Ramshorn kaç günde çoğalır?


BethÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2011
İl: Agri
Mesaj: 143
BethÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2012 02:32
Arkadaşlar şu an 120 litrelik akvaryumda 20-30 kadar salyangoz var.. Minicikler.. Adi salyangoz olduğundan şüphelenmiştim ama şekilleri benzemiyor.. Resimdekilerin aynısı (yuvarlak ve şeffaf olanların).. Bende 1 adet ramshorn var ama o salyangoz bu sabaha kadar semender akvaryumundaydı.. Sabah 10 civarı aşırı oluşumundan rahatsızlık duyduğum fuzz yosunundan dolayı onu 120 litrelik akvaryuma attım.. Akşam 10 da 1 adet minik salyangoz gördüm.. Akşam 11 oldu sayısı 5 e çıktı.. Saat 1:30 da aklıma takıldı uyuyamadım kalkıp baktım en az 20-30 tane salyangoz var.. Biliyorum 12 saatte çoğalması mantıksız.. 2-3 hafta kadar önce bitkileri aldığımızda kum yetersiz geldiğinden semender akvaryumundan kum aldım bir miktar.. Bu kumun içinde yada yeni gelen bitkilerde yumurtalar var ise görünür hale gelmeleri 2-3 hafta sürer mi? Semender akvaryumunda çoğalmıyordu bir türlü muhtemelen semenderim yiyordu.. Umarım ramshorn yavrularıdır (resimdekiler için öyle denmiş) çünkü tüm o yosunu yiyebileceklerinden eminim.. Bu ufacık halleriyle bile fark yaratmışlar.. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Acil StopÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2011
İl: Aydin
Mesaj: 1182
Acil StopÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2012 15:39
Sol resimdeki minare salyangoz sağ resimdeki ramshorn salyangoz. Çok çabuk çoğaldıkları ve maddi değerleri olmadığı için her ikisine de adi salyangoz deniyor. Tam süre tutmadım ama Ramshornların yumurtaları kabaca 7-10 gün sonra çıkıyor. İlk başlarda kendilerini kumun altına gömdükleri için büyüyene kadar pek görme şansınız olmuyor. Yavrular karanlık olunca kum altından çıkıp yosun ve yem artıklarını yemeye başlıyorlar. Ancak biraz büyüyünce kumun altına girmeyi bırakıyorlar.

Sol tarafta bulunan minare salyangoz ise ne kadar büyürse büyüsün gündüz kumun altında gece kumun üstünde yaşamını sürdürüyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BethÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2011
İl: Agri
Mesaj: 143
BethÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2012 17:56
Teşekkürler =) Soldaki resimdeki minare salyangozu farkındayım =) ben onun yanındaki ufaklıklardan bahsediyordum.. Sonunda ramshorn çoğaldığı için mutluyum.. Artık eminim semenderin yavru salyangozları afiyetle yediğine.. Semender akvaryumunda bulunan, kolay çoğaldığı söylenen ramshorn ve minare salyangozları nedense sayıca hiç artmadı en az 6 aydır.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir