sera costapur 01.2011 son kullanma tarihi


timbasÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2009
İl: Izmir
Mesaj: 108
timbasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2011 22:37
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Sera Costapur bu parazitleri her devresinde özelliklede larva döneminde etkisiz hale getirerek parazitin akvaryumunuzdan tamamen yok olmasını sağlar. Uyarısını gördüğüm için ve balıklarda sürtünme olduğu için kullanmak istiyorum.

Akvaryum Kapasitesi (litre):96 LT

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:5 yunus 2-3cm , 5 sarı prenses 2-3cm

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sucaklık 27derece

Filitrasyon: saatte 600lt iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 4 gün önce 1 tatlı kaşığı kaya tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :akvaryumu 2 hafta önce kurdum. Suya 'contra akvaryum suyu dezenfektesi' ekledim ve 1 hafta iç filtre açık şekilde suyu dinlendirdim. 1 hafta sonrasında 5yunus , 5sarı prenses ve 1 adet vatoz aldım. Balıklar kum ve dekorlara sürtünmeye başladı gerçi bugün dikkat ettim baya azalmış sürtünme. Ancak vatozun geldiği akvaryum hastalıklıydı sanırım ki bugün ani bi şekilde üstü pamuksu oldu gözleri pörtledi ve ben bunu farkettikten 2-3 saat sonrası öldü. Şimdide akvaryumda zararlı bakteriler hala duruyordur diye önlem almak istiyorum. Ancak SERA COSTAPUR ilacını geçen sene almıştım çok az kullandım hala ağzına kadar dolu ancak 01.2011 son kullanma tarihi var daha ocaktayız. Sizce kullanmalımıyım teşekkürler.. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vedat55Çevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2009
İl: Samsun
Mesaj: 105
vedat55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2011 19:56
İyi akşamlar,geçmiş olsun biliyorum çok can sıkıcı bir durum ama yapılacak en iyi şey müdahele etmek gibi geliyor,ilacın üzerindeki son kullanma tarihinin şu an için bir sıkıntı yaratmayacağına eminim,bende bu durumda hatta 3-4 ay tarihi geçmiş sera ilaçlarını kullandım ve görevlerini yerine getirdiler içiniz rahat olsun,bu konuda birazda araştırma yapmıştım ve ilaç sektöründe yüksek mevkide bulunan bir akrabamdan  son kullanma tarihlerinin normalden 5-6 ay geride tutulduklarını öğrenmiştim yinede karar sizin sağlıklı balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir