Sitedeki litre tavsiyeleri


MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2771
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2013 19:41
Herkese iyi günler, 
Sitenin balık tanıtımları bölümünde benim gözüme takılan doğru olmadığını düşündüğüm birkaç nokta var. Mesela kılıçkuyruk, japon balığı, velifera ve senegal bişirinde litre tavsiyelerini anlayamıyorum. Büyük boylara ulaşan japon balıkları için türüne göre 40-70 litre tavsiye edilmiş. El kadar olabilen bu balıklar için 40 litre çok az değil mi? Kılıçkuyruk da ulaşabileceği boya göre düşük litre önerilen bir tür, 10-12 cm olabilecek bir balık için 60 litre önerilmiş. Senegal bişirleri için ise 600 litre önerilmiş, 150*50*50 civarı bir akvaryum onların gelişimi için yeterli, bu da 375 lt ediyor. Anlayamadığım bir diğeri ise veliferanın tanıtımında yazan öneri: önerilen 100 litre, büyük boylara gelmesi için 300 litre gerekiyor yazıyor. Bu, sarı prensesin büyümesini istemiyorsak 50 litrede, büyük boylara ulaşmasını istiyorsak 120 litrede bakalım gibi bir mantık değil mi? Ben sadece 1 yıldır akvaryum hobisi ile uğraşıyorum, doğal olarak bu litre önerilerinde benim henüz bilmediğim detaylar olabileceğini göze alarak bu konuyu açtım. Fikirleriniz benim için değerlidir. 




Saussure2013-12-20 00:43:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bayfreeÇevrim Dışı

Kayıt: 06/07/2012
İl: Denizli
Mesaj: 147
bayfreeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2013 11:20
LİTRE MEVZUSU FARKLI BİR OLAY HOCAM. HER BALIGIN BALIK BOYUNA VE YETİŞKİN BOYUNA GÖRE DEĞİŞEN VE BALIĞIN İHTİYACINA GÖRE DEĞİŞEN BİR OLAY BURADAKİ KASIT BALIĞIN ÖRNEGİN BİR JAPON AKVARYUMU DÜŞÜNELİM. TAHMİNİ SÖYLÜYORUM TAM İHTİYACINI BİLMİYORUM.ÖRNEGİN 5 CM BOYUNDA BİR BALIK RAHAT HAREKET ETMESİ AYRI AKTİF HARAKET ETMESİ AYRI AYRICA RAHAT BÜYÜYEBİLMESİ İÇİN DİYELİM ORTALAMA 10 LT SUYA İHTİYACI VAR. BU BALIK 10 TLDE 8 CM GELDİGİNDE BUNUN İHTİYAÇLARI YİNE DEĞİŞİR. BUDA O ZAMAN OLUR 15 LİTRE.BU JAPON İÇİN BÖYLE İKEN  HER BALIK İÇİN DEĞİŞECEKTİR TABİ GÖL BALIKLARI DERE BALIKLARI NEHİR BALIKLARI GİBİ NEHİR BALIGI BİR BAŞLIYOR YÜZMEYE KİLOMETRELERCE GÖL BALIGI 100 METRE ALANDA GİBİ. BÜYÜME HIZLARIDA ONA GÖRE DEĞİŞİYOR.BURADAKİ SIKINTI BİZİM BUNU YANLIŞ ANLAMAMIZDAN KANAKLANIYOR.
 
BİZM MİLLETİMİZ BİRAZ PARACI MALESEF HEPİMİZ ÖYLEYİZ TÜM İNSANLIK ÖYLE MANTIK BELLİ EN UCUZ MALİYET EN ÇOK BALIK GİBİ BİR AKVARYUM KURAYIM DEDİĞİNDE MALZEMELERİN ALIMI AYRI BAKIMI AYRI MALZEME ALIRKEN ISITICI ŞART HAVA MOTORU ŞART FİLTRE ŞART EEE DEĞİŞEN NEY AKVARYUM.AKVARYUMA GELİNCE PARA YOK. ARKADAŞIM DAM ORAYA YAZMIŞ GEN BİREYLER İÇİN 40 LT YETİŞKİNLER İÇİN 70 LİTRE BURADAKİ LİTRE EN AZ LİTRE 5CM BALIK İÇİN EN AZ BU OLMALI SENİN ALMAN GERKEN 40 DEĞİL 70 LİTRE BALIGIM YAŞASIN BÜYÜSÜN YETİŞKİN OLSUN YAVRU ALAYIM DİYORSAN BUNU YAPMALISIN BİZ TAM TERSİ YAPIYORUZ BU BENCE BİZİM KAFA GÖRÜŞÜMÜZ İLE ALAKALI BİRSEY. EGER Kİ MAX GEREKENİ ALIRSAN HİÇ BİR ZAMAN SIKINTI YAŞANMAZ TEK İŞ OLUR MİN ALIRSAN BALIK BÜYÜDÜ EEE...SIGMIYOR....EEE...AKVARYUM DEĞİŞTİR HAYDEEE YİNE Mİ PARA VERECEGİZ....EVET VERECEGİZ...İLERİSİNİ DÜŞÜNMEDİĞİMİZ İÇİN VERECEGİZ...ISITICI ALDIK HAVA MOTORU FİLTRE YEM BALIK SU DEĞİŞİM İLAÇLARI DEKORLAR KUMU HERŞEYİNİ ALDIK AMA BİR BÜYÜK AKVARYUM ALMADIK.
 
BEN EN BASİTİNDEN SALYANGOZLARIMDA GÖRÜYORUM. UFAK AKVARYUMUMDA AYLARCA BESLİYORUM. BOYLARI FINDIK GİBİ HİÇ DEĞİŞMİYOR. BÜYÜK AKVARYUMA ALIYORUM 1 HAFTADA CEVİZ DEĞİŞEN NEYDİKİ SADECE HACİM. BÜYÜK AKVARYUMDA FINDIK KADAR SALYANGOZ BİR SU DEĞİŞİM YAPIYORUM YİNE 1 HAFTADA CEVİZ BOYU AYNI ŞEY YANİ KALİTEYİ BİZ BU NEDENLE YAKALAYAMIYORUZ. UCUZA KAÇIYORUZ ZAYIF GÜÇSÜZ YANIK CANLILAR ALIYORUZ. BUNU EN BARİZ DİSCUS TÜRLERİNDE GÖRÜYORUZ BALIK DİREK TEPKİSİNİ VERİYOR.YA YANIK OLUYOR YADA DÜZGÜN
 
YANLIŞ MI DÜŞÜNÜYORUM ARKDAŞLAR:?
 


BİRDE YALAN YANLIŞ YAZILANLARI KATMIYORUM HOCAM ORASI TAMAMEN ALLAHA KALMIŞ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir