sista silikon


akvaryum34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 765
akvaryum34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2009 02:00
İstanbul'da oturanlar ıcın en uygun yeri Eminönü Henkel bayii 7tl.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

superalliÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 174
superalliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2009 21:57
Arkadaşlar burda paylaşılan herşey için öncelikle tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ama benim kafamı çok karıştırdığınızı söyleyebilirim.

1- Bundan tam 15 yıl önce babamın camcı bir arkadaşına yaptırdığı bir akvaryumla tanıştım balıklarla ve bu akvaryumu yapan kişinin solvent ten ve antibakteriyel olmasından haberi olduğunu sanmıyorum. 15 yıl balık beslendi ve bi sorun olmadı.

2- Şu an evimde balık beslediğim bir akvaryum daha var 125*40*40 boyutlarında bir akvaryumum daha var oda camcıda yaptırıldı ve bunun silikonuda normal bir silikon olduğunu tahmin ediyorum aslında tahmin değil eminim çünkü sonuçta biraz pahalı olan bu maddeyi kullanmadıklarını düşünüyorum.

3- Son olarak arkadaşlar çok güzel olduğuna inandığım bir akvaryum daha yaptırdım 110*70*50 boyutlarında malesef bu konudan pek haberdar olmadığımdan ( aslında benim hatam böyle bir platform kurulmuş niye araştırmadın :)) yine tahmin ediyorum yapan abimiz yine kendi normal işleri için kullandığı silikonu kullandı. Ve arkadaşlar ben bu akvaryumu 5. kata çıkardım cam 10 mm olduğundan oldukça ağır. Yani silikonları söküp yeniden yapıştırma işlemi yaptırmak istemiyorum.

Ve sizlere soruyorum arkadaşlar ben şimdi ne yapmalıyım ?

Önceki deneyimlerime dayanarak gerekli dezenfekte işlemlerini yapıp kullanmaya devam mı edeyim. Yoksa bu çok isteyerek beğenerek yaptığım akvaryumu boş mu tutayım .. yardım edin lütfen

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ALTANSOYÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2009
İl: Antalya
Mesaj: 68
ALTANSOYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2009 20:41

        Akvaryum silikonu ile antibakteriyel silikon arasındaki fark antibakteriyel silikonun daha sert kokulu olmasıve daha uzun kokusunun çıkmamasıdır,ama bu balığı zehirlemez çünkü içinde solvent yoktur.Fakat bir akvaryum yapılırken tabiki akvaryum silikonu alınmalı eger yanlışlıkla antibakteriyel,solventsiz silikon sürülmüşse o zaman kurumasında 1 gün fazla beklenip bir kereliğine içine su doldurulup 1 gün bekletilip sonra boşoltılıp kullanılmasında kokusunun alınması ve giderilmesi için yeterlidir,buzehirli olduğu için değil kokusu içindir.Size hoş gelmeyen kokular balıklarada hoş gelmez,tekrar ediyorum Akvaryum silikonu bu aşamada daha kullanışlıdır,en azından bir tank su kar edersiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bluemartinÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2011
İl: Izmir
Mesaj: 4
bluemartinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2012 03:42
[QUOTE=blueboy]

1.Anlamadım akvaryum silikonuyla anti bakteriyel silikon araasında ne fark var?

2.Anti bakteriyel silikon akvaryum yapımında kullanılamaz mı?
 
Sayglılar.
[/QUOTE]
 

Silikon maddesinin normalde bir çözücüsü yoktur. Çözücüsü olmayan bir madde ise suya salınım yapamaz. Solvent ürünleri ya da selülozik tiner içindeki bir akvaryum silikonu dahi çözülemez ve salınım yapamaz. Bu nedenle akvaryumlardaki silikondan kaynaklı canlı zehirlenmelerinde ya anti bakteriyel silikon kullanılmamıştır ve buna bağlı olarak zararlı bakteri popülasyonu silikon yüzeyler üzerinde aşırı derecede çoğalmıştır; ya da Solvent içeren bir silikon kullanılmıştır ve solventin suyu bozması sonucu canlı olumu yaşanmıştır. Su anda piyasada kullanılan silikonların birçoğu Solvent içermemektedir ve anti bakteriyeldir. Bu özelikler sadece akvaryum silikonuna has özellikler değildir. Bu özellikleri taşıyan her tur silikonla akvaryum yapıştırılabilir ve canlılarınız zarar görmez. Ancak akvaryum imalatı için üretilen akvaryum silikonlarının diğer silikonlardan farkı daha uzun omurlu olmaları, daha kuvvetli bir yapıştırma gücü olması, isi ve soğukluk karsısında yüksek performans sergilemeleridir. Bu nedenle sadece bu amaçla üretilmiş anti bakteriyel ve Solvent içermeyen akvaryum silikonları kullanıyoruz.

Saygılar
bluemartin2012-04-12 03:46:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir