Sera Ectopur mu Bactopur mu?


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2006 19:23

Merhaba

Yunus ve sarıprenseslerimde kuma sürtünme olayı var.Bunun için ilaç kullanmak istiyorum.Ectopur mu yoksa bactopuru mu kullanmalıyım?Ectopurun yararlı bakterileri öldürmediğini forumdan öğrendim fakat sizce bu hastalığa iyi gelir mi?Nerdeyse 1 aydır bu hastalık var her türlü yolu denedim özellikle tuz olayını fakat çözüm olmadı.En son çözüm olarak ilaç kullanmaya karar verdim.Cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler

 

 

eneser2006-12-25 11:2:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egemixÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2005
İl: Ankara
Mesaj: 3391
egemixÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2006 19:28

Beğenenler: [T]231847,hakanchief[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2006 11:02
Orda yazanları uyguladım fakat olmadı.Ectopur olur yada şunu kullanın demek çok mu zor yoksa kimse mi bilmiyor bu sorunun cevabını?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2006 11:17

Bahsettiğiniz sorun düzenli su değişimleri ve az yemleme ile çözülebilecek bir sorun olduğundan hulusi bey size yapmanız gereken link i vermiş. Fakat anladığım kadarı ile siz ilaç kullanmak istiyorsunuz.

[Quote]

SERA ECTOPUR
SERA ECTOPUR

Marka: Sera
Sera ectopur tatlı su ve deniz akvaryumlarında mantar ve ektoparazitleri önlemek ve yok etmek için ilaç.Ayrıca tüm sera ilaçları ile yapılan tedavileri destekleyen ideal bir düzenleyicidir.


Bir akvaryumda ektoparazit ve mantar gelişimin, fazla yüklemeden doğan stres, birbirine uygun olmayan balıkların kombinasyonu, çok yüksek veya çok düşük sıcaklık, dengesiz beslenme gibi birçok nedeni olabilir.Sürekli bir oksijen yetersizliği hem balıklar, hem de bitkiler için diğer bir sprun olarak ortaya çıkar.Bu gibi durumlarda Sera Ectopur size yardım edecektir. Sera Ectopur oksijen çözen çeşitli tuzlar içerir.Bu tuzlar, oksijenin bir kısmını hemen, kalan kısmını ise ilerleyen saatler içinde salıveren bir şekilde kompoze edilmiştir.Bunun dışında, özel içeriği sayesinde, tatlı su ve deniz akvaryumlarında sürekli bir iyileşme sağlar.Lütfen, paketteki kullanım bilgilerini uygulayınız!
Koruma önlemi olarak iki haftada bir, 50 litrelik akvaryum suyuna 2 çay kaşığı dolusu(yaklaşık 5 gr) Sera Ectopur ilave ediniz.Böylece bir yandan stresi düşürürken, diğer yandan oksijen yetersizliğine karşı etkili bir koruma sağlayacaksınız.Ayrıca aktif hale gelen içeriği, sağlıklı bitki gelişimini de destekler.

 

[/Quote]

[Quote]

SERA BAKTOPUR
SERA BAKTOPUR Marka: Sera
Sera baktopur tatlı su akvaryumlarında ağız ve yüzgeç çürümesi ve bakteriyel hastalıklara karşı ilaç.


Sera baktopur tatlı
su akvaryumlarında ağız ve yüzgeç çürümesi ve bakteriyel hastalıklara karşı ilaç.
Endikasyonlar:
Bakteriyel hastalıkların belirtileri şunlardır:Beyaz ile gri- beyaz arası benekler, deri üzerinde beyaz benekler ve şişkinlik, anüsde veya etrafında ve yüzgeç kenarlarında enfeksiyonlar, diropsi,gözle görülür pul kabarmaları ve karın boşluklarında su toplanması ve fırlamış gözler.Ağız etrafında pamukçuklar, kafada ve yüzgeçlerde beyaz-gri arası nodüller ve akvaryumun dibinde sallanarak yüzme.Yüzgeç kenarlarının beyazlanması veya tamamen erimesi gibi durumlar
Sera baktopur 50,100 ve 500 ml lik şişelerde satılmakta olup 50 ml ilaç 800 litre su için yeterlidir.
Tedavi esnasında karbonlu filtre uygulamayın ve iyi havalandırma yapın.Tedavinin bitiminden sonra suyu kısmen değiştirilmesini ve/veya Sera super karbon ile filtreleme yapmanızı öneririz.Hastalıklara karşı direncin arttırılması için Sera fishtamin ile vitamin kürü uygulanmalıdır.
Sera baktopur kullanımı süresince başka firmaların ürünlerini kullanmayınız.

[/Quote]

 

Kararı size bırakıyorum. Fakat bu tür bir durumda yani düzenli su değişimleri ve az yemleme ile çözülebilecek bir sorun olduğundan ilaç kullanmanızı ben şahsım adına önermiyorum. Ama son karar yinede sizin. Saygılar.

akiF2006-12-25 11:19:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2006 12:38

Merhaba

Sorumun cevabını bi forumdaki bu ürünleri satan bi akvaryumcu arkadaş verdi.Sağolsun.

Balıkların vücudunda kaşınmadan dolayı aşırı deforme yoksa sadece ectopur kullan eğer balıkların pullarında kalkmalar ve beyaz lekeler varsa ectopur ve baktopuru aynı anda kullan. Çünkü ectopur baktopurun etkisini sudaki oksijeni açığa çıkartarak hızlandırır.

İlaç kullanmak en son çare olduğunu biliyorum ama insan çaresiz kalınca en son çareyi kullanmak istiyor.Sorunu şimdilik balık sayısını azaltarak çözdüm sayılır.Ama bu soruyu sorarak da diğer çözümlerle sorununu çözemeyen arkadaşlara yadımcı olmak istedim.Özellikle akvaryumcu arkadaşa ve yardımcı olan herkese teşekkürler.Saygılarımla


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir