Panik Atak Vatoz Ve Depresif Japon


KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2016 23:52
Bu garip konu başlığını yazarken çok düşünmedim olay tam olarak böyle.
12 japon ve bir leopar vatozdan oluşan bir akvaryumum var.
Akvaryum dolabının kapağını açarken veya akvaryumun önünden elimi geçiridğimde ölü gibi olan vatoz muhtelif zamanlarda çılgına dönüp kaçacak yer arıyor. Bu atakların sebebi ne olabilir sizce?
Ayrıca şu an beyaz benek olan bir japonum var karantina da mikofish uyguluyorum. Isıtıcı ile alt cam arasına girmiş saklanıyor. Artık yalnızlık mıdır yoksa başka akvaryuma geçmenin stresi midir bilmiyorum ancak sorum niçin önce vatoz beyaz benek kapmadı? Bildiğim kadarıyla vatozlar sıcaklık değişimlerine daha hassas.
Bu arada beyaz japon balığı olanlar beyaz benek açısından daha dikkatli olmalılar fark ettiğimde bütün vücuda yayılmıştı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2016 08:52
Vatoz için bir testi koyun akvaryuma yahut altına girip saklanacağı bir ortam çünkü ışığı vatozlar sevmez saklanacak kuytu yerler arar, o dediğiniz yere girmesinin sebebide budur, genelde gece karanlıkta daha aktif olur vatoçzlar. Akvaryumcularda vatoz testileri vardır 5 TL. Balıklar insanların algılamayacağı en ufak titreşim frekanslarını hissederler algıları çok kuvvetidir. dolabı nkapağını sesli açmak kapatmak sarsmak onu ürküttüğü için kaçıyordur. Dolap kapağını yavaş açın ve vurarak kapatmayın dolabaı sarsmayın. Beyaz benek parazitinde metilen mavisi ilacı etkilidir. Eklediğmi aşağıdaki linkte "Beyaz benek paraziti" başlığını bulun orada altında örnek başarılı olunmuş tedavi linkleri var onları inceleyin uyguyabilirsiniz.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emceziÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2010
İl: Izmir
Mesaj: 514
emceziÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2016 09:06
Benim de leopar vatozum bundan 1 sene önce civarında aynı o tepkileri veriyordu ama akvaryumum kendi odamdaydı ve açıkçası sadece yatmak için o odayı kullanıyordum. Vatoz günün neredeyse 20 saatini cama yapışıp hareketsiz kalarak geçirip, geriye kalan kısmı çok nadir şekilde yüzerek veya hareket ederek geçiriyordu. Ve sizin de belirttiğiniz gibi odaya girdiğim anda inanılmaz derecede bir korku, stres patlaması yaşıyordu. Korkudan akvaryumun kapağına çarpacak şekilde hızla zıplıyordu vs. Daha sonrasında tankımı salona sürekli ikamet ettiğimiz odaya taşıdım, odada haliyle sürekli bir hareketlilik var, ışık devamlı açık vs. Şimdi inanmayacaksınız ama o vatoz yerinde durmuyor. Ben hiç bir akvaryumda leopar vatozun volta atarcasına yüzdüğünü görmedim benim balık adeta yunuslarımla beraber bir oraya bir buraya yüzüyor. Hani bırakın bir korkuyu, cama bilerek vurduğumda (ki normalde asla tasvip etmem) dahi oralı olmuyor.

Bence sizin probleminiz, en azından vatozun korkusu bulunduğunuz odada aktiflik olmamasından kaynaklı olabilir.

Japon için ise sanırım bu forumda en doğru bilgiyi Mesut hocam verecektir, o da paylaşmış zaten.


Teşekkür Edenler: [T]176810,Kromatit[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir