ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
spotlight
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ocak 2011 09:19
Son Ziyaret:
26 Ocak 2012 20:08
Toplam Mesaj:
86 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali SARP
Doğum Tarihi:
24 Ekim 1985
Yaş:
38
İl:
Izmir
Meslek:
Tıp Doktoru
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


İzmir - Bornova

SON 10 MESAJI

ebay'dan bitki ve diğer alışverişler?
Ben kutuyu görmedim halen, ailem de koli bana geldiğinden kutuyu açmadan şöyle bir şey geldi deyince o yüzden yanlış gönderdiler sandım. Bakalım bu akşam yanlarına uğrayıp kutuyu alayım.

En sonunda meşhur kutuyu açabilmek nasip oldu.
API marka testlerin oldukça güzel paketleri var, paketin üstünde amerikada üretildiği yazıyor. Hem tatlı hemde tuzlu su için renk skalaları var ve skalalarda kontrast ve renk farkları belirgin, ayrıca skalalar plastik bir kağıttan imal edilmiş suya karşı dayanıklı seranınkiler gibi  su değince deforme olma ihtimalleri yok. API markası internetten araştırdığıma göre yurtdışında oldukça yaygın olarak kullanılıyor ama ülkemize ithalatı olmadığından bilinmiyor. Kaliteli firma olduğu çok belli.
Şimdilik izlenimler bu yönde, bence en azından ülkemize ithal edilen çoğu firmadan daha kaliteli gibi görünüyor, tavsiye ederim.

Burdada web sitesi var:http://aquariumpharm.com son derece profesyonel hazırlanmış bir site.
spotlight2011-03-05 16:55:12
ebay'dan bitki ve diğer alışverişler?
Ne yazık ki bir yanlış anlama olmuş, satıcı benim ürünleri bahsettiğim regulatorun kutusuna koymuş, kendim pek evde olmadığımdan ailemin adresine ısmarlamıştım tabi onlarda içinde başka şey olduğunu anlayamamışlar. Sonuçta aldığım malzemeler elime eksiksiz olarak ulaştı. 
Satıcıdan özür dileyeyim bari, biraz tavır alarak mesaj atmıştım:)
ebay'dan bitki ve diğer alışverişler?
[QUOTE=mustafankara] [QUOTE=spotlight] [QUOTE=mustafankara]Ben de dün gece satıcıya mesaj gönderdim kargo ücreti hakkında, bakalım cevabı ne olacak. Fiyatlar uygun, eğer kargo da güzellik yaparsa ben epey sipariş vermeyi düşünüyorum. Ama aklıma takılan konu ise ürünlerin gelmemesi. Türkiyedeki kontrol de takılması. Kayıtlı kargo mu olur acaba bilgisi olan var mı bu konuda?
[/QUOTE]

Kargo eğer 100TL nin altındaysa genelde gümrükte problem çıkmıyor, kayıtlı kargo seçeneğinin tek farkı kargonun Hong Kong Post ve PTT web sitelerinden takip edilebilmesi bildiğim kadarıyla, güzel bir özellik...

Kargo eğer satıcı tarafından güzelce paketlenip Hong Kong Post'a iletilirse size ulaşmama ihtimali bence çok düşük.

Şimdiye dek Hong Kong ve Çin'den çok alışveriş yaptım elime geçmeyen ürün olmadı inşallah Ebay'de de sorun çıkmaz.


Arkadaşlar bana da cevap geldi, 5 ürünü aynı pakette 6dolar gibi bedelle göndermeyi kabul etti zaten ayrı ayrı istesem de aynı fiyattı, ben de siparişi verdim hadi hayırlısı..[/QUOTE]

Ali Bey testler elinize ulaştı mı? Eğer ulaştıysa api markasıyla alakalı biraz bilgi verebilir misiniz?
[/QUOTE]

Arkadaşlar bu satıcıdan aldığım bu 5 test elime ulaşmadı, bunların yerine bu satıcıdan Up co2 regulator pro diye bir ürün postayla  geldi, ki ben böyle bir şey ısmarlamamıştım.

Satıcıya mesaj attım bakalım ne cevap verecek?
Bunun haricinde neler yapmamı önerirseniz?
ebay'dan bitki ve diğer alışverişler?
cnj0321 den benim de ısmarladığım anubias nana ve java moss lar elime ulaştı. Oldukça iyi durumdalar, sararma kopma hemen hiç yoktu.
güvenli Alışveriş yapacağım internet market arıyorum
Genelde benim aradığım ürünlerde hemen her zaman juenpetshop'da en ucuz oluyor, zaten internetteki en büyük petshop sitelerinden biri, hızlı ve güzel paketleme ve kargolama servisleri var. Benim en çok alışveriş yaptığım site diyebilirim.
Uv ile ilgili
[QUOTE=EFENDİ]

''Ne yazık ki Ümit Beyin söylediği UV sistemleri patojen bakterileri daha yüksek oranda öldürüyor tezine de katılmıyorum, oturmuş sistemi olan bir tankta balıklara patojen mikroorganizmaların suda kendiliğinden bulunması imkansız, öyle olsa idi UV sistemleri kullanmayan tanklarda balıkları yaşatmamız imkansız olurdu.''

Patojen demek istemiyorum Zararlı bakteriler su değişimlerinde, akvaryum suyunun hava ile teması ile, yeni balık bitki v.b eklemesiyle rahatça tankınıza girebilir.  UV kullanmayan oturmuş suya sahip tanklar bu bakterilere karşı kendi bakterilerini silah olarak kullanıyor çünkü bakteriler arası deminde söylediğim gibi bir rekabet söz konusu . Yararlı bakteriler halinden memnunken sonradan gelen bu bakterilere yerlerini vermek istemeyeceklerdir ve doğal bir koruma sistemi oluşturacaklardır. Ancak yüksek oranlı su değişimi v.b sistemi sarsacak durumların ardından suda zaten halihazırda var olan zararlı bakteriler hazır rakipleri azalmışken kendilerine tankta yer edinip hastalıklara rahatlıkla yol açabilirler . İşte bu durumlarda uv etkili bir çözüm olup sistemi eski düzenine getiriyor. Bu durumda bakterileri seçmeden öldürüyor ama sistem düzene girdiğine göre demekki zararlı bakteriler daha çok ölüyor. Çok basit bir mantıkla bakıcak olursak bu şekilde de düşünebiliriz .


[/QUOTE]

Burdaki patojen tanımını hastalık yapma potansiyeli anlamında kullanıyorum. Açıkçası burada en önemli noktada galiba sizinle aynı fikirdeyiz: Oturmuş ve problemsiz bir tankta hiç bir tür sterilizatör kullanmaya gerek yoktur?
Yani siz sadece tanka patojen mikroorganizma girdiği veya girme olasılığı olduğu durumlarda antimikrobiyal ajanlar kullandığımız gibi bu sterilizasyon cihazlarını da kullanabiliriz diyorsanız buna katılıyorum. Saygılarımla.


[QUOTE=akunaki]Bence bi siz ilk önce genetik 1 genetik 2 biyokimya ve mikrobiyoloji derslerini hele bi alın benim olaya nasıl baktıgımı görürsünüz:))ben 3.sınıf2. dönemim bitti sayılır şimdi sizin bilmediginiz noktayı açıklamak çok çok uzun sürer burada..:)merakın artsın ögrenirsin..:)[/QUOTE]

Yusuf Bey uslubunuzdan rahatsız olduğumu belirtmek isterim, ne demek sen hele bir dersleri al gel benle ondan sonra tartış mealinde kelimeler!! Yakıştıramadım...

Bu yanlışlarınızı yazmak istemezdim ama şu mesajınızdan sonra bunları yazmak zorunda hissediyorum.

[QUOTE=akunaki]
İkinci olarak uv nin benim görüşüm hiç bir şekilde kullanılmaması taraftarı oldugum çünkü daha öncede belirttigim gibi bu uv lenmiş suyun içindeki ölen bakterilerin balıga çok zararı dokunuyor nedenmi çünkü dna yapısı antibiyotik gibi yok etmiyor bakteriyi, dna kırılıyor bu bakterinin dna sının degişime ugramasına neden oluyor ölse bile....
[/QUOTE]
Antibiyotikler bakterileri yok etmez onları ya öldürür ve parçalar yada üremelerini durdurur; antibiyotiklerin bazıları aynı UV gibi direkt bakteri DNA sını bozarken bazıları da diğer yaşamsal sistemlerine toksik etki eder. Ayrıca ölü bir bakterinin bozulmuş nükleik asidinin balığın hücrelerindeki nükleik asitlerle temas edip onları mutasyona uğratacağını düşünmeniz bile nükleik asit biyokimyası eğitimi almış birinin yapmaması gereken bir hata. Zira dışarıdan alınan nükleik asitler organizmaya kabul edilmeden önce tamamen monomerlerine dek parçalanırlar, riboz ve deooksiriboz kısımları emilir, hegzos monofosfat şantı üstünden glikolitik yollara sapar ve enerji eldesinde kullanılır, pürin ve pirimidin kısımları ökaryotik organizmaya alınmaz bile.. Tüm ökaryotik canlılar nükleik asit yani DNA ve RNA üretmek için bazlarını denovo kendi hücresi içinde sentezler. Yani DNA sı ne şekilde olursa olsun mutasyona ve ya hasara uğramış bir bakterinin balıkların DNA larına etki edeceği düşünülemez bile.
spotlight2011-02-23 17:25:58
Kurt Akvaryum İzmir
Ben de Kurt akvaryuma black water ürünlerini sormak için girmiştim, sanki kendilerine küfür etmişim gibi davrandılar, humik asit ürünlerini daha önce duymamış olan bir akvaryumcudan ne bekleyebiliriz ki. 
Uv ile ilgili
   Bence UV sistemi ve benzerlerinin akvaryumlarda kesinlikle kullanılmaması lazım, akvaryumu bir ekosistem olarak düşünmeli ve sistemdeki denge sağlayıcıların en önemlilerinden olan gariban masum suda asılı duran bakterileri niye öldürmeye çalıştığımızı düşünmeliyiz. Ümit Beyin söylediği gibi bu bakterileri patojen yani hastalık yapan bakteriler olarak görmemeli tam tersi sisteme yerleşmeye çalışacak patojen bakterilerin sisteme yerleşmesini engelleyen tankın asıl sahipleri olarak görmeliyiz.
   Ne yazık ki Ümit Beyin söylediği UV sistemleri patojen bakterileri daha yüksek oranda öldürüyor tezine de katılmıyorum, oturmuş sistemi olan bir tankta balıklara patojen mikroorganizmaların suda kendiliğinden bulunması imkansız, öyle olsa idi UV sistemleri kullanmayan tanklarda balıkları yaşatmamız imkansız olurdu.

Dip not: Ümit Bey organ veya doku nakli ile duyu veya hisler taşınmaz, bu yaygın olarak bilinen çok eski bir mittir. 

Saygılarımla.
spotlight2011-02-23 04:22:48
ebay'dan bitki ve diğer alışverişler?
Ben bu amerikalı satıcıdan bayağı bir seachem ürünü aldım, kargo fiyatı 5 dolar civarı, combined shipping de bir miktar indirim yapıyor. 10 günde ürünler elime geçmişti. Bi göz atın derim:

İzmir Toplantısı
Ne yazık ki pazartesi gün işim dolayısıyla katılamıyorum, inşallah sonraki sefere gelebilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.