Sehpa ve Akvaryum Çatladı


RakıŞişesindekiBalıkÇevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2014
İl: Ankara
Mesaj: 22
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2015 21:13
Herkese iyi akşamlar, sağlıklı balıklar. Bu konuyu açmaktaki amacım, benzer öneriler ve sorular ile foruma konu açan arkadaşlarımızı bir nebze bilgilendirmek, tecrübemi paylaşmak. Öncelikle olaya ilişkin resimleri paylaşayım, akabinde kısa hikayeyi anlatarak içimi dökmüş olayım. 












hayalimdeki akvaryumu yaptırmak için bütçemi ayarlamaya çalışırken, evimde atıl durumda olan tv ünitesinde hevesimi bir nebze dizginlemek, belki bir koloni oluşturabilecek kadar yavru büyütmek istemiştim.

Tv ünitesi sitelerde yapıldı ve kesinlikle çok sağlamdı. Suntalam değil, ağaçtan imal edilmişti.  Fikrimi denemek için üzerine 4 damacana su koydum, kendim de üzerinde zıpladım (65 kg.) ama çıt sesi dahi gelmedi. Ölçülerinden biraz kısa kalmasına rağmen, 100*40*50 h ebadında bir akvaryum almak için Eray Akvaryumun yolunu tuttum. Daha önce piyasada gördüğüm standart ölçülerdeki akvaryum mobilyaları da tahmini 1 santimetrelik dikmelerden oluştuğu için, 3 santimetre kalınlıkta kenar dikmeleri olan mobilyama güvenim tamdı. 

Eray bey sağolsun o nazik ve ilgili tavrı ile beni uyardı, 150 tl lik bir mobilya için riske girmemem gerektiğini; akvaryum taşımak için dizayn edilmemiş bir mobilyanın yarım saat, bir kaç saat ya da birkaç gün boyunca akvaryumu sorunsuz taşımasının güvenli olduğu anlamına gelmediğini ve her an sorun yaşayabileceğim kanaatinde olduğu belirtti. Ama dinlemedim, dinletemedi. . . 

Sonuç hüsran değerli dostlar, ilk geceyi sorunsuz atlatan akvaryum sabah çatladı. Mobilyanın bir kenarında yaşanan yarım santimetrelik bir çökme bütün akvaryuma zarar verdi haliyle. 

Belirttiğim gibi bu konuyu açma amacım sadece tecrübemi paylaşmak, içimi dökmek.  Bu başıma gelen ikinci su baskını vakası, her seferinde daha büyük bir akvaryuma geçiyorum ve sanırım yeni yaptıracağım akvaryum ile son kredimi kullanacağım eşim nezdinde.   

Herkese iyi akşamlar ve kazasız hobiler dileğiyle. 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AGARTALIÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/06/2013
İl: Adana
Mesaj: 837
AGARTALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2015 21:39
Geçmiş olsun. Bir sonraki deneyiminizde daha dikkatli olun ve önerileri dinleyin lütfen. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RakıŞişesindekiBalıkÇevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2014
İl: Ankara
Mesaj: 22
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2015 22:30
Teşekkür ediyorum. Belirttiğim gibi , kendimce bir deneme yaptım ama kesinlikle söylenenlere kulak vermek gerekiyormuş. 
Forumda açılan konular görüyordum, özellikle geçen aylarda açılan bir konuda, basit katlanan bir mutfak masasını akvaryum mobilyası olarak kullanmak için görüş talep eden arkadaş, 100 lt. akvaryum için o mobilyanın uygun olmayacağını vurgulayan herkese yanıt yazıp, deneyeceği konusunda ısrarlarda bulunmuştu. En son yazılan bir yanıtta dayanamayıp "madem uyarıları dikkate almayacaktınız, konuyu niçin açtınız?" diye sordular kendisine. 
Hatamı paylaşarak, belki başka kişilerin bu mağduriyeti yaşamasının önüne geçebileceğimi düşündüm. 


Beğenenler: [T]224636,AquaAqua[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir