ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Moonlight
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Nisan 2008 20:41
Son Ziyaret:
30 Nisan 2008 00:18
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uğur GÜNAY
Doğum Tarihi:
06 Haziran 1983
Yaş:
40
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Uğur Günay

SON 4 MESAJI

ELMA SALYANGOZU BİTKİ YERMİ
Salyangozların tümü bitki yer. Ama kimisinin işine gelmez... Kaliteli ve kolay elde edilebilir yem varken neden yaprak kemirsin...

Salyangozlar için ideal ısı 18 derece. Şu an ısıtıcısız tankların (İzmir için) ısısı 19 derece. Elma salyangozları direkt havadan da oksijen alabildikleri için, önümüzdeki kışa kadar kavanozda bir sorun çıkmaz...
Erkek kılıçkuyruğun kuyruğu ne zaman uzar?
Merhabalar...

Düzenli bir bakımla 3 ay içinde uzamaya başlar. "Her ne olursa olsun" biraz kapsamlı olmuş. Balık ölürse, kuyruğunu başka bir balık yerse, genetik bozukluğu varsa uzamaz örneğin...
Tuz Eklerken mi Atılır?
Dinlendirmeden önce eklerseniz, suyu dinlendirdiğiniz tankta tortu oluşacağından, su değişimi sırasında ekleyin... (İçinde tuzu erittiğiniz bir miktar suyu tankınıza dökün)
plati yemleme sorunu
Merhabalar,

öncelikle, canlıdoğuran türleri, hiç yemlemeseniz bile 1-2 hafta rahatlıkla yaşayabilirler. Dolayısıyla balıklarınızın yem nedeniyle zayıfladıkları ihtimali üzerinde durmuyorum.

Ama yine de kısaca bilgilendirmek gerekirse; akvaryumcunun size sattığı yem Tubifex tubifex adlı solucan'ın kurutulmuş şeklidir. Ben balıklarınıza bu yemi vermenizi önermem. Çünkü elinizdeki balıklar zaten ağırlıklı olarak otçul beslenen balıklar. Tubifex'in protein oranı ise %70 in üzerinde.

Balıklarınıza bu yemi vermek, bir Murat 131'e uçak yakıtı doldurmaya benzer. Belirli bir süre için yüksek performans alırsınız. Ancak balıklarınızın sindirim sistemleri zorlanacağından ömürleri kısalır.
 
Tubifex'in canlı halini ise kesinlikle önermem. Bu canlılar genellikle lağımlardan toplanır ve ne kadar çok dezenfekte öneri de olsa, balıklarınıza zarar verebilirler.

Balıklarınız için kullanmanız gereken ideal yem Spiriluna dır. Mutlaka canlı yem takviyesi yapmak isterseniz su piresi kullanabilirsiniz.
 
Balıklarla ilgili anlattıklarınız ise bir parazit belirtisine benziyor... (özellikle koyu kahverengi bölümde, mukoza miktarı çoksa emin olabilirsiniz)

Balıklarınıza 1 dakika içinde bitirebilecekleri kadar yem verin...

Saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.