ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
RakıŞişesindekiBalık
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ekim 2014 15:18
Son Ziyaret:
17 Ağustos 2015 01:38
Toplam Mesaj:
22 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak kayıkcı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak kayıkcı

SON 10 MESAJI

Lamine Cam Muhafazası
Arkadaşlar, lamine Camın hazırlandıktan sonra özel bir muhafaza şekli var mıdır? Kesilmiş vaziyette üç yıl bekleyen bir camdan akvaryum yapılması güvenlik sorunu oluşturur mu?
akvaryum hobısı gercekden pahalı hobimidir sizce?
Halen kuramadığım akvaryum için şimdiden 400 tl civarı harcama yaptım. Aldığım akvaryumu da çatlattım, elde kaldı o kadar malzeme.
Açıkçası tatlı su, özellikle de ciklet akvaryumlarında belli bir seviyeden sonra yavru takası ile ekipman, yeni akvaryum vs. tedariki rahatlıkla mümkün oluyor gözlemlediğim kadarıyla. Hobiciliğin sürdürülebilirliği adına güzel de bir şey. 
Şahsım adına konuşursam, harcadığım 400 TL. çok ciddi bir meblağ olarak gelmiyor bana. Altı ayda bir telefon değiştiren insanlar da var, hem de asgari ücretle. Herkes harcamalarını önceliklerine göre yapıyor. Şahsen sigaraya verdiğim paraya daha çok üzülüyorum ne yalan söyleyeyim. Keşke o parayı doğrudan hobiye yatırabilsem...
Pahalılık görmek isteyen arkadaşların tuzlu su akvaryumlarına ait forumlarda dolaşmasını tavsiye ederim. 2 metrelik akvaryumda toplam değeri 45.000 TL'ye ulaşan balıklar besleyen de var, bir karışlık piko akvaryumda 1500.TL. lik sps mercanı olan da.
yeni akvaryum
Dekorasyon başlığı altında konuyu açtığınız için, bitkilere ilişkin tavsiye istemediğinizi düşünerek (pek bilgi sahibi değilim açıkçası) şu önerileri sunabilirim.

Aynı akvaryumu kendim hazırlasaydım :
- ısıtıcıyı arka tarafa saklar,
- kütüğün arkasındaki bitkileri öne çeker ve kütüğü arkaya alır,
- kum olarak siyah hagen kullanırdım.

Sağlıklı balıklar diliyorum sizlere.
Akvaryum Ve Güvenlik Konusunda Biraz Sohbet Edelim
Murat Bey ve nezdinde diğer arkadaşlar,
120*45*55 ölçülerinde 8*8 lamine camdan oluşan bir akvaryumun sağlamlığına ilişkin görüşleriniz nedir acaba? Ek bilgi olarak camlar 3 yıldır kesilmiş vaziyette beklemekte imiş, muhafaza ortamını lamine camlarda sağlamlığa etki eder mi ? Ayrıca cam ağırlığı ile 150 kg. yi bulan bu akvaryumun profil üzerine kaplama sehpası için özel bir uygulama yapmak gerekir mi acaba?
RakıŞişesindekiBalık2015-02-26 17:55:01
Akvaryum Ve Güvenlik Konusunda Biraz Sohbet Edelim
Konuyu biraz canlandırmak adına ben de şunu sorayım: evinde küçük çocukları ve büyük akvaryumları olan arkadaşlar her hangi bir tedirginlik yaşamıyor musunuz? Allah kimseye kaza bela vermesin. 
Sehpa ve Akvaryum Çatladı
Teşekkür ediyorum. Belirttiğim gibi , kendimce bir deneme yaptım ama kesinlikle söylenenlere kulak vermek gerekiyormuş. 
Forumda açılan konular görüyordum, özellikle geçen aylarda açılan bir konuda, basit katlanan bir mutfak masasını akvaryum mobilyası olarak kullanmak için görüş talep eden arkadaş, 100 lt. akvaryum için o mobilyanın uygun olmayacağını vurgulayan herkese yanıt yazıp, deneyeceği konusunda ısrarlarda bulunmuştu. En son yazılan bir yanıtta dayanamayıp "madem uyarıları dikkate almayacaktınız, konuyu niçin açtınız?" diye sordular kendisine. 
Hatamı paylaşarak, belki başka kişilerin bu mağduriyeti yaşamasının önüne geçebileceğimi düşündüm. 

kendı yaptıgım dekor dusuncelerınızı beklıyorum
Oldukça başarılı buldum, tebrik ediyorum. Bu aşamada müdahale etme şansınız var mı bilmiyorum ama, mağaraları biraz derinleştirmenizin daha fonksiyonel olmasını sağlayacağı kanaatindeyim.  
Sehpa ve Akvaryum Çatladı
Herkese iyi akşamlar, sağlıklı balıklar. Bu konuyu açmaktaki amacım, benzer öneriler ve sorular ile foruma konu açan arkadaşlarımızı bir nebze bilgilendirmek, tecrübemi paylaşmak. Öncelikle olaya ilişkin resimleri paylaşayım, akabinde kısa hikayeyi anlatarak içimi dökmüş olayım. 












hayalimdeki akvaryumu yaptırmak için bütçemi ayarlamaya çalışırken, evimde atıl durumda olan tv ünitesinde hevesimi bir nebze dizginlemek, belki bir koloni oluşturabilecek kadar yavru büyütmek istemiştim.

Tv ünitesi sitelerde yapıldı ve kesinlikle çok sağlamdı. Suntalam değil, ağaçtan imal edilmişti.  Fikrimi denemek için üzerine 4 damacana su koydum, kendim de üzerinde zıpladım (65 kg.) ama çıt sesi dahi gelmedi. Ölçülerinden biraz kısa kalmasına rağmen, 100*40*50 h ebadında bir akvaryum almak için Eray Akvaryumun yolunu tuttum. Daha önce piyasada gördüğüm standart ölçülerdeki akvaryum mobilyaları da tahmini 1 santimetrelik dikmelerden oluştuğu için, 3 santimetre kalınlıkta kenar dikmeleri olan mobilyama güvenim tamdı. 

Eray bey sağolsun o nazik ve ilgili tavrı ile beni uyardı, 150 tl lik bir mobilya için riske girmemem gerektiğini; akvaryum taşımak için dizayn edilmemiş bir mobilyanın yarım saat, bir kaç saat ya da birkaç gün boyunca akvaryumu sorunsuz taşımasının güvenli olduğu anlamına gelmediğini ve her an sorun yaşayabileceğim kanaatinde olduğu belirtti. Ama dinlemedim, dinletemedi. . . 

Sonuç hüsran değerli dostlar, ilk geceyi sorunsuz atlatan akvaryum sabah çatladı. Mobilyanın bir kenarında yaşanan yarım santimetrelik bir çökme bütün akvaryuma zarar verdi haliyle. 

Belirttiğim gibi bu konuyu açma amacım sadece tecrübemi paylaşmak, içimi dökmek.  Bu başıma gelen ikinci su baskını vakası, her seferinde daha büyük bir akvaryuma geçiyorum ve sanırım yeni yaptıracağım akvaryum ile son kredimi kullanacağım eşim nezdinde.   

Herkese iyi akşamlar ve kazasız hobiler dileğiyle. 


60 cm. Akvaryumda 35. cm Frontosa
Tesadüfen görünce paylaşmadan edemedim. Gören her insanın tepki göstereceğini biliyorum ama her nedense bu işi yapan vatandaş, marifetini ballandıra ballandıra anlatmaktan hiç çekinmemiş. Hatta paylaşımının yorumlarında yazıktır, günahtır yazan insanlara çemkirmekten de hiç çekinmemiş. 

Balıkların da maaşallahı var, iki arada bir derede yumurta dizmişler. İşsiz olup da dokuz çocuk yapan aile gibiler vallahi, herkese böyle balık nasip olsun ne diyeyim. 


E-Bay'den Alışveriş Rehberi
[QUOTE=H@K@N]E baydan balık almak ne kadar doğru bi arkadaş ebaydan endler aldığını söylüyor peki ölmedimi dedim.1 kaç kaybı olmuş.sizce canlı gelme ihtimali var mı? ben inanamadım.[/QUOTE]

Ali Express ve E Bay'den aldığım iki farklı ürün istisnasız bir ay içerisinde teslim edildi, pek ihtimal veremedim açıkçası canlı gelmesi konusunda.  

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 16 Online Kullanıcı, 9 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.