krill içeren ya da başka ne tür hayvansal protein içerdiği belli olan, un vs yerine açık olarak içeriği belirtilen yemleri tercih edebilirsiniz.

Genelde en kaliteli markaların yem içeriklerine bakarsanız bu konuda bi fikir verecektir. Repashy, New Life Spectrum, Nortfin gibi. Bunların dışında Sera, Tropical, Hikari, Ocean Nutrition gibi markaların da sundukları kaliteli yemleri var ama önemli olan içerik okumayı öğrenmek diyebiliriz.

son olarak da en önemli unsurlardan biri tabi ki balığınızın da yemi kabul etmesi. Dünyanın en iyi yemine de sahip olsanız hayvan yemiyorsa sıkıntı.


Dana yüreği falan gibi besinler vermeyin derim ben. Bildiğim kadarıyla balıklar genel olarak kuşlardan ve memelilerden gelen lipidleri yeterince sindiremiyorlar. Ek olarak dana yüreği gibi gıdaların verilmesi sonucu nitrit oranında artış gözlemlenmesi ve buna bağlı proteinin yeterli düzeyde sindirilemediğine ilişkin araştırma görmüştüm. Bence hiç gerek yok. Genelde bu tür aşırı hayvansal protein ağırlıklı diyetler balığın sağlığından ziyade çok hızlı bir şekilde büyütülmesi için kullanılıyor ve uzun sürede ne tür negatif etkileri bulunabileceği üzerine pek yoğunlaşılmıyor. Örneğin discuslarda da bu böyle. Kaliteli 2 yem ve canlı/kurutulmuş/dondurulmuş yem desteği daha iyi bir seçenek olabilir diye düşünüyorum ben[EDIT]Lennie,2023-09-05 15:20:19[/EDIT]

Beğenenler: [T]123966,ali[/T]
+1: [T]123966,ali[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir