plati yemleme sorunu


efendiÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 27
efendiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2008 15:59
Herkeze selamlar. 9 tane platim var. Geçen gün balğımın birinde tıpkı insanda olduğu gibi zayıflama gözlemledim daha öncede bir platimin önce zayıflaması sonra halsizlik ardındanda ölümüyle dewam eden bir süreç yaşadım sera vipan markka pul yem kullanıyorum bu zayıflamanın tek tip yemden kaynaklanabileceğini düşünüp balıkçıya ne yapabilceğimi sordum oda bana kurutulmuş kurtlardan oluştuğunu söylediği küp şeklinde getirilmiş sanki sıkıştırılmış samanı andıran bir yem verdi ve bu yemi haftada bir kere kullamamı söyledi fakat ben miktarı azaltarak 3 günde bir kullandım. 2. Kullanışımın ertesi günü balıklarda halsizlik ve bir erkek balığımın alt kısmında tam üreme yüzgecinin etrafında koyu kahverengi bir renk oluştu ve en sağlıklı olduğunu düşündüğüm bu balık öldü ölücek durumda ara ara ters döner gibi oluyor.
1. Acaba yem mi fazla geldi?
2. Bunun nedeni kabızlık olabilir mi?
3. Aklıma gelmeyen herhangi bir sebepten kaynalanıyo olabilirmi? (derilerinde gözle görünür hiçbir hasar yok) .
SaRCoPhiLiuS2008-04-24 22:54:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShannaraÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2007
İl: Izmir
Mesaj: 239
ShannaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2008 16:58
Sedat bey balıklar yaşlandıklarında zayıflıyor ve vücutlarında gözle görülür bir eğrilik oluyor. Yaşlılıktanda ölmüş olabilir. Ayrıca o küpler 9 tane plati için çok fazla 4 de bölüp öğle verin derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrah2889Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 135
emrah2889Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2008 19:01
Ben canlıdoğuran olarak lepistes ve aykılıç moli vb besliyorum.Yemleme olarak bol miktarda kullanıyorum hiç balık kaybetmiyorum desem yeridir.Balığa kurutulmuş tubifex yerine canlısnın verirseniz balığınız cok sağlıklı olacaktır.Ama su durumda balıklarınız arkadaşımızın dediğ gibi yaşlılıktan oluyor olabilir.Ben genelde geç balık alıyorum Lepistes olarak,sizde öle yapın bence cunku genç balıklar daha sağlıklı ve ilk doğumundan sonra daha cok yavru veriyorlar. Gördüğüm kadar balıkçılar yaşlanmış balıklarını iri oluyor genelde (canlı doğuranlarda)damızlık diye pahalıya satıyor. Bu balıkların zaten son doğumu ya sizde yada hiç olmuyor.
 
Mesajlarınızda sürekli olarak büyük harf kullanmayınız.
Saygılar. 
JaCobSEn__2008-04-25 21:10:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MoonlightÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2008
İl: Izmir
Mesaj: 4
MoonlightÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2008 21:02
Merhabalar,

öncelikle, canlıdoğuran türleri, hiç yemlemeseniz bile 1-2 hafta rahatlıkla yaşayabilirler. Dolayısıyla balıklarınızın yem nedeniyle zayıfladıkları ihtimali üzerinde durmuyorum.

Ama yine de kısaca bilgilendirmek gerekirse; akvaryumcunun size sattığı yem Tubifex tubifex adlı solucan'ın kurutulmuş şeklidir. Ben balıklarınıza bu yemi vermenizi önermem. Çünkü elinizdeki balıklar zaten ağırlıklı olarak otçul beslenen balıklar. Tubifex'in protein oranı ise %70 in üzerinde.

Balıklarınıza bu yemi vermek, bir Murat 131'e uçak yakıtı doldurmaya benzer. Belirli bir süre için yüksek performans alırsınız. Ancak balıklarınızın sindirim sistemleri zorlanacağından ömürleri kısalır.
 
Tubifex'in canlı halini ise kesinlikle önermem. Bu canlılar genellikle lağımlardan toplanır ve ne kadar çok dezenfekte öneri de olsa, balıklarınıza zarar verebilirler.

Balıklarınız için kullanmanız gereken ideal yem Spiriluna dır. Mutlaka canlı yem takviyesi yapmak isterseniz su piresi kullanabilirsiniz.
 
Balıklarla ilgili anlattıklarınız ise bir parazit belirtisine benziyor... (özellikle koyu kahverengi bölümde, mukoza miktarı çoksa emin olabilirsiniz)

Balıklarınıza 1 dakika içinde bitirebilecekleri kadar yem verin...

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir