ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bluemartin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ekim 2011 20:34
Son Ziyaret:
06 Mayıs 2013 15:23
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Cem
Doğum Tarihi:
03 Haziran 1987
Yaş:
36
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre Cem

SON 4 MESAJI

sista silikon
[QUOTE=blueboy]

1.Anlamadım akvaryum silikonuyla anti bakteriyel silikon araasında ne fark var?

2.Anti bakteriyel silikon akvaryum yapımında kullanılamaz mı?
 
Sayglılar.
[/QUOTE]
 

Silikon maddesinin normalde bir çözücüsü yoktur. Çözücüsü olmayan bir madde ise suya salınım yapamaz. Solvent ürünleri ya da selülozik tiner içindeki bir akvaryum silikonu dahi çözülemez ve salınım yapamaz. Bu nedenle akvaryumlardaki silikondan kaynaklı canlı zehirlenmelerinde ya anti bakteriyel silikon kullanılmamıştır ve buna bağlı olarak zararlı bakteri popülasyonu silikon yüzeyler üzerinde aşırı derecede çoğalmıştır; ya da Solvent içeren bir silikon kullanılmıştır ve solventin suyu bozması sonucu canlı olumu yaşanmıştır. Su anda piyasada kullanılan silikonların birçoğu Solvent içermemektedir ve anti bakteriyeldir. Bu özelikler sadece akvaryum silikonuna has özellikler değildir. Bu özellikleri taşıyan her tur silikonla akvaryum yapıştırılabilir ve canlılarınız zarar görmez. Ancak akvaryum imalatı için üretilen akvaryum silikonlarının diğer silikonlardan farkı daha uzun omurlu olmaları, daha kuvvetli bir yapıştırma gücü olması, isi ve soğukluk karsısında yüksek performans sergilemeleridir. Bu nedenle sadece bu amaçla üretilmiş anti bakteriyel ve Solvent içermeyen akvaryum silikonları kullanıyoruz.

Saygılar
bluemartin2012-04-12 03:46:37
Deniz Suyu...
Gerçeği varken insanların neden taklit etmesi gerekir,bunu bana mantıklı bir şekilde açıklarsanız sevinirim.(HİÇ BİR TAKLİT GERÇEĞİN YERİNİ TUTAMAZ)Bir sorum daha olacak sizin bahsetmiş olduğunuz paket tuzun da da suyun oturması için beklemek zorundasınızdır ne kadar doğal olarak yapılmış olsa dahi, bütün bu bilgilere rağmen hala daha paket tuzunda ısrarcımısınız.
ARKADAŞLAR DENİZ SUYUYLA YAPILAN AKVARYUMLARDA TAM 1 YIL KAZANIRSINIZ.
1 YILDA ALACAĞINIZ YOLU BİR GÜNDE ALIRSINIZ.
Gelelim sizin sorunuzun cevabına suyu aldığım yerin hiç bir önemi yoktur,önemli olan alınan suyun temiz bir yerden temin edilmesidir,geri kalan değerler ise tuzluluk ve mercanların gereksinim duyduğu değerlerdir.Burada yapılması gereken tuzluluk oranı eğer ki fazla ise damacana veya eğer ki damacana suyuna para harcamak istemiyorsanız veya imkanınız yoksa kaynak suyu çeşmelerinden temin edip tuzluluk oranını olması gereken tuzluluk değerine düşürmektir.(yani suya tatlı su koyarak tuzluluğu azaltmak).İkinci yapılması gereken mercanlar için olması gereken değerlerde katkı malzemesi kullanmaktır.Sonrasında güçlü bir protein toplayıcı almanız gerekir.
Suyu aldığım yerin su değerlerinde herhangi bir değişiklik olmuyor,dediğim gibi sadece tuzluluk oranını dengeliyorum,mercanlar içinde katkı malzemesi kullanıyorum, gereksinim olursa.
Canlı olarak vazgeçilmezlerden 3 tane Blue Tang midyum boy,bir tane Yellow Tang,Palyaçolar,cromisler,Mercanlar,bir tanede yok denecek kadar küçük anemon var,palyaçolar için almıştım.Akvaryum ölçülerim Boy:130 en:70 yükseklik:50 (ben 100%100 deniz suyuyla başladım sadece tuzluluk değerini yakalamak için damacana suyu ve mercanlar için katkı malzemesi kullandım)

bundan yaklaşık 4. 5 -5 ay önce şahit olduğum bir konuşmayı sizinle paylaşmak istiyorum. Bu işi hobi olarak yapan bir arkadaşım vardı akvaryum dükkanı açıp
bu işin ticaretini yapacaktı ithalatçıya gittik beraber arkadaşım balıkları ithal eden adamdan toplu balık alacaktı,adamın dediği şu suyunu denizden alacaksın yoksa başa çıkamazsın her ay su değerlerin bozulur sürekli balık kaybedersin sen deniz suyunu kullanacaksın insanlara paket tuzunu önereceksin,arkadaşlar karar sizin yorumu siz değerli hobi severlere bırakıyorum. ..

Saygılarımla
heraklia2011-12-31 21:55:14
Döngü Deniz Suyuyla Olursa (Yeni Projem)
İlk öncelikle bu işe gönül vermiş bütün arkadaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.

İlker bey projeniz tek kelimeyle heyecan verici keşke benimde evim denizden su alabilecek kadar yakın olsaydı.Dip çekimi için vanaları alt kısma koymuşsunuz herhangi bir elektrik kesintisinde siz evde yok iken problem çıkmayacak şekilde tamamladıysanız,bir problem yok.Bir diğer yol benim kullandığım suyu yukarıdan tahliye ediyorum,fakat suyu alttan çekiyorum,tahliye yerini camla kapattım suyu alttan alacak şekilde ayarladım.

Benim burada esas sizlerle paylaşmak istediğim konu deniz suyu arkadaşlar.Biz bu işe gönül veren hobiciler olarak   bir takım insanların maddi çıkarları doğrultusunda kullanılıyoruz.

Kilosu 1. 000 ytl den satılan tuz dahi orjinal deniz suyunun yerini tutamaz. Yapılacak şey sadece tuzluluk oranını eğer ki istenilen oranın üstünde ise damacana suyu ile veya kaynak suyu ile tuzluluk oranını istenilen orana getirmektir. Mercanlar içinde deniz suyuna dışarıdan katkı malzemesi ilave edilmelidir. Sonrasında ise güçlü bir protein toplayıcı başarının sırrı bu iki temel yoldan geçmektedir.

1. Deniz suyu

2. Güçlü bir protein toplayıcı

not önemli:paket tuzuyla kurulan akvaryumlar da döngü yaklaşık 1 yılda oturur her ay suyunuz bozulur akvaryumdaki dengeleriniz sürekli değişkendir değişken olacaktır, canlıları kaybetme riskiniz yüksek yaşatma şansınız düşük olacaktır.
gelelim deniz suyuna:
deniz suyunda döngü zaten hazırdır,döngünün oturması için herhangi bir zamana yada zaman ayırmanıza gerek yoktur,tuzluluk oranını ayarladıktan sonra aldığınız canlıları
ilk günden koyabilirsiniz,su değerleriniz kolay kolay bozulmaz değişken değil sabittir.
canlıları kaybetme riskiniz çok düşük yaşatma şansınız çok yüksektir,kolay kolay canlı kaybetmezsiniz.

arkadaşlar amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok

suyunuzu denizden alın. .

saygılarımla
heraklia2011-12-30 22:16:54
Deniz Suyu...
Arkadaşlar öncelikle tüm bu işe gönül vermiş arkadaşları selamlıyorum.
Yaklaşık 7 ay önce tuzlu su akvaryumu yaptım,ölçülerim 130*70*60
yaklaşık iki sene tuzlu su akvaryumları üzerine araştırma yaptım,tüm gerekli bilgileri aldığıma inandıktan sonra bu işe gönül verme cesaretini gösterdim.
Tecrübelerimden birisi bu hobiye gönül vermiş ve vericek olan insanların bir takım insanlar tarafından kullanıldığını ve istismar edildiğini gördüm.Herşey'den önce kendi mantığınızı ve kendi sesinizi dinlemenizi tavsiye ederim.Tuzlu suyla ilgili yaptığım araştırmalarda denizden alınacak suyun riskli olduğu değerlerin çok zor tuttuğu ancak tekneyle açılıp açıktan alınacak suyun olumlu olabiliceği yönünde olduğu yapay tuzun ise içinde bol mineraller ve değerlerin çok daha kolay tuttuğunu söylediler((( kendilerini akvaryumcu diye tanıtan kişiler)))arkadaşlar ben yüzde yüz deniz suyu kullandım sadece tuzluluğu ayarlamak için üzerine damacana suyu ilave ettim sonuç mükemmel ötesi tüm değerlerim tutuyor en ufak bir problemim yok eğerki yapay tuz kullansaydım en az bir hafta on gün beklemem gerekicekti sudaki asitin dağılması suyun oturması için .Arkadaşlar yapaytuzda balık atmak için bir hafta on gün beklerken deniz suyunda ikinci gün balıklarınızı akvaryumunuza atabiliyorsunuz.

Yapay tuz denizi taklit etmek için kullanılır,en kaliteli tuz dahi (kilosu isterse 1.000 tl olsun)deniz suyundan daha kaliteli değildir;Anca eğer ki iç anadoluda ,doğuda veya denize ulaşımı zor olan bir yerde yaşıyorsanız o zaman eli mahkum yapay tuz almak zorundasınızdır ,o aldığınız tuzda nekadar kaliteli olursa olsun deniz suyunun yerini tutamaz,yani benim düşüncem yapay tuzu sadece ticari amaçla insanlara satıyorlar. Eğer ki denize yakın yerde yaşıyorsanız yapay tuza hiç para harcamayın bir de bu işe gönül vermiş arkadaşlar protein toplayıcı bu işin bel kemiğidir,herşeyden kısın ama protein skimmer(protein toplayıcı) dan kısmayın marka olarakta -ati- nin protein skimmerları harikadır.eğer ki -ati- alamazsanız -marine source - alın derim.Eğer ki hobi sever arkadaşlara birazcık ışık tutabildiysem ne mutlu bana.
bluemartin2011-10-15 15:05:27

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.