Ryukin Japon Balığı Swim Bladder


EmyyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2016
İl: Ankara
Mesaj: 2656
EmyyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2016 23:44
Yüzgeclerinde ve kuyrugunda kararma var ve tam iyilesti derken tekrar nüksetti. Erime yok cok sükür simdilik, ilaca basladim tekrar, bakalim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ryukin05Çevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 184
ryukin05Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2016 09:31
Bizimki de kararma ile başladı ama akabinde hemen yüzgeç eridi pamuklanma kanlanma hepsi neredeyse bir gün içinde gerçekleşti.Sonra daha da karardı ilk fotograflara bakarsanız görebilirsiniz sonra ortalarda daha da siyahlaşıyor ama son hali paylaştığım gibi iyileşti cok sağlıklı . Siz ne ilaç kullanıyorsunuz bazen kararmanın hastalık dışında başka sebepleri olabiliyor diye okuduğumu hatırlıyorum. Gerçi siz de araştırmışsınızdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmyyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2016
İl: Ankara
Mesaj: 2656
EmyyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2016 11:08
[QUOTE=capella5]Bizimki de kararma ile başladı ama akabinde hemen yüzgeç eridi pamuklanma kanlanma hepsi neredeyse bir gün içinde gerçekleşti.Sonra daha da karardı ilk fotograflara bakarsanız görebilirsiniz sonra ortalarda daha da siyahlaşıyor ama son hali paylaştığım gibi iyileşti cok sağlıklı . Siz ne ilaç kullanıyorsunuz bazen kararmanın hastalık dışında başka sebepleri olabiliyor diye okuduğumu hatırlıyorum. Gerçi siz de araştırmışsınızdır.[/QUOTE]

Evet bastan sona takipteyim baliginizdaki asamalari ben de, su an masallah cok iyi gorunuyor.
Benimkinde o kadar ileri derecede degil cok sükür, kuyruk ucunda kararmayla baslayip daha sonra bütün yüzgeclerine yayilan, sonrasinda da ön yüzgec diplerinin diplerinde kanlanmayla devam esen bi olusumdu. Yüzmuyodu, gün boyu bi kosede duruyodu. Su sartlarindandi benimki. OF PRO ilacini kullandim ben. Aslinda 1 gün kullabimla bile etkisini gosteren bir ilac. Ben 3 seans halinde kullandim ulaci aldigim kisinin yonlendirmeleriyle ve balik eski hareketliligine kavusmustu, siyahliklar tam gitmemisti ama daha fazla ilaca maruz birakmak istemedik.

Daha ozenli davraniyorum, 4 gunde bir su degisimi, vitaminler, yesillikler, yem cesitliligi vs.. Direncini arttirmak icin. Fakat 1 haftadir yine eskiye donus oldu, sürekli gozlem halinde oldugum icin hemen hareketlerinden anladim zaten (siz bir iletinizde, baligimin yuzunden bile anliyorum o anki halini gibi bir sey demistiniz, bir tek bana mi öyle geliyo diye dusunmustum ama varmis benim gibiler😊).

Nitekim su an yine tedavide. İlki gibi ilerlememesi icin hemen ilaca basladim. İlac fena degil ama sizin baliginizdaki gibi siyagliklar tamamen iyilesmedi, acaba diyorum ben de mi sera baktopur alsam? Gerci benimkinde yüzgec erimesi yom ama.. bilemedim ya..

Fazla protein agirlikli beslenmeden de kaynaklanabiliyomus bu karartilar fakat ben bitkisel yem kullaniyorum agirlikla. Yeşil pul yemlerden. Arada com az kaz cigeri icerikli bir yemim var ondan veriyorum. Gunde 2 tane de karides kurusu. 2 gunde bir haslanmis sebze vs..
Bundan kaynaklanmadigi aslinda, mantar ilacini kullanmaya basladiktan sonra baliktakin olumlu gidisattan belli, bakteriyel oldugu ortada.. Filtre degisikligi yaptim belki yeterli gelmiyordur diye ama yine ayni sorun oldu.

Bir de benim ilk besledigim balik bu. Genellikle ilk tecrubesizliklerin faturasini japon baliklari sahiplerine bir sey ögretirken caniyla öder. Ben boyle olsun istemiyorum. "Hobi" adi altinda kendimizi tatmin ederken onlarin da bir canli oldugunu unutmadan hareket etmek lazim. Gerci ben onu hobi olarak degil cocugum olarak gordugum icin daha bir titriyorum üzerine. Bir Rizeli olarak baliklara hic bu kadar duygusal yaklasmamistim 😁

Gevezelik ettim kusura bakmayin. Su an nasil oldu baliginiz, ilaca cevap veriyo mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

one1OÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 43
one1OÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2016 21:45
Bu durumun benzeri benim de başıma gelmişti. Şu linkte paylaşmıştım: https://www.akvaryum.com/Forum/bu_hastalik_nedir_japonda_kara_lekelerfotograf_k866048.asp?PID=5077459

Sonrasında balığım öldü. Ancak bu konuda gördüğüm kadarıyla benim balığımdan çok daha kötü durumdaki bir balık tedavi sonrası kurtulmuş. Gerçekten taktir ettim. Ayrıca bu konudaki mesajları baştan sona okudum. Çoooooook fazla şey öğrendim. Bunları balığım hasta olduğunda biliyor olsaydım, eminim balığım kurtulurdu.

Neyse 3 japonum daha var. Umarım hastalanmazlar. Bu şekilde hastalanırlarsa da, en azından artık ne yapacağımı daha iyi biliyorum.

Teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ryukin05Çevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 184
ryukin05Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2016 23:42
Merhaba Emine Hanım ,

Tekrar geçmiş olsun ,gerçekten üzüldüm balığınız için ;ama eminim ki iyileşecektir sizin gibi duyarlı ve onu seven bir sahibi var.

Benim durumumda herşey zincirleme gelişti konuyu zaten cok detaylı bir şekilde takip etmişsiniz hava kesesi sıkıntısı özellikle onu çok zayıf düşürdü yem seçmesinden dolayı ( ki aşırı beslemekle bu tamamiyle benim hatamdı ) beslenmesi de düzgün değildi sonuç olarak o gördüğünüz hale geldi neredeyse 1-2 gün içinde . Mesut Hocam daha iyi bilir ama benim tecrübe ettiğim mantar olsun, yüzgeç erimesi olsun , kanlanmalar olsun tedavisi tek kürle gerçekleştirilebilen durumlar değil özellikle yüzgeç erimesi kaç doz uyguladım gördünüz , okudunuz . Sinsice ilerliyor bu esnada mantarda tam olarak geçmek bilmedi permasol ile 2 kez pansuman yapmak hızlandırdı . Herşey toplamda 2,5 ay sonunda temizlendi ve cidden yoğun ilaç uyguladım aksatmadan. Mesut Bey'e aynı şeyi bende söyledim bu kadar ilaç kullandım balığa faturası ne olacak diye ; kullanmazsan ölecekti bunu düşünme dedi ve çok haklı çünkü geçmiyor . Aynı şekilde ilacı bırakmadığım ama yarım doza indirdiğim bir dönem oldu gene tekrar etti sabırla tedaviye devam etmek gerekiyor net olarak temizlenene kadar. Hala takipte ve tetikteyim . Siz de yüzgeç erimesi yokmuş gerçi ama diğer bakteriyel durumlarda da aynısı geçerli olduğunu tecrübe ettiğimden yazıyorum ;Mesut Hocam daha iyi bilir ama yüzgeç erimesi de başlayabilir ve bence tedaviye devam edin zaten Sera baktopur sıvı geniş spektrumlu bir ilaç internetten bakarsanız derideki çoğu bakteriyel hastalığın tedavisinde kullanılıyor; oldukça memnun kaldım ,yarım şişe bitti ;umarım diğer yarısını kullanmam gerekmez. Mesut Bey mikofish ilacının da aynı etkiyi yapacağını belirtmişti.

Balığınıza çok güzel bakıyorsunuz bence olumlu sonuçlar alacaksınız sizde benim gibi. Bilmiyorum konu açtınız mı ama balığın bir fotosunu paylaşırsanız Mesut Bey daha net yardım edecektir size, bende merak ettim .

Çöpçü balığım için maalesef cok ümitli değilim dediğim gibi çok yaşlı 8 veya ilk aldıklarımdansa 10 yaşında vardır ayırdemiyorum o kadar eski onlar hep vardı ve bana geldiğinde yavru değildi hiçbiri belki +1 senesi de vardır .Sanıyorum ki artık ayrılık vakti geldi elimden geleni yapıyorum fakat gözlemlediğim çok birşey yok ; çok çok üzgünüm :(


Merhaba Eren Bey,

Çok üzüldüm balığınız için evet gerçekten kurtulabilirmiş gibi görünüyor ,fotosuna baktım ;ama maalesef olabiliyor kayıplar . Hastalıklar başımıza gelmeden maalesef bilemiyoruz bu olaydan sonra Mesut Bey in hastalıklar linkini düzenli okumaya başladım ben.
Diğer 3 balığınıza sağlıklar diliyorum umarım hastalıklardan uzak olurlar..[EDIT]capella5,2016-07-07 23:49:36[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmyyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2016
İl: Ankara
Mesaj: 2656
EmyyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2016 01:42
Cok tesekkur ederim Canan Hanim iyi dilekleriniz icin. Olmazsa ben de sera ilacini alacagim, belki de benimki yeterli gelmiyor veya dediginiz gibi daha uzun sure tedaviyi surdurmek lazim.

Insallah uzun yillar bizimle yasar bu yakin dostlarimiz. Baska bir baslikta paylasmistim, baska hangi canli var sadece yemek ve sevgi isteyen ve sadece bu ikisiyle yetinen? Onlar bu yuzden her seyin en iyisini hakediyorlar..

Tekrar gecmis olsun, sagliklar diliyorum 😊

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2016 14:53
Cepten yazmak zor oluyor Onun için idare edin çöpçü yemi azalttığı için aç kaliyordur. Gece karanlıkta çok az yem at dip yemi. Yazın sıcaklarda kirlilik akvaryum dibini çok etkiler dip balıkları olumsuz etkilenebilir dipten ipten birkaç günde bir bir miktar su çekin filtreleri temiz tutun yüzgeçlerdeki siyahlıklar için Yüzgeç erimesi ilaçlarına devam edin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ryukin05Çevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 184
ryukin05Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2016 22:01
Merhaba Mesut Hocam,

Yazmanız yeterli saolun ama maalesef çöpçü balığımı kaybettim ,çok üzgünüm :( Sorun yemek sanıyorum japon kızım asla doymuyor ve baya baya tartaklıyor çöpçüleri sanıyorum bir arbede anında sıkıştı darbe aldı falan öyle birşey oldu . Balığın beli kırılmış gibiydi hafif itince ikiye katlanıyor gibiydi :( 1 gün evvel cok saglıklı ve mutluydu ama olan oldu.Gün aşırı su değişimi yapıyorum 15-20 litre kadar zaten yemleme sınırlı ama o da başka sorunlara yol açtı maalesef. Nasıl çözeceğiz bu yemleme sorununu bilmiyorum aslında karantina akvaryumunkinden bir tık daha fazla besliyorum rukinimi ama hepsi birden hep açlar devamlı yem aranıyorlar eskiden daha sakindi ama aşırı yem başıma daha beter sıkıntılar açtı. Günde 2 ye mi cıkarsam yemlemeyi acaba ne dersiniz?

Emine Hanım Merhaba

Balığınız nasıl oldu ? Bulamadım konularda ;link yazsanız rica etsem bende takip etmek isterim konunuzu. Sağlıklar diliyorum balığınıza .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2016 17:05
Sabah akşam yemleyin balıkları. Bu kadarda korkmayın birsey olmaz. Olursa gerekeni yaparsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmyyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2016
İl: Ankara
Mesaj: 2656
EmyyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2016 17:24
Merhaba Canan Hanim, actigim özel bir konu yoktu aslinda. Acemi ilk yardim cagrilariydi benimki, degisik basliklar altinda soru sormam gerektiginde actigim.. Biraz zaman gecti uzerlerinden, arasam belki ben de bulamam. Balışımın yakışıklı bir fotografini gönderirim size en kisa zamanda insallah 😊
Tedaviye devam ediyorum yine. Tam olarak karartilar gecmedikce de birakmayacagim tedaviyi. Bu konuda siz iyi bir örnek oldunuz bana. Hele Mesut Bey'in hakkini ödeyemem..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ryukin05Çevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 184
ryukin05Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2016 22:12
[QUOTE=mesutok]Sabah akşam yemleyin balıkları. Bu kadarda korkmayın birsey olmaz. Olursa gerekeni yaparsınız.[/QUOTE]

Hocam aynen yemleme miktarını 2 ye cıkardım akşamda veryorum çogunlukla bezelye veriyorum çünkü bezelye yerken cok oyalanıyor çiğniyor falan başka birşey ile ilgilenemiyor bu esnada çöpçüler de rahat rahat onlara attığım yemi yiyorlar bu şekilde bir çözüme kavuştu gibi durum olan giden çöpçüme oldu :( Rukine hanımın iştahı o kadar acıkki gammarus kurusunu bile tekrardan yemeye başladı afiyetle ,onu keyifli görmek [:nazar:]harika hava kesesi sıkıntısını ise hiç gözlemlemedim; gene teşekkür edecegim size çünkü ne kadar etsem az geliyor ..
[QUOTE=Emyy]Merhaba Canan Hanim, actigim özel bir konu yoktu aslinda. Acemi ilk yardim cagrilariydi benimki, degisik basliklar altinda soru sormam gerektiginde actigim.. Biraz zaman gecti uzerlerinden, arasam belki ben de bulamam. Balışımın yakışıklı bir fotografini gönderirim size en kisa zamanda insallah 😊
Tedaviye devam ediyorum yine. Tam olarak karartilar gecmedikce de birakmayacagim tedaviyi. Bu konuda siz iyi bir örnek oldunuz bana. Hele Mesut Bey'in hakkini ödeyemem..[/QUOTE]

Umarım iyidir Emine Hanım balığınız tedavi nasıl gidiyor ? Balığınızın fotografını en kısa zamanda bekliyoruz hatta belki bir konu açmalısınız gelişmeleri takip ederiz . Tedavimin olumlu sonuçlanması ve başkalarına örnek olması 2 kere mutlu ediyor beni. Mesut Bey 'in bilgi ve tecrübesi tartışılmaz hakkı ödenmez dediğiniz gibi iyiki var [:)]

Beğenenler: [T]186475,Emyy[/T]
Teşekkür Edenler: [T]186475,Emyy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmyyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2016
İl: Ankara
Mesaj: 2656
EmyyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2016 22:55
Tedavi iyi gidiyor cok sükür. Karartilar azaldi, sık su degisimiyle ve ilacla..
Dün cok ugrastim fotograf cekmek icin fakat akvaryumun yanina her gidisimi yemek seansi olarak algilayip surekli debelendigi icin bir türlü cekemedim 😄

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ryukin05Çevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 184
ryukin05Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2016 00:32
[QUOTE=Emyy]Tedavi iyi gidiyor cok sükür. Karartilar azaldi, sık su degisimiyle ve ilacla..
Dün cok ugrastim fotograf cekmek icin fakat akvaryumun yanina her gidisimi yemek seansi olarak algilayip surekli debelendigi icin bir türlü cekemedim 😄 [/QUOTE]

Cok sevindim gercekten iyileşiyor demekki, yeme isteği ise şahane . En kısa zamanda fotoğraf çektrmesi dileğiyle :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2016 08:59
Geçmiş olsun işte panik olmamak lazım, balığın vücudunda kanlı yaralar oldumu, öncelikle şunu düşünmek lazım kirli ortamda yüzüyor balık, buna filtre bakımsızlığı ve yetersiz su değişimi ve çok aşırı yemlemenin suda bozulması ve suyun asitleşmesi yakıcı hale gelmesi gelmeli. sonra sizi kurtaracak ilaç yüzgeç erimesi ilacı mikofish olur, sera baktopur olur, deepfix baktodur olur farketmez kullanma talimatında yazar yüzgeç çürümeleri erimesi mantar tabiri geçer suyu sarıya boyar ilaç. Tedavi yoluna gideceksiniz. Beyaz benek paraziti olmuşsa kuyrukta tuz tanesi gibi noktacıklar bununda tedavisi metilen mavisi ilacı suyu maviye boyayan ilaç.

Beğenenler: [T]186475,Emyy[/T]
Teşekkür Edenler: [T]186475,Emyy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir