Seachem Ürünleri ve Kullanım Alanları


RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 21:51

Hepinizin bildiği üzere Akvaryum hobisinde geçmişe nazaran daha iyi ürünler boy göstermekte ve gün geçtikçe daha iyisi yapılmakta,firmalar arasında da rekabet artmaktadır.Biz hobiciler de doğal olarak en kaliteli ve en uygununa yönelme eğilimindeyiz.Ben de sizlerden gelen talepler doğrultusunda, kullandığım dönem boyunca memnun kaldığım bir markanın ürünlerini,kullanım alanlarını ve avantajlarını anlatacağım.

 

Düzenleyiciler

 

1-)Seachem Prime

Hem tatlı hem de tuzlu su akvaryumları için kullanılabilir. Klor,kloramin ve amonyağı giderir.Prime amonyağı toksik olmayan bir forma dönüştürerek biyolojik döngü çerçevesinde uzaklaştırılmasını sağlar.Aynı zamanda nitrit ve nitratı da detoksifiye ederek filtrede daha kolay bir şekilde dönüştürülmesine olanak tanır.Aynı zamanda bütün ağır metalleri de detoksifiye etme gücüne sahiptir.pH a etki etmez ve skimmerları yormaz.

Neden Farklı?

Öncelikle piyasadaki en konsantre üründür.Diğer birçok üründen en önemli farkı kloramini bağlamadaki üstünlüğüdür.Diğer ürünlerin birçoğu kloramini (NH2-Cl) bağlarken amonyak açığa çıkarmaktadır.Bu ürünlerin işi burda bitmekte ve akvaryumda amonyağın seviyesi yükselmektedir.Oysa ki primedaki amonyak bağlayıcı ajanlar amonyağı da bağladığı için bu tehlike ortadan kalkmaktadır.

Kullanılışı

Her 200 litre için 5 ml kullanılmaktadır.Bu doz yaklaşık 1 mg amonyak, 4 mg kloramin veya 5 mg klor bağlamaktadır. Eğer şebeke suyunda aşırı klor varlığından şüpheleniyorsanız çift doz, eğer sıcaklık 30 derecenin üstündeyse yarım doz kullanabilirsiniz.Bunun dışında ise nitrit zehirlenmelerinde( solungaçlarda kızarıklık,zor nefes alma,yüzeye çok yakın durma ve şuursuzluk belirtilerinde) 5 kat doza kadar güvenle kullanabilirsiniz.

2-)Seachem Safe

S.prime ın toz versiyonudur.Yaptığı iş prime ile aynıdır ancak daha konsantredir.

3-)Seachem Stability

Stability yeni tank sendromunda balık kaybetmenizi önler.Stability birbirine bağlı çalışan aerobik ve anaerobik bakteri kültürü içerir.Bu kültürlerin içerisinde anaerobik sülfür bakterileri yoktur.Dolayısıyla eklendiğinde zehirli H2S gazının üretimini desteklemez.Stability'nin fazlaca kullanımı akvaryumdaki canlılara veya bitkilere olumsuz bir etkide bulunmaz.

Neden farklı?

Diğer muadili ürünlerde mevcut bakterilerin üreme ve yaşam değerleri aralıkları dardır.pH,sıcaklık ve organik yük gibi değerlerin bu bakterilerin kaldıracağı seviyelerin dışına taştığı zaman bakterilerde külliyen ölümler görülmektedir.Stability bu tür bakteri türleri içermez.Muadili ürünlerde gerçekleşen bu tip olayların aksine yükselen organik yük karşısında Stabilitynin içerdiği bakteriler ölmemekte aksine daha hızlı gelişmekte ve çoğalmaktadır.Yine diğer ürünlerden farklı olarak hem oksijenli hem de oksijensiz koşullara dayanabilen fakültatif bakteriler içermektedir. 

Kullanılışı

Yeni kurulmuş bir tanka 40 litre için 5 ml eklenir. Daha sonra ise 7 gün boyunca her gün her 80 litre için 5 ml eklenmeye devam edilir.Optimum biyofiltrasyon için ayda bir,tedavi uyguladığınızda ya da tanka yeni balık girişi yaptığınızda her 40 litre için 5 ml kadar ekleyin.Ayrıca fazla balık yüklemesinden kaynaklanan ani kirlilik artışlarında da tampon görevi görmesi adına belirtilen ölçülerde ekleyebilirsiniz.

4-)Seachem Replenish

Replenish Reverse Ozmoz sisteminden çıkan demineralize olan suyu düzgün oranlardaki mineral karşımıyla tekrar düzenlemektedir.Replenish GHı hem yumuşak(sodyum,potasyum) hem de sert (kalsiyum,magnezyum) tuzların karışımıyla yükseltmektedir.Bu, canlıların bu iyonların eksikliğinden dolayı ozmotik şok geçirmelerini önlemek için gereklidir.Aksi takdirde meydana gelen bu ozmotik stres canlıların ölümüne yol açabilmektedir.

Kullanılışı

GHı her 2.8 dGH artırmak için 40 litreye 5 ml ekleyin.

Garanti Edilen Analizi

Calcium (min)
13.00%
Calcium (max)
14.00%
Magnesium (min)
1.2%
Potassium (min)
0.12%
Sodium (min)
0.60%
Sodium (max)
0.70%

5-)Seachem Stress Guard

Stress Guard yüksek kaliteli bir mukoza koruyucusudur. Tedavi ve taşıma sırasında balıktaki stresi azaltırken,amonyak toksisitesini düşürür.Yara sonucu açıkta kalan proteinlere bağlanma özelliği vardır.Bu sayede bir koruma duvarı oluşturarak bölgenin iyileşme sürecini hızlandırır ve patojenlerin enfeksiyon oluşturma riskini düşürür.Stress Guard bakır ihtiva etmeyen tüm ilaçlarla uyumludur.Amin bazlı bir ürün olmadığından Purigenin işlevine engel olmaz.Aynı zamanda rezin de içermediği için filtrasyona ket vurmaz. 

Neden farklı

Stress Guard'ı bu kadar başarılı yapan şey protein aktif kolloidlerinin olmasıdır. Bu aktif kolloidler proteinin açık olduğu bölgelere hücum ederek doğal bir bariyer oluşturur ve tedavi sürecinin dış ortamdan etkilenmeksizin başlamasını ve hızlanmasını teşvik eder.Muadili olan bazı ürünler gibi asidik değildir,pHı 7.0dir.

Kullanılışı

Her 40 litre için 2.5 ya da 5 ml kullanılabilir.Doz kaç balık ve balıktaki hasarların ve stresin ne kadar çok olduğuna göre değişkenlik gösterebilir.Doz istenildiğinde 2 katına kadar yükseltilebilir ve stresin geçmesi veya iyileşme tamamlanana kadar her gün aynı doza devam edilir. 

6-)Seachem Equilibrium

Bu ürün bitki akvaryumlarındaki ideal mineral dengesini kurmak adına hazırlanmıştır. Equilibrium hiç sodyum ve klor içermez. Çünkü bu iyonların artışı bitkili tank için kirlilik anlamına gelir. Equilibrium özellikle RO sular için kullanılmaktadır. Veyahut redoks değeri çok düşmüş,birçok elementin eksildiği eski sularda da kullanılabilir. Ürün aynı zamanda genel sertliği de bir miktar yükseltmektedir.

Neden farklı

Equilibrium muadili olan diğer ürünler gibi Sodyumklorür (NaCl) içermez. Hem sodyum hem de klor bitkiler tarafından hızlı kullanılan iyonlar arasında yer almazlar. Bu yüzdendir ki fazladan eklenilmesi faydadan çok zarar getirir. Aynı zamanda sodyum genel sertliği artıran bir iyon da değildir. İçerdiği elementler bitkileri desteklerken balıkların metabolik faaliyetlerine de pozitif katkıda bulunmaktadır.

Kullanılışı

Mineral düzeyini 1 meq(milieküvalan) yükseltmek için her 80 litreye 1 yemek kaşığı eklenir. Doğrudan eklenebildiği gibi ayrı bir yerde çözülüp de ilave edilebilir. Bu yöntemde ilk eklendiği zaman su biraz bulansa da 15-30 dakika içinde eski netliğine kavuşur.

Garanti edilen analizi

Çözülebilir Potasyum (K20)
23.0%
Kalsiyum (Ca)
8.06%
Magnezyum (Mg)
2.41%
Çözülebilir Demir (Fe)
0.11%
Çözünebilir Manganez (Mn)
0.06%


unotim1232011-03-03 13:32:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Thordius294Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/08/2007
İl: Edirne
Mesaj: 434
Thordius294Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 22:06
Seachem oldukça başarılı ürünler ile akvaryum hobisindeki katıları tartışılmaz bir firma.
Benimde kullandığım bazı ürünlerinden hep olumlu sonuçlar aldım.Özellikle vahşi türlerde Stress Guard ve Prime ile hazırladığım tanklarda alışma süreçleri daha kısa zaman alıyor.Bitki gübresi konusunda da değişmez seçeneğimdir Seachem.

Paylaşımın için ayrıca teşekkür ederim.


saygılarımla....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kutay ÖzbekÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 88
Kutay ÖzbekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 09:28
Sorun şu ki; Seachem ürünlerini bulmak büyük sorun.
Dün internette bir kaç marketi gezdim; çoğunda stok yok diyor.
Stok yok demeyenlerden de emin değilim..



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shark26Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Samsun
Mesaj: 730
shark26Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 19:38
Onur bey mükemmel bir konuya değinmişsiniz, gerçekten yararlı bilgiler ve çok arkadaşımızın işini kolaylaştıracak ürünler, devamını sabırsızlıkla bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 19:58
Ben kesinlikle kimyasal kullanmamaktan yanayım her ne olursa olsun.
Bir çok hastalığın bir çok doğal tedavisi var.
Elimden geldiğince bunları öğrenip onları uygulamaya çalışıyorum.
Kullandığım zamanlar elbette oldu ama doğru olanın doğal olduğu görüşündeyim.
Tabii herkezin kendi görüşü.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shark26Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Samsun
Mesaj: 730
shark26Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 20:35
[QUOTE=Burak Bulut]Ben kesinlikle kimyasal kullanmamaktan yanayım her ne olursa olsun.
Bir çok hastalığın bir çok doğal tedavisi var.
Elimden geldiğince bunları öğrenip onları uygulamaya çalışıyorum.
Kullandığım zamanlar elbette oldu ama doğru olanın doğal olduğu görüşündeyim.
Tabii herkezin kendi görüşü.
Saygılar...
[/QUOTE]

Onur beyin açıklamasını yaptığı ürünler su katkılarıdır.Örnek olarak su içersinde olan kloru giderir, yada ph düşürür gibi.İlaç olarak algılamayın.Örnek vermek gerekirse ben discus bakıyorum.Samsunun çeşme suyunun ph ı 8, sagem acid regulatör kullanarak suyun ph nı düşürüyor aynı zamanda suda olan klor ve amonyağı kontrol altına alıyorum.Ama mesela bir malawi cikliti besliyorsanız bunu yapmanıza gerek yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 21:05
Burak Bey,kimyasal tabiri çok yanlış ifade ediliyor.Kimyasal kullanmam derseniz ben balıkları suyun içine de koymadığınızı anlarım.Çünkü su da bir kimyasaldır.Her şey kimyasaldır,önemli olan nasıl bir etki mekanizmasının olduğudur.Burdaki malzemelerin de balıklara zararsız olduğu vurgulanmaktadır.Tabi dozunda kullanıldığı sürece.Çünkü her şeyin dozu önemlidir.

Beğenenler: [T]217632,minixir[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canmasÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 70
canmasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2011 23:54
Seachem purigen hakkında yazarsanız çok iyi olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kaan ERDALÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 452
Kaan ERDALÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2011 01:49
Her konusu geçtiğinde tavsiye ediyorum, başlığı açılmış haberim yok Tebessüm.

Kullandığım seachem ürünleriyle ilgili yorum yapayım;

Seachem Prime; kesinlikle ama kesinlikle su hazırlayıcıda tektir. Mucize ürün gibi bir şey. Kloru kloramini ağır metalleri bağlar, o zaten asli görevi. Ama bir de yan görevleri var ki aman allah; nitritim yüksek çıkmıştı yeni tank sendromundan dolayı, akvaryum suyuna doğrudan ekledim (200 lt ye 5 ml der, ben 200 lt ye 15 ml ekledim-25 e kadar acil durumda yolu var-), nitrit yarı yarıya anında azaldı, test ettim, afaki söylemiyorum, ayrıca balıkların davranışlarında da anında düzelme oldu. O günden itibaren sadece prime kullanıyorum. Zaten muadillerinden 20 kat konsantre olduğu için 20 kat az para verildiğini çok kereler yazdım forumda.

Seachem Stability; bu ürüne kesinlikle tek demem için laboratuarda çalışmam lazım, çünkü su hazırlayıcı gibi anında göremiyoruz etkilerini, ama nutrafin cycle ile birlikte en çok verim aldığım ürün oldu. Bu ikisi bence en iyileri.

Seachem Stressguard; Mukoza tedavisinde başarılı oluyor, stres giderici ajan olarak etkisini pek gözlemleyemedim, akvaryuma her eklediğim balık canavar gibi yaşadığı için (çeşitli başka faktörlerden) bu ürünün etkisini sadece dış parazit olan tetra balıklarımda görme şansım oldu.

Seachem Matrix; çok iyi bir bakteri substratı filtre için; elektrik kesilmelerinde başka ürün kullandığım filtrem 2-3 saat sonra amonyak kusarken matrix kullandığım filtrede kusma olmuyor. Mabaddan sallama değil, hepsi gözlem ve test ile kendimce kanıtlanmıştır.

Seachem'in ayrıca sıvı gübrelerini de kullanıyorum, flourish, trace, iron... Mükemmel ürünler. Balıkları da rahatsız etmemekte, bitkiler de güzelce gelişmekte. Muadilsiz diyemem, demem için çok farklı ürünleri uzun süre kullanmış olmak lazım, ben başladığımdan beri seachem kullanıyorum (ve 1-2 brightwell aquatics, farklı ürünlerde) bu 3 tip gübrede ve memnunum diyelim. Ancak düşük maliyetlerle yerli gübreler var bazı arkadaşlarımızın ürettikleri, onları kesinlikle denemek lazım, epey güzel yorumlar duydum haklarında.

Sonuç olarak seachem ne yapsa bir sebebi vardır diyorum, gerçekten kullandığım her ürünü beni memnun etti, piyasada olduğu sürece de kullanacağımı düşünüyorum.

Not: yazı reklam gibi oldu, idare edin, akvaryum hobisinde kimyasal olarak beni başka hiç bir marka %100 memnun edemedi, bu yazı da bu ürünleri geliştirenlerin hakkıdır artık.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bahtiyarÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 1533
bahtiyarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2011 21:40
Seachem, ARGE olarak çok gelişmiş bir firma ve mükemmel ürünler üretiyor. Bitki gübrelerinden bazılarını bende kullandım ve diğer gübrelere nazaran çok çok iyi, parasını karşılığını veriyor. Bugünlerde Seachem nourish'i araştırıyorum, forumda çok az kullanan var ama hakkında pek bir bilgi vermemişler. Olmadı deneyip ben oaylaşırım öğrendiklerimi burada.
bahtiyar2011-01-14 21:41:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

spotlightÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2011
İl: Izmir
Mesaj: 86
spotlightÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2011 18:50
Merak ettim Seachem hangi ülkenin markası acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shark26Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Samsun
Mesaj: 730
shark26Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2011 19:31
[QUOTE=spotlight]Merak ettim Seachem hangi ülkenin markası acaba?[/QUOTE]

Amerika.
bahtiyar2011-01-24 09:37:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

spotlightÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2011
İl: Izmir
Mesaj: 86
spotlightÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2011 23:44
Dikkat ettim de Amerikalı Ebay satıcılarında ki Seachem ürünleri çok ucuz, ama çoğu yurtdışı kargo göndermiyor veya 30dolar gibi kargo ücretleri istiyor. Bizim için şanssızlık.

Ben daha önceden de çok duymuştum Seachem ismini özellikle su kimyasallarını ve filtre için matrix'ini.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2011 13:49
Filtrasyon Malzemeleri

1-)Seachem Matrix

Çok sayıda gözenekli azotlu bileşikleri uzaklaştırmak için yüksek verimde filtrasyon yapan bir biyolojik malzemedir. 10 mm çapında gözenekli katı cisimlerden oluşur. Her 1 litre matrix yaklaşık 700 m2 kullanılabilir biyolojik alan sağlar. Bu da yaklaşık olarak 170 litre çeşitli markaların plastik toplarına eşit düzeydedir. Plastik biyomalzemelerin sadece dış yüzeyi kullanılabilirdir. Oysa ki matrix gibi ürünler hem dış hem de iç gözenekleri sayesinde bakteri yerleşimi için çok daha yüksek alanlar sağlar. Makroporları hem nitrifikasyon hem de denitrifikasyon bakterilerine yerleşecek alanlar oluşturur. Bu da diğer ürünlerden farklı olarak amonyak,nitrit ve nitratı eş zamanlı olarak elimine etme şansı verir.

Matrix yapısı gereği dış maddelerle reaksiyona girmez ve aşınma göstermez. Bu nedenle yenisiyle değiştirilmesi gereksizdir. 

Kullanılışı

500 ml Matrix yaklaşık 200 lt su içindir. Filtrelerin içine bir file içinde koyulabileceği gibi serbestçe de serilebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir