Platform hakkında?


Ali AkÇevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2006
İl: Sakarya
Mesaj: 107
Ali AkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2006 12:45

Bu forum hem bilgi paylaşımının yoğunluğu hemde platformun kullanışlı olması yönünden çok hoşuma gidiyor. Kendi siteme bu platforma benzeyen bir forum koymayı düşünüyorum. Acaba bu forum platformu akvaryum.com için özel hazırlanmış bir platformmu yoksa hazır bir platformmu? Bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. İyi çalışmalar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2006 13:11

www.webwizguide.com dan indirebileceğiniz hazır bir forumdur. Üzerine ilanlar kısmında ilan başlıklarında illerin görülmesi, ilanlarda, hastalıklarda ve tanıtımlarda şablon çıkması, 1'den fazla ilan verilmemesi, 3 gün geçmeden ilana güncel yazılmaması, her kullanıcının modların görebileceği, uyarıldıklarında bilgi girildikleri özel bilgi haneleri olması, modların kullanıcı mesajlarının altındaki Yanlış Foruma Açılmış, Başlık Hatalı, Sorulmuş Soru, İmla Kötü, İmza Hatalı. linklerine tek tıklaması ile o kullanıcıya ilgili bilgilendirme mesajının özelden otomatik gönderilmesi ve uyarı kısmına ilgili link ve ilgili uyarının otomatik yazılması, bir mesajı tek tıklamayla çöpe atan hızlı taşı tuşu, kullanıcıların illere göre sıralanması, yeni üyelere otomatik öm ve daha hatırlayamadığım bir kaç tane modifikasyon ekledim. Ayrıca normal indirilen forumda mesajların üzerinde yazan hata var'a basınca yöneticiye bilgilendirme e-postası gitmekte. Bunun kullanışsız olduğunu düşünüp mod paneli yazdım, hata var'a basılınca mod paneline hata mesajı gidiyor, hatalı konu olunca yukarıda modların görebildiği mod paneli linkinin yanında uyarı yazısı beliriyor, modlar girip ilgili konuya bakıp gerekiyorsa müdahale ediyorlar, müdahaleden sonra panelde ilgilendim tuşuna basıyorlar ve ilgilenenler arşivine kaydoluyor, daha sonra kimin hangi konuyla ilgilenip ne yaptığını görebiliyoruz. Yukarda mesajlarım linki ile herkes kendi mesajlarını görebiliyor, kullanıcı ceza sistemi var. Örneğin modlar ve yöneticiler kişiye ceza vermek istediklerinde ceza günün yazıyorlar, kullanıcı girdiğinde hangi tarihte, kaç günlük ceza aldığını görüyor, ceza bitiminde kullanıcı otomatik olarak aktif oluyor.

300-500 kişi girince sorun olmuyor ama bu gibi kitle sitelerinde, sayı binleri bulunca kullanıcıları kontrol zorlaşıyor ve bu gibi ihtiyaçlar doğuyor. Hazır forumlar genele hitap ediyorlar o yüzden özel ihtiyaçları tam olarak karşılayamıyorlar. Eğer bu gibi önelemler alamazsanız ileride kullanıcı sayısı çok arttığında kontrol zorlaşacak ve insanlar kötü niyetli kullanıcılar tarafından daha çok rahatsız edilecek, sonra küsecekler ve bilgilerini paylaşmayacaklardır.

Saygılar,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir