şikayet


terranovaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 459
terranovaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 14:13
Ben hem burhanı hemde denizi tanıyorum.deniz akvaryumu teslim ederkende oradaydım ve taşınmasına yardımcı oldum.her ikiside iyi niyetliler bence anlaşarak ortak bir yol bulamaları daha iyi olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deliorman2010Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 257
deliorman2010Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 14:30
Anlasilarak sorunun cozumu en iyisi Deniz Beyi tanimiyorum ama eminimki esnaf olarak verdigi sozun arkasinda duracak ve sorunu cozecektir. Burhan Kardesimi cok iyi taniyorum bu hobiye gonul vermis, bir kisi, herkese yardimci olmus ve olmayada devam edecek bir kisidir. Bu nedenle bence Deniz bey, sorunu cozecek sekilde bir adim atarsa Burhan da eminim o adimi geri cevirmeyecektir. Cunku Burhanin o akvaryumu ne buyuk zevkle yaptirdigini ve kullandigini biliyorum. Hadi Deniz bey sorunu cozuverin. Burhan da boylece akvaryumunu vermez ve bizi yeni turlerle tanistirmaya devam eder.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bluemorukÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 201
bluemorukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 14:46
BURHAN bey öncelikle geçmiş olsun inşallah en yakın zamanda sorununuz çözüm bulur.Sonuçta kimse parayı sokakta bulmuyor emek alın teri verilerek kazanılıyor.Bunun sonuçuda bu şekil terslikler aksilikler olduğu zamanda insanın ağrına gidiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 14:49
Aslında olayla hiç alakası olmayan 3.şahıs olarak gereğinden fazla girdim gibi geldi ama son olarak bende fikrimi belirtme gereği duydum.

Ben bu konuda her ne kadar Deniz Bey'i üslubundan dolayı eleştirsem de, aylardır (O yada bu şekilde) kullanılan akvaryumu, sıfır akvaryum fiyatı ödeyerek geri alması hem ticari açıdan, hem de vicdani açıdan adaletli olmaz diye düşünüyorum.
Belki bu tartışmalar, akvaryum geldiği hafta/ay olsa mantıklı gelebilirdi ama bu kadar süre geçtikten sonra bana çok doğru gelmiyor.
Ortada bir anlaşmazlık ve gerginlik olduğu aşikâr. Ancak karşılıklı anlayış ve hoşgörü çerçevesinde çözüm yolu aranabilir. Benim aklıma gelen de; Deniz Bey'in Burhan Bey'in evine giderek (Eminim Burhan Bey'de evine gelen misafirini en güzel şekilde ağırlayacaktır), bir yandan çayını içip bir yandan da en güzel şekilde yapılacak tüm tadilatları yaparak, tankı sıfır ayarında Burhan Bey'e teslim etmesidir.
Naçizane aklımdan, gönlümden geçen budur. Yine de takdir sizlerin tabi ki. Umarım kimsenin hakkı kimsede kalmadan bu veya başka bir şekilde sorun çözülür.
Saygılar, selamlar...



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Street ParrotÇevrim Dışı

Yönetici
[C]3,1,12491[/C] [C]2,2,12491[/C] [B]1414,3[/B]
Kayıt: 05/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 4508
Street ParrotÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 14:54
Aslında en güzeli Deniz Bey'le Burhan Bey'in buluşup Deniz ustanın akvaryumu adam akıllı elden geçirerek (burada haklı yada haksız yorumu yapmıyorum yanlış anlaşılmasın) tamir etmesi olur. Çünkü akvaryum burhan Bey'in zevkine göre imal edilmiş Tuna akvaryumun işine yaramaz, akvaryum giderse de zaten Burhan Bey yeni akvaryum yaptıracak. Bu durumda iade işi iki taraf açısından da zarar. 
Özellikle Tuna Beyin sert ifadeleri olmuş o yüzden Lütfullah Beyin önerdiği gibi araya iki tarafı da tanıyanların girerek sorunun tamir yöntemiyle çözülmesi en uygun olur kanaatindeyim.
İnşallah sorun kısa sürede çözülür ve mutsuz taraf kalmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uzyrdmrÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 3037
uzyrdmrÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 14:55
Burhan bey geçmiş olsun Deniz beyde akvaryumu tamir yoluna gidecekse seninde içine sinecekse tamir ettir ve kaldığın yerden devam et.Yok tamir edilsede içime sinmez diyorsan hobiden soğumaya gerek yok ver gitsin yenisini bir şekilde alırsın.İki tarafında yıpranmasına gerek yok bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aydins74Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 471
aydins74Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 15:27
Kim haklı, kim haksız diye yorum yapamam ticari konu hakkında ama Deniz Bey haddim olmayarak sizi biraz eleştireceğim.
Bu başlık altında ki tavrınızı ne olur bir sakin ve tarafsız bir kafayla bir okur musunuz? Bu tavırla kendinize (haklı çıkmak veya haklılığınızı kanıtlamak adına dahi olsa) ne kadar zarar verdiğinizin farkında mısınız?
Şikayet konusu için yazdığınız ilk mesajı okumaya başlarken tavrınızın hoş olması beni de hoşnut etmişti. "Adama bak hatasını ne güzel kabul etmiş ve olayı halledecek. Ne güzel!" diye düşünürken Burhan beye cevaben yazmış olduğunuz bölüme gelince emin olun çok şaşırdım üstelik Burhan bey hakkınızda çok olumsuz bir mesajda yazmamıştı.  Ama sizin mesajınızı okurken gerçekten çok şaşırdım hele ki "içine ettiniz" demeniz kabaydı ne yazık ki. Daha sonra konu hakkında gerçekten canınızın sıkılmış olduğu kanaatine vardım. Haklı haksız demiyorum kimseye ama canınız çok sıkılmış belli ki ama gelin görün ki haklı dahi olsanız bu tavır bir tüccara yakışan bir tavır olmamış. 
İnanın şunu düşündüm bu mesajları okurken önceleri tamam hatalar olmuş ama bazı referanslar var ki adam işinin ehline benziyor bu sayfayı ismi not edeyim de olur ya kendimizce bir akvaryuma ihtiyacımız olduğunda arar konuşuruz. Fakat tavrınız da ki sertliğin azalmak yerine arttığını görünce de bu sefer "Yahu bir sorun olsa biz de mi böyle kanlı bıçaklı gibi olacağız" diye düşünmeden edemedim. 
Tekrar ediyorum kim haklı kim haksız diye yazmıyorum bunu ki öyle bir mercii değilim ben ve burda yüz yüze gelmediğim iki kişinin sözleriyle bunu yapmak hata olur. Ama lütfen Deniz bey oturun sakin kafayla bir yabancıymış gibi yazdıklarınızı okuyun ve bir yabancı olarak kendiniz hakkında ne düşünürsünüz bir tartıya koyun.
Tüccar olmak zor zanaat lütfen biraz sakin olun. Bu yazı size olumlu veya olumsuz referans olabilecek bir yazı ve sert tavrınızla kendinize zarar vermeyin!
aydins742012-04-02 15:29:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LifeÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 596
LifeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 16:42
Merhaba,

Burhan Bey, öncelikle geçmiş olsun. Akvaryumunuzu tanıtım konunuzda görünce çok beğenmiştim. Akvaryum, işçilik ve fon çok güzeldi gerçekten. Fon artık deforme olmuş. Akvaryum tamir edilse bile tahmin ediyorum ki içinize sinmeyecektir. En azından benim içime sinmezdi. Bu duruma bende sizin kadar üzüldüm. Yapmanız gereken akvaryumu tamamıyla iade edip ücreti almak. Bu benim düşüncem ellette. Deniz Bey'in de fon dahil tüm akvaryum ve aydınlatma için ödenen miktarı iade etmesi gerekir. Sonuçta akvaryumu o hale getiren Tuna Akvaryum çalışanı..
Life2012-04-02 16:43:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yakup ÖZDEMİRCİÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/06/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1254
Yakup ÖZDEMİRCİÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 19:59
Bende günlerdir bu konuyu okuyorum benimde şahsi fikrim madem bir yanlış var ortada,Deniz bey akvaryumu alsın burhan beyden.Gerekiyorsa ikinci kuleyi açsın bu aksaklıklar giderilsin ve burhan bey tekrar iadesi sağlansın.Burhan beyin videosunda cam birleşme yerlerinde ki açıklıklar Benim Ali kuştepesine yaptırmış olduğum akvaryumda da mevcut.Sanıyorum slikonu sıkıldıktan sonra çok fazla bastırıldığından orada silikon kalmamış.Aynısı bendede mevcut.ÜStteki kuşaklara kadar su yükselmesi bendede mevcut.Ehiem 3000 kafa motoru kulalnıyorum.Ayarı ile oynayınca debiyi azalttığım zaman su seviyesi düşüyor.Tabi haliyle de temizlik çok iyi olamıyor.Neticede bu kişiden kişiye değişir ben çok kafama takmıyorum tehlike arzettiği halde.Eminim Ali kuştepesine bir telefon etsem bu sorunları gidermeye geleceğinden hiç şüphem yok.Ama ben şuan için kafama bu olayı takmıyorum.Aradan zaman geçtikten sonra dahi ali kuştepesinin bana her türlü yardımı yapacağına eminim.Deniz bey de elinden geldikçe güzel yapmaya çalışmış.Hatta çok ta güzel olmuş bana göre akvaryum ama gel gör ki kullanıldıkça sistemin yanlışlığı görülmüş ve bir kaç defada gelinerek tedbir amaçlı birşeyler yapılmaya çalışılmış.Durum onu gösteriyorki yeterli olmamış.Bence burhanın hevesi kaçmış gayette normaldir.Deniz beyin son bir kez tüm ustalığını konuşturarak gerekli tedbirleri ve tadilatı en güzel şekilde yapacağına eminim. Yakup ÖZDEMİRCİ2012-04-02 20:02:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NuadaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,56992[/C]
Kayıt: 09/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 1919
NuadaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 21:06
Aslında şu 3. kişiyi de dinlemek lazım. Foruma üye değil mi ? Adı Fazıl sanırım. Şu akvaryumu deforme eden kişi. Bu kişi çıksın yazsın buraya. O işlemleri Burhan beyin söylemesi ile yaptım derse Burhan beydedir hata. Eğer Deniz bey telefonda söyledi ben yaptım derse o zaman hata Deniz beydedir. Ben böyle düşünüyorum. Çünkü 2 taraf da karşı tarafı suçluyor.

Birde akvaryumu idade edecekseniz arka fonu vermeyin. Ben olsam vermem. Ne hakla onu istemiş orasını anlamadım. Ayrıca o akvaryum 2.el sayılmaz. kule borusu ve kule camı değişecek sadece. Kule borusu 2 tl oradaki cam en fazla 3-5 tl eder. 5 tl ile eski haline gelebilecek bir akvaryum için içine ettiniz denmesi de hiç hoş değil. Duyanda akvaryumun bütün camlarının tek tek ayrıldığını sanacak. 

Fonun onarımı da basit Burhan bey. Canınızı sıkmayın. Siyah silikon veya poliüratan köpük ile o delikler kapanabilir. İstanbul'da ikamet etsem sizin için akvaryumu ve fonu seve seve onarırdım.

Benim şahsi fikrim nasıl anlaşırsanız anlaşın ama bedavadan fonu vermeyin. Az para değil. Para olsa da kolay bulanan birşey değil. Madem o fon hayaliniz. Hayallerinizden vazgeçmeyin derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enderakvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 05/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 14
enderakvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 23:31
Merhabalar ben ender akvaryumun sahibi fazlı görüş. yani 3. şahıs.Aslında ben bu olaya dahil olmak istemedim fakat sürekli ismim geçtiği için ve bu olayın çözülmesi adına yaşanan olayı tüm çıplaklılığı ile yorum yapmadan yazıyorum..Belli bir süre deniz beyin dedesinin vefatından dolayı ve işlerininde yoğunluğundan dolayı ben deniz beye yardım ettim..Şuan yeniden kendi atölyemdeyim..yani tamamen tarafsız olmaya çalışıyorum.O gecede deniz bey bursada olduğu için sanırım c.tesi günüydü baya bir siparişle g.o.paşa ve zeytinburnu tarafına geçtim. ilk önce burhan beye uğradım..Led aydınlatmasını verdim.Çok yoğunluktan dolayı takım çantamı hakikaten atelyede unutmuşum.. akvaryuma baktığımda tankın ön tarafı ile fonun arkası arasında 4cm e yakın fark vardı.yani su önden arkaya geçişte rahat geçemiyor diye düşündüm.Su seviyesi kuşaklara değiyordu hatta üzerine çıkıyordu. ilk önce motorun büyük geldiğini burhan beye söyledim.. fakat burhan bey aynı motor diğer akvaryumumda çalışıyor ve o daha küçük bir akvaryum dedi. Birlikte o zaman motorun hortumunu azcık bükelim ve debiyi biraz düşürüp görelim dedim. Hortumu azcık kırdım fakat sorun düzelmedi. İniş borusundaki su seviyesi belirleme aparatını çıkarttım. belki faydası olur diye.. olmadı..daha sonra deniz beyi aradım. durumu izah ettim..Bana iniş borusunu kesmemi söyledi. Tabi yapacağım tüm işlemleri hem deniz beye sorarak hemde burhan beyin rızasını alarak yaptım. iniş borusunu kestim 2 yada 3 cm. sorun düzelmedi tabi. ben sorunun önden arkaya geçişte olduğunu söyledim. Önce fonun orta kısımlarından bazı delikler açtık.. ufak delikler matkap ucuyla. Burhan bey yanımdaydı ve matkap ucunu kendi getirdi.  Deniz beyede bilği verdim.... ama sorun yinede düzelmedi. önden arkaya su rahat geçemiyordu. Bunun üzerine fonun en üstünden üçgen 3 cm e 3 cm. bi parça kestik.yine burhan bey yanımdaydı ve rızasını alarak. suyun geçişini  rahatlattık.  Fakat sorun yinede düzelmedi. artık son çare kulenin altından açamıyacağımıza göre üstünden kenarından hafif penseyle aldık ama oda fayda etmedi.. Artık aklıma başka birşey gelmiyordu.. tekrar deniz beyi arayıp kendisine bilği verdim.  olay bundan ibarettir..Ben kendi kafama göre birşey yapmadım ve heriki tarafın bilgisinde ve rızalarını alarak yaptım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BURHANERCANÇevrim Dışı

[C]2,1,104587[/C] [B]7564,3[/B]
Kayıt: 05/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1745
BURHANERCANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 23:40
Hepinize olumlu olumsuz tüm görüşleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. 

Yaptığım istatistiklere göre büyük bir çoğunluk akvaryumu iade etmemem konusunda hep birlik tabi deniz beyin tamir etmesine  kanaat getirmesiyle. Bu konuda benim kendisinden böyle bir ricam da olmadı (Şikayet konusundan sonra ) çünkü böyle bir noktaya hiç gelemedik. Yazdığı onca sözlere rağmen böyle bir şey talep etmek olmazdı. 

Bu nedenle arkadaşlar elimden geldiğince ben bir şeyleri düzeltmeye çalışacağım ve mutlaka bir çözümünü bulacağıma da bir o kadar eminim. 27 yada 28 Ocak 2012 tarihinde gelen fazlı beyden sonra Bu zamana kadar sırf kendi başıma bir işlem yapmamak için elimi sürmemiştim. Hep deniz beyin gelip yardımcı olmasını istemiştim ama olmadı artık kendi başımın çaresine bakacağım.

Hepinize ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim.


FAZLI BEY AĞZINA YÜREĞİNE SAĞLIK GERÇEKTEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HEPİMİZİ AYDINLATTIĞIN İÇİN VE BENİ HAKSIZ ÇIKARTMADIĞIN İÇİN.

BURHANERCAN2012-04-02 23:48:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enderakvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 05/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 14
enderakvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 23:52
Burhan bey kardeşim siz çok degerli arkadaşsınız ve makul birisiniz. Bir ürün yaptırdınız verdğiniz paranın tam karşılığını almak istiyorsunuz doğal olarak. Deniz beyde gerçekten çok degerli bir arkadas
Bir akvaryuma ne kadar emek verildiğini ne kadar hesaplamalar yapıldığını  ne kadar titiz davranıldığını ben bilirim..herşeyden öte bir akvaryumu taşıyp eve çıkartmak zaten başlı başına bir iştir. o yuzden siz değerli iki kardeşimizden mutlaka birbirinize daha yumuşak usluplarla konuşmanız ve bir ortak yol bulunmasıdır. Eğer istiyorsanız birkaç kişi toplanıp bir çözüm bulalım. Ne siz hevesle yaptırdığınız akvaryumunuzdan olun nede deniz bey o kadar emek verilmiş nakliyeler ödenmiş akvaryumu geri alma külfetinde kalmasın.. Gerekirse deniz bey gelip tekrar yeni bir iniş yapsın veya arkaya yeni bir bağımsız dış filitre ile sorunu çözelimm.. ama artık çözelim daha fazla iki değerli hobicinin birbirlerini kırmasına gönlümüz razı degil. Sonuçta tüm hobiciler  bir ailedir..buna göre fevri davranmayın ve savaş baltalarınızı gömün.. herkese hayırlı geceler..  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Street ParrotÇevrim Dışı

Yönetici
[C]3,1,12491[/C] [C]2,2,12491[/C] [B]1414,3[/B]
Kayıt: 05/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 4508
Street ParrotÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 00:06
En azından olumlu bir hava oluşmaya başladı. İnşallah Burhan ve Fazlı Beylerin olumlu tavırlarına Tuna Akvaryumun katılmasıyla herşey tatlıya bağlanmış olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir