ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
karsahini
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ekim 2006 11:16
Son Ziyaret:
20 Aralık 2021 17:27
Toplam Mesaj:
492 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Biçer
Doğum Tarihi:
19 Şubat 1968
Yaş:
56
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Biçer [img]http://i390.photobucket.com/albums/oo345/alpinho/lepistes/AMANO2-2-22-7.jpg[/img] Çorlu - Üsküdar

SON 10 MESAJI

2017 Petfuari Lepistes Derneği Standi
Hayırlı olsun, pazar günü geleceğim. Bütün hayvansever hobidaşlarımızı bekliyoruz.

[EDIT]karsahini,2017-10-26 14:24:05[/EDIT]

Ücretsiz online davetiyenizi aşağıdaki linkten alabilirsiniz:

http://petfuari.com/turkiye/tr/online-davetiye/
Karides Üretim Akvaryumları-Bloody Mary(Yeni tür)
Hoşgeldiniz. Fotoğraflarınızı ben göremiyorum, sorun mu var acaba?
8nci Uluslararasi Karides Sampiyonasi
Alpay Bey merhaba,
duyurunuz için teşekkürler. Türkiye'de yaygınlaşmaya başlayan karides sevgisi mutlaka şampiyon da çıkaracaktır. Bu sene olmazsa önümüzdeki sene bir şampiyon bekliyorum. Timur Bey'in Antalya'da açtığı karides çiftliğinden sonra değişik üreticilerde sektöre girdi. Birçok hobici karides türlerine yöneldi ve üretimde başarılı da oldular. Bu durum illa ki şampiyonlukla taçlanacaktır.
Şampiyona sırasında verilecek eğitimleri ve diğer gelişmeleri bizlerle paylaşacağınız için ayrıca teşekkür ederim. [:iyi:]
L144 Mavi göz tül gelinlerim
Merhaba,
son fotoğrafta yemler ışık altında gözüküyor, karanlık ortamda saklanmazsa bozulur. Işık her türlü yemi bozucu etki yapar.

Balıklarınızın maşallahı var.
Şov aykılıçkuyruklarım
Ben bu işi anlayamıyorum gerçekten. Biz ( üretici - akvaryumcu ) neden el ele verip her iki tarafında kazanacağı iş birliğine gidemiyoruz. 
Bunun sebebi sadece şu olabilir diye düşünüyorum : Dayanıklı olmayan, satıldıktan sonra kısa zamanda ölen balıklar. Burada sadece kazanan satıcı ve yurtdışında balıkları üretenler. Ve aracılar.
Kaybeden kim? Hobici ve yerli üretici. 
Çözüm ne ? Üreticisine sahip çıkan hobiciler, akvaryum severler.
Birkaç kişi bir araya gelip elbirliği yapsa inan başarılı olur.

Ben bir dönem maddi kaygı gözetmeden bir dostumla varyete lepistes üretme işine girdim. Amacımız neydi, lepistesleri seviyorduk, kendi varyetemizi üretmek istiyorduk. Bu işin hakkıyla yapılması için evde yapılamayacağını biliyorduk. Bir yer tuttuk, damızlıklarımızı yurtdışından dünya para ödeyerek orgaizasyonla satınaldık. Balıklar geldiler, hevesle ve kırgınlıkla bismillah deyip başladık. Kırgınlık neden, bize vaad edilen balıklar gelmemişti. O gelenlerin çok azı istediğimiz gibiydi. Biz yavruları eleye eleye en iyisine ulaşmaya çırpınırken kirası, elektriği, suyu, aidatı tepemizde dikilmeye başladı. Hadi dedik masraflarımıza çok az da olsun katkı yapsınlar diye akvaryumculara balık verelim dedik. Kimisi  komik fiyatlardan alırım dedi, kimisi o düşük fiyattan aldı, paramızı vermedi.  Bunlara hadi deyip geçersin de bu kadar emek ve para harcayıp uğraştığın balıkları hobiciye sattığımızda yalancı olduk. Adam balıktan çıkan yavrulara bakıp kendisini kandırdığımızı söyledi, neymiş albino balıktan nasıl normal göz çıkarmış? Velhasıl çok soğudum lepistes üretiminden. Burada hangi birine yanacaksın? 

Sen şimdi değişik varyetelerle lepisteslere hala devam ediyorsun, neden? Seviyorsun, birşeyler ortaya çıkarttığında mutlu oluyorsun. Şimdi o balıkların herşeyi yerinde, kaliteli. Tek eksiği hakettiği fiyat değeri, o yok işte. Tek taraflı nasıl sürecek bu iş? Yemi, suyu, elektriği, verdiğin emek ne kadar daha gider. Sende bir yerden sonra isyan edeceksin. Kazanan yine kısa sürede ölecek balık satmaya alışkın sektör. Allah yollarını açık etmesin diyeceğim.
Kılıçkuyruk Çeşitliliği - Xiphophorus helleri
Umut, 
bu harika tanıtım için teşekkürler. Eline sağlık, çok emek harcanmış, başvuru klavuzu niteliğinde bir derleme olmuş.

Erkekleşen dişi kılıçkuyrukların dölleme yetenekleri olduğunu sanmıyorum, tersini doğrulayacak varsa ilgi ile takip ederim.
Şov aykılıçkuyruklarım
Fatih selamlar,
gençlik yıllarımda anca gördüğüm kılıçkuyrukları senin elinde gördüğüm için mutluyum. Ama söylediğin irilikte kılıçkuyruklara hiç denk gelemedim.  41 kere maşallah, hiçbirine nazar değmesin. Takdir edeceğimiz yerde yermek bizim insanımızda malesef var, takılmamak lazım ki sende bu şekilde davranıyorsun.
Merak ettiğim bir konu, bu kadar iri damızlıklardan aldığın yavruları ne yapıyorsun? Çünki herkes şikayetçi, doğru dürüst kılıçkuyruk göremiyoruz diye.
İşinin hakkını veren, sağlıklı balıklar üretip yetiştiren yerli üreticilerimiz  hakettikleri emeklerinin karşılığını hiçbir zaman alamadı, bu ne kadar sürer bilmiyorum. Bunu kıracak tek şey yerli balık talep edilmesi. 3-5 senin gibi üretici arkadaş kooperatif gibi hareket ederek namerde düşmeden kendi balıklarını değerlendirecek bir oluşuma gitmelidir. Burada hem hobici hem de üretici kazanacaktır.
Bu güzel balıkları üretip tanıttığın için tekrar tebrik ve teşekkür ederim.

Doğan tüm full red yavruları dişi sebebi nedir?
Düşük sıcaklıkta dişi sayısı daha fazla olur, tamamının dişi yada erkek olması çok zor bir ihtimaldir. 
değişik bir lepistes
Lepistesleriniz top sword varyetesinden balıklar. Dişi fotoğrafından kuyrukta bulunan fosforlu üst ışında bariz görülüyor. Arada double swordda çıkabilir.

Kız dişilerle full red erkeği çaprazlayarak bunların kırmızılarından çok güzel lepistesler üretebilirsiniz.


karsahini2015-05-28 11:34:35
Profesyonel olarak Lepistes Yetiştirmek
Görkem merhaba,
güzel bir konu başlığı açmışsın. Lepistes severler adına teşekkür ederim.
Bir mesajında çıktığın seyahat dönüşü lepistesler aldım demiştin, hangi varyetelerden aldın? Daha önce paylaştıysan görmedim, foruma çok fazla giremiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.