Şifalı bitkilerle Stresi Azaltma


sivasli_58Çevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 155
sivasli_58Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 22:54
[QUOTE=kral furkan][QUOTE=Cemal]Akvaryum için şifalı bitki çok gereksiz.


Şifalı bitkiden bence ''şifalı''  niteliğini kaldırmak lazım.Bitkilerden diyelim tedavi suya karıştırıp içmek
olmamalı.Aktarla diye bilinen dükkanlar var .Buralardan derman arayan ne kadar insanlar var
Bu kocakarı ilaçlarıyla kimse deva bulamaz.Sadece kendini aldatır.Hatta bazen zararı bile olur.
Peki ilaçlarda bitkiden diyeceksiniz .Ama ilaçlar sadece bitkiden değil birçok aşamadan geçiyo birçok
maddeler karışıyo vs.Hiç ilaç alıp içinden bi dal bitki çıktığını  gördünüzmü.Bitkilerle insanların umutlarıyla oynayan çok kişi var .Altın çilek diye bişi çıktı .Bi kadın bunu kullanmış konuşma yeteneğini ve sol
kolunu kaybetmişti tv de çıktı görenleriniz olmuştur.   Saygılar...
[/QUOTE]
Senin degin altın çilek kapsülü biraz daha haberleri takip etsen koca başbakan bile altın çileği kullanıyor kimbilir yüzlerce doktordan onay almıştır 1 tanesi bil yok deseydi kullanmazdı ayrıca altın çilek şeker hastaları için birebirdir ve sayın cemal bey siz rabbimin yarattığı milyonlarca bitkiye nasıl şifasız diye biliyorsunuz bunu bize açıkla ayrıca ilaçlardan ot çıkmaz ilacın içine koyarlar.Ayrıca al sana delil şifalı bitkilerle delil http://www.e-sifa.com/sifali_bitkiler_nekadar_sifali.htm madem çok Araştırdın sende göster araştırmalarını

[QUOTE=ale_mci] [QUOTE=Cemal]Yok atmıyorum .
gerçekten çok araştırdım şifalı bitki diye bişi yok.
Sadece pisikolojik bunlar.
Hatta zararları bile olduğunu gördüm.
Kafadan atmıyorum yani Furkan bey.  saygılar ...
[/QUOTE]
Cemal bey nasıl bir araştırma yaptığınızı bilmiyorum ama yanlış anlamayın ama saçma konusmussunuz.Şifalı bitki diye bişey olmaz olurmu Tıp yokken bu kimyasal ilaçlar yokken insanlar nelerle şifa buluyodu sanıyosunuz.Osmanlı zamanından bu konu ile ilgili bir çok eser günümüze kadar gelmiştir.Ve bir çok hastalığa şifa olmuştur ve olmayada devam ediyor.Rabbim 5000 çeşit bitkiyi inekler yesin diye yaratmadı heralde.Size çok basit bi kendimden örnek veriyim.Ben 17 yaşındayım akciğerimde kitle var kan değerlerim yüksek çıktıydı dalağımda büyüme vardı.ocak ayından beri var.Doktora gitmeyi bıraktım 3 aydır Bitkisel ilaç kullanıyorum 3 ay oldu yeni  tahlil yaptırdım dalağım eski haline gelmiş önemli bir kan değerim normal değerine düşmüş ciğerimde toplanma düzelme varmış Allah'a çok şükür.Ve bir çok bu sayede tedavi olmuş insan tanıyorum bence yanlış araştırma yapmışssınz.
[/QUOTE]
Buğra abi geçmiş olsun rabbim sana şifa versin ve söylediklerine katılıyorum çok haklısın[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim Saol Rabbim herkeze şifa versin.


[QUOTE=gssmartboy] [QUOTE=Cemal]Yok atmıyorum .
gerçekten çok araştırdım şifalı bitki diye bişi yok.
Sadece pisikolojik bunlar.
Hatta zararları bile olduğunu gördüm.
Kafadan atmıyorum yani Furkan bey.  saygılar ...
[/QUOTE]

Tartışmak niyetim değil ama, ilaçların içerisindeki kimyasal maddelerin bir çoğu da bitkilerden elde ediliyor bir nevi doğadan yani.

Ayrıca bir video vardı afrikada bir ağaçtan meyve yiyen hayvanlar (maymun zürafa vs) kafayı buluyordu. Meyvedeki yüksek alkoldü sanırsam sebebi.

Örneğin sarı kantaron, depresyonda rahatlatıcı etkisi yüzünden kullanılıyor ve kullanan kişiye iyi geldiğine de şahidim. Tıp ilaçlarına kesinlikle alternatif olamaz bunu da belirteyim.

Burda bence mesele şu, insana iyi gelen bitki, balıklarda da aynı etkiyi yaparmı yapmaz mı?
[/QUOTE]

Doğru bitkiden elde ediliyo olabilir ama onların içinde yapay daha neler neler var neden bi antibiyotik uzun süre kullanıldığı zaman böbreklere mideye zarar veriyo.Madem yayarlı Kemotorapide ilaç oda bitkiden yapılıyo ozman ama çok büyük zararları var vücüda.ben ilaçlar iyileştirmez demiyorum ama bitkiler vesilesiyle Şifa bulaan Milyonlarca insan var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERDAL AY / DESPAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2009
İl: Denizli
Mesaj: 809
ERDAL AY / DESPAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2011 14:44

Konu çok farklı bir yöne gelmiş, amaç balıklar için sifali bitkiyi tartışmak ama zannediyorum insanlar üzerindeki etkisine deyinilmiş.

Bitkilerin insanlardaki etkisi tabiki tartışılmaz, bir çok insan ama yiyerek ama içerek bir çok konuda fayda sağlamıştır, bu bir gerçektir ve tartışılması bile gereksiz. Lakin tabiki bazı kişilerce eski usül görüldüğü de gerçek bence herkesin fikrine saygı duyulmalı.
 
Lakin konumuz olan balıklar için sifalı bitki mevzusu gerçekten çok dikkat edilmesi gereken bir husus,
Kaldıki kullandığımız yemleri dahi defalarca okuyup anlayıp ondan sonra balıklarımıza vermiyormuyuz arkadaşlar, milyonlarca lira verip aldığımız balıklar için bu kadar rahat hareket etmek bence biraz yanlış olur düşüncesindeyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FatyÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2011
İl: Kirklareli
Mesaj: 89
FatyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2011 15:01
Arkadaşlar ben şunu söylemek isterim ki dünya üzerinden yaşayan ilk canlılar bitkilerdir. Kendi fikirlerince bitkilerin canlılara iyi gelmediğini düşünenler kısmen aldanıyor olabilir. Bir zincirleme yapmak gerekir ise de içtiğiniz sütü tadını almanız için o sütü veren ineğin iyi otlaması lazım bunun için bile hayvana yonca veriyorlar. Yediğiniz yumurtanın proteini fazla olsun diye de tavuklara bol bol karpuz kabuğu verilir. Madem bitkiler Hayvanlara iyi gelmiyor o zaman neden Sera Flora yem veriyoruz balıklarımıza.. Bakın Sera Floranın içerisinde bulunanlara.. 

Balık unu,buğday unu, bira mayası, Ca-caseinat, spirulina, tüm yumurta tozu, gammarus, 
deniz yosunu, ısırgan, alfalfa, bitkiler, balık yağı, kırmızı biber, ıspanak, maydanoz
yeşil kabuklu midye unu, havuç.  

Selametle..  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FatyÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2011
İl: Kirklareli
Mesaj: 89
FatyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2011 21:19
Konunun farklı bir boyuta taşınmasını kesinlikle istemem ama gölde yaşayan hiç bir tür senin ellerinden yem yemiyor şifa bulmuyor hastalanan balık bile kendi kendini tedavi ediyor gerek su altında gerekse toprak üzerinde bulunan onca çeşitli bitkiler senin yaşam kaynağının bir parçası kullandığın ilaçlar bir çok bitkinin özünden el ediliyor lütfen konu saptırmadan önce bir kez düşünün.. Teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir