Sitem ve Şikayet Ziya Erkuş


murataydinerÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 110
murataydinerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2013 15:01
Şikayetin Nedeni:  Sözünde Durmaması

Şikayet Edilen Kişi / Firmadan Alınan Cevap:  Ziya Erkuş

Olayın Detayları: Tüm Akvarist arkadaşlara Selam.

Yanılmıyor isem 6 ay oldu.
Sn. Ziya Erkuş Bey'in forumdaki Albino Full Red ilanı gördüm kendisini aradım.
3 adet 2D 1E Lepistesi kendisinden 120 TL karşılığı satın aldım.
Kendisine çok teşekkür ederim balıkları satarken gayet güzel ve detaylı bir şekilde akvaryuma nasıl adepte edeceğimi anlattı. Bende hiç bilmiyor gibi güzel güzel dinledim. Ve ayrıca ekstradanda elinde bulunan karideslerden de verdi teşekkür ederim.

Şimdi buraya kadar herşey normal asıl vahim olan buradan sonra başlamakta.
Öncelikle 3 adet lepistese 120 TL para veriyor isem ben düzgün sağlıklı ve bozulmamış bir IRK alacağımı düşünerekten verdim. Aynı balık forumda tanesi 5 TL ye satılmakta.

Balıkları akvaryuma attıktan yaklaşık 1 hafta sürmeden mantar oluşmaya başladı ve ne yaptıysam kurtaramadım. Aynı gün Erkek balık öldü.
bir kaç gün arayla dişilerde gitti.
(Özellikle balıklar öldükten sonra Akvaryumun suyunu değiştirmedim. Akvaryum Bitki akvaryumu arkadaşlar yaklaşık 15 gün sonra aynı suya denemek için akvaryumcudan aldığım lepistelleri attım halen yaşamakta)

Ziya bey'i aradım durumu anlattım telefon ile yardımcı olmaya çalıştı. Ancak şehir dışında çok üzüldüğünü ve bana yavrulardan vereceğini söyledi. İyi niyeti için teşekkürler.

1- Ziya Bey'in yanılmıyor isem 100 den fazla balığı da benimle aynı zamanda öldü. (Kendisi şehir dışında olduğu için Eşinin balıklara bakamadığını vb. nedenle öldüğünü söyledi) (Bana yavru verecekti işte tüm balıklar öldüğünden dolayı veremedi)
2- O arada beni sürekli oyaladı yavrular büyüsün vb.
3- Aradan en az 3 ay zaman geçmesine rağmen hala beni aramadı.

Bu süre zarfında da Akvaryum forumdan ilan vermeye devam ediyor.

NOT: Buraya yazdığım için kusura bakmayın Ziya bey ancak balıkların ölmesi vb. problem değil sizin verdiğiniz sözü ve sözleri tutmamanız sizin gibi ben 38 yaşındayım ancak benden çok daha büyük bir beyfendiye hiç yakışmadı.

Buradan çok güzel bir ders edindim. Bundan sonra kimseye güvenmeyeceğim Balık konusunda özellikle bu işin ticaretini yapanlara. (Hobici arkadaşlarım hariç)

Herkeze saygı ve sevgiler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hakan67Çevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2013
İl: Ankara
Mesaj: 84
Hakan67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2013 17:07
Hobicinin zaten parayla satış yapması bana göre etik değil. Ha ticaret için hobi yaptığını söyleyenler var! siz hiç hobi olsun diye ticaret yapanı duydunuz mu! Bahsettiğin konu bir hobici için üzücü paradan daha ziyade heveslenipte her şeyin kurtsağınızda kalması daha da zor. Bu tarz şeyler hepimizin başından geçti. Benden tavsiye akvaryumda izleme şansın olmayan hiç bir canlıyı satın alma.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murataydinerÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 110
murataydinerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2013 19:40
Hakan bey dediğiniz gibi heves falan kalmadı.
Ziya bey gerçi buradan görür veya bir tanıyan varsa iletir sitem ve şikayetimi umarım bir yanıt verir. Kendisini aramak istemedim artık çünkü her aradığımda beni atlattı. Yaklaşık 2.5 aydır kendisinden hala haber beklemekteyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdem DEDEÇevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2013
İl: Samsun
Mesaj: 167
Erdem DEDEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2013 20:42
İşte böyle adamlardan hiç bişe alınmıyacak kardeşim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2013 22:14
Kendisi ticaret yapan bir kişi.. Tavsiye etmem. Benimde olumsuz bir anım oldu..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cengizbasarÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2013
İl: Ankara
Mesaj: 50
cengizbasarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2013 23:01
Hobiye ticareti katmak bence doğru değil ancak herkesin kendi bileceği iştir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murataydinerÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 110
murataydinerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2013 11:55
Yaşını başını almış bir büyüğümüz olarak bizlere örnek olması gerekir iken sözünde durmaması ve aynı zamanda hastalıklı balık satması gerçekten çok ayıp ayıp etti kendisi.

Buradan yaşadıklarımı anlattım kendisi belki görmedi ancak halen sitede ilanı bulunmakta. Umarım bu sitem ve şikayet mesajımı görür ve cevaplar.

Arkadaşlar Ziya bey'den alış veriş yapmamanızı tavsiye ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziya ErkusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 510
Ziya ErkusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2013 12:59
Merhaba, uzun süredir işlerim dolayısı ile foruma giremiyordum ve bugün Murat Beyin bu şikayetini gördüm. Siteminde haklıdır ama doğruları yazmamış. Öncelikle, dediği gibi balıklarla birlikte karides ve ayrıca damızlık altı olmaya yakın 1e 1d de hediye ettim. Detaylı bir şekilde nasıl adapte edeceğini ve sonrasında neler yapması gerektiğini anlattım. Tankımın su sıcaklığını, pH değerini ve ne sıklıkta nasıl su değişimi yaptığımı, hangi yemler ile beslediğimi detaylarıyla anlattım. Kendisinin lepistes tecrübesi hiç yoktu ve bitkili dediği tankta, daha önce başka bir tür beslediğini sanırım belirtmemiş. Ben ürettiğim ve sattığım balığı asla hasta satmam. Kendiside yazmış, 1hafta sonra mantar oldular diyor. Mantarlı bir balık 1 hafta sonra teshis edilmez, anında görülür. Aynı balık forumda 5 lira demiş, yanılıyor. Aynı balık olsa o arkadaşta 5 liraya satmaz. Kendisi üretimimi gördü. Erkeği ayrı tanktan, disiyi ayrı tanktan verdim. 2 hattın ayrı balıklarıydı ve akraba degillrdi, kan bağı yoktu. Murat Beyin lepistes tecrübesi ve bilgisi olmadığı icin bunları anlaması zordur. Sattığım balıkları seçer ve en iyi özellikler gösterenleri satışa sunarım. 5 lira dediği balıkları ise ücretsiz olarak genc hobicilere veririm. Mesaj yazan bazı arkadaşlarda beni tanımadıkları icin yazdıklarını düşünüyorum. Murat Beye bazı sorularım olacak ve umarım ictenlikle cevaplar.
1. Almaya geldiğinizde, kepçeyi verdim ve siz seçin dedim. Siz gösterdiniz ve bende yakaladım. Doğrumudur?
2. 1 hafta sonra mantar oldular demişsiniz, mantar en kolay tedavisi olan hastalıktır ve kötü su şartları ile ortaya çıkar. Size nasıl tedavi edeceğinizide defalarca anlattım. Nasıl bir tedavi uyguladınız?
3. Balıklar öldüğünde yavru vereceğim sözünü verdim ve halada bu sözumun arkasındayım. Ama size, yavru değilde , büyumelerini bekleyelim, bu arada baska bir varyete vereyim, tecrübe edinin, lepistesleri tanıyın diye teklif etmedimmi?
4. Ben size benim 100 balığım öldü demedim. Bunu yanlış yazmışsınız.
5. Beni telefonlarınızla taciz ettiniz hep. Gecenin geç saatinde bile arayıp, gelip balık görmek istediniz. Hayır demek sizce oyalamaksa, evet ben sizi oyaladım. Evime gecenin 11 inde gelmenizi istememem oyalamaksa oyalamaktır.
6. 120 liraya zorlamı sattım size? 5 liralık alsaydınızda o balıklarıda öldürürdünüz.
Ben bu işi ticari olarak, kitabına göre yapanlardan biriyim. Sizin gibi onlarca kişi beni karalamak, işimi baltalamak için hep yazdılar ve konuştular. Murat Bey ben size hasta balık satmadım, 120 liraya zorla satmadım, balıkları siz tecrübesizliğiniz yüzünden kaybettiniz. Diğer benimle sorun yaşayan arkadaşı da hatırlayamadım ne sorunu yaşamış benimle? Özelden ulaşıp hatırlatırsa sevinirim.
Sevgi ve saygılarımla.Ziya Erkus2013-09-05 13:11:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murataydinerÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 110
murataydinerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2013 15:13
Ziya bey merhaba ;

01- 1E 2D sizden hediye almadım başkası ile karıştırıyor olabilirsiniz..  (LÜTFEN DÜZELTİNİZ)
02- Almaya geldiğimde balıkları ben gösterdim siz seçtiniz doğrudur.
03- Balıkların büyümesini bekleyelim dediniz o da doğru aradan kaç ay geçti hatırlamıyorum (bildiğim kadarıyla 1 ayda verilecek boya gelir aradan 4 ay geçti)

NOT: Ziya bey yem ilanı vermiş bitkisel toz yemi ilanı orada yazan kelime şudur.

(Diğer Ek Bilgiler:  Tayland dan getirttiğim, tamamen bitkisel ve doğal, içerisinde herhangi bir katkı (kimyasal) olmayan toz yemdir. Lepisteslerde , özelliklede kırmızı renklilerde çok etkili olarak renklerin öne çıkmasını sağlar. 5 kg lık kovadan bölünmüştür ve kendime ayırdığımın harici olan yemdir. 100 gr lık çift kilitli poşette verilecektir. Kendim 8 aydır kullanıyorum ve Full Red yavrularımı 3.haftada dişi erkek olarak ayırabiliyorum. Son kullanım tarihi Mayıs 2015 dir. Tanıtım amaçlı satış fiyatıdır. )


DEMEKKİ 3 HAFTADA YAVRULAR DİŞİ ERKEK AYRIMI YAPILACAK ŞEKİLDE BÜYÜYORMUŞ
Kendisinin elinde Albino Full Red olmadığı için tamamı öldüğü için beni oyalamıştır. (Lütfen dürüst olalım)


04- Profesyonel bir üretim yapıyorsunuz benim geldiğimde Albino Full Red Lepistesleriniz göz kararı tahmini söylüyorum 100'ün üzerinde idi. (Yavrulukta da balıklarınız vardı) Hepsi niçin öldü ? (Bu kısmı çok iyi hatırlıyorum siz İstanbula gitmiştiniz 1 haftalığına geldiğimde balıklar malesef öldü dediniz)
05-Ben asla bir balık için kimseyi taciz etmem bu lafınızı size yakıştıramadım. (Sözünüzün arkasında duracağınızı söylüyorsunuz artık bir ehemmiyeti yok; Zaten benim telefonumun da sizde kayıtlı olduğunu düşünmüyorum)
06- Evet balıkları zorla satmadınız, ben zaten iyi bir ürüticeden bozulmamış bir ırk almak için sizin yanınıza geldim MALESEF YANILMIŞIM.

Burada benim için önemli olan balığın fiyatı değil, balık ölebilir o da normal onda da problem yok Benimle aynı zamanda sizin bütün balıklarınız öldü bunu inkar etmeyiniz.

BALIKLAR ÖLDÜKTEN SONRA BEN SİZE  TEKRAR SATIN ALABİLİRİM DEDİM SİZ. BANA KENDİ ELİNİZDEKİ BALIKLARINDA ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİNİZ. VE YAVRU GELECEĞİNİ YAVRU VERECEĞİNİZİ KENDİNİZ TEKLİF ETTİNİZ.

İsteseniz ben balıkları sattım öldüyse sizin sorununuz diyebilirdiniz. Ancak nezaketen size yavru verelim dediniz. Teşekkürler Ancak sözünüzde durmadınız.

Ziya bey demişki daha önce lepistes beslemediğimi belirtmiş, Albino Full Red evet beslemedim ancak çocukluğumdan beri balık beslemekteyim. (38 Yaşındayım)

34 adet Tropheus Brichardi Namansi lerim var maşallah damızlık altı oldular yavrudan beri besliyorum.
Black Kamerun Calvus var 2E 2D problemsiz besliyorum (Ayrı bir akvaryum)
Frontoza Blue Zaire Kapamba (1E 3D) ayrı bir akvaryum sorunsuz besliyorum.
Albino Full Red leri de bitkili tankıma ilave etmek için düşünmüştüm. Ancak hiç hevesim kamadı artık.

Ben burada o haklı bu haksız tartışması yapmıyorum, Sonuçta balıklarınız hastalıksız bile olmuş olsa (Sizinkiler de öldü) Bana bir söz verdiniz ancak sözünüzü tutmadınız.

Sözünü tutmayan bir kişinin ne ticaretine güvenilir, ne de balıklarına. Her seferinde oyalayıp bir bahane söylediniz.
Peki bir kere bile beni aradınız mı ? Ben sizden haber bekler iken, aylarca sizden haber bekledim bir kere beni aramadınız

Ayrıca özellikle istirham ediyorum bana balık hediye etmediniz lütfen düzeltiniz.
Tüm arkadaşlara Saygı ve Sevgiler

murataydiner2013-09-05 15:37:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziya ErkusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 510
Ziya ErkusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2013 15:41
Murat Bey, daha önceki mesajımdaki sorularıma kaçamak cevaplar vermissiniz ve bir tanesini ise hiç cevaplamamışsınız. Verdiğim balıklar hasta değildi ve sizin tankınızda 1 hafta sonra öldüler. 1e 1d damızlık altına yakın hediyeyi yanlış hatırlıyor olabilirim. Siz yavru yavru diye beni taciz ettiniz, bu doğrudur. Neden öldüklerinde değilde aradan 8 ay geçtikten sonra hastalıklı balık sattı diye sitem ediyorsunuz? Çünkü ben size sağlıklı balık verdim ama siz öldürdünüz. 100 balığımın öldüğünü, kendi öldurdüğünüz balıklara istinaden siz uydurdunuz. Değil 100 , 1 balık dahi ölmemiştir benim tanklarımda. Telefonunuz bende kayıtlı.
Konu harici ama, Tolga arkadaşın olumsuzluk yaşadım dediği olayıda hatırladım.Kendisi benden özel tür japon getirtmemi istedi. 1 ay boyunca,Taylandda, Singapur ve Endonezyadaki üreticilerle yazıştım ve hep kendisine bunları bildirdim. Fiyat, resim , getirme imkanlarını sundum ki japon benim uzak olduğum bir türdür. Buna rağmen kendisi her seferinde bir mazeret buldu sunduklarıma. En son bana teklifi "siz getirin, biz görerek alalım" olunca , bende 1 ay beni oyalamasına kızdım ve getirtemeyeceğimi söyleyip konuyu kapattım. Olumsuzluk dediği bu anlattığımdır.
Murat Bey, ben elimdeki tüm Full Red leri 3 ay önce üretici bir arkadaşa verdim ve şu an elimde yok. Bu ayın sonunda Taylanddan getirteceğim ve sizede 1 trio hediye edeceğim. Öldürürseniz, elimdede varsa 1 trio daha veririm. Ama çamur at izi kalsın misali, burada 8 ay sonra sitem etmeniz bana etik gelmedi. Ben vicdanen size hasta balık vermediğim için rahatım.
Sevgilerimle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murataydinerÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 110
murataydinerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2013 15:48
Ziya Bey lütfen rica ediyorum.

8 Ay sonra niçin sitem ettiğimi soruyorsunuz Cevabı sorduğunuz soruda ?
8 Aydır beni oyalıyorsunuz ayıp. Bana bu saatten sonra 1 trio değil akvaryumcu dükkanı hediye etseniz umrumda değil. Teşekkür ederim kalsın.

Siz gerçekten söylemek istemiyorum dilim varmıyor ancak ya çok yanlış hatırlıyorsunuz ya da özür dilerim yalan söylüyorsunuz. (Balıklarınızın öldüğünü söylediniz inkar etmeyin)

Madem balıklarınız ölmedi niçin beni yavrular büyüsün vs. diye oyaladınız Ben size tekrar satın alacağımı söyledim siz öldü dediniz. Ayıptır yapmayın.

Allah şahidimdir karalamak istemiyorum sizi kesinlikle öyle düşünmeyin.

Tamam verdiğiniz balıklar hasta olmasın benim hatamdan dolayı öldü diyelim. (Sizinkiler de öldü bunu istediğiniz kadar inkar edin inanmam) Ya da o zaman beni oyaladınız elimdeki balıklarda öldü diyerek.
Siz bana telefonda konuştuğumuzda 1 Hatfa istanbulda kaldığınızı eşinizin ilgilenemediğini o yüzden malesef balıkları kaybettiğinizi söylediniz.
Şimdi de diyorsunuz ki 3 ay önce bir üreticiye verdim balıkları. İyide beni neden 8 aydır oyaladınız bunun cevabını verir misiniz.



_______________________________________________________

Ziya bey az önce beni telefon ile aradı telfonum kendisinde kayıtlı imiş doğrudur.

Ziya beye niçin beni aramadınız sizden haber bekliyordum dedim. Yukarıdaki yazdıklarımı da söyledim kendisine.
Kendisinin bana verdiği cevap şu niçin arayacaktım ki sizinle bir ilişkimiz mi var aramam için bir sebep mi var.

Kendisine teşekkür ediyorum yaptığı ticarette başarılar diliyorum.
Bu şekide ticaretini yapmaya devam etsin.
Herkeze sevgi ve saygılar
Admin arkadaşlar konuyu kapatabilirsiniz.

murataydiner2013-09-05 15:59:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karsahiniÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 492
karsahiniÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2013 11:44
Merhaba, 1 hafta sonra mantardan ölen lepistesler üreticinin sorumluluğunda değildir ve olamaz da. Ziya Bey'in hasta balık satmayacak kadar etik olduğunu düşünüyorum.
karsahini2013-09-11 11:45:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murataydinerÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 110
murataydinerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2013 12:18
[QUOTE=karsahini]Merhaba, 1 hafta sonra mantardan ölen lepistesler üreticinin sorumluluğunda değildir ve olamaz da. Ziya Bey'in hasta balık satmayacak kadar etik olduğunu düşünüyorum.
[/QUOTE]

İnsanları tanımak için, ya ticaret yapacaksın ya da seyahat yorumunuza saygı duyarım ancak konuyu okumamışsınız. Mesele balık meselesi değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karsahiniÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 492
karsahiniÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 08:33
Murat Bey, siz de Ankara'dasınız Ziya Bey'de. Mutlaka yüzyüze uygun bir saatte görüşme imkanınız olacaktır. O zaman hoşnutsuzluğunuzun giderileceğini söyleyebilirim. Telefon yerine yüzyüze görüşmek yanlış anlamaları gideriyor. Bu camiada yüzyüze görüşmemekten dolayı sorunlar olabiliyor. Hiç canınızı sıkmayın, sağlıklı ve keyifli hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir