Sizce Çiftleşme Gerçekleşti Mi? Yumurta Var Mı?


MehmetDEMIRTASÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2019
İl: Izmir
Mesaj: 3
MehmetDEMIRTASÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2019 00:23
Herkese merhaba,

Bir arkadaş vasıtası ile tanıştığım betta balığı üretimi hobisinde yeniyim. 1,5 Haftadır bu hobi ile uğraşıyorum. 28 ekim pazartesi bir dişi balık aldım ve erkek ile 2 farklı akvaryumda birbirlerini görecek şekilde koydum. Daha sonra erkek bettayı üretimin gerçekleşeceği akvaryuma koyarak dişi balığı kavanoz ile üretim akaryumunun içine koydum. Erkek balığın köpük yapması için 2 kasım cumartesi gününe kadar bekledim. Yaklaşık 3-4 günde köpük oldu. 2 kasım cumartesi günü öğlen vaktinde birleştirdim. Erkek anlatıldığı gibi dişiye sert vuruşlar yapıyordu yanına çağırıyordu. Her şey anlatıldığı gibi ilerledi. Bugün yani 3 kasım, uzaktan net olmasa da erkek ile dişinin sarılmasını gördüm. Sarılıyor ve erkek aşağı inerek bir şeyler topladı ve köpüğe bıraktı. Tıpkı videolardaki gibi gördüm. Fakat rahatsız olmasınlar diye çok yakınlaşmadığım için her şeyi net göremedim ama hareketler sarılma hareketi ve yumurta toplama hareketi gibiydi. Bu harekete 2 sefer denk geldim.

Sarılma hareketi diyebileceğim durumdan sonra balıkların durumu aşağıdaki videolardaki gibi. Ben köpüklerde yumurtayı ayırt edemiyorum. O kadar tecrübem yok. [U]Sizlerden ricam şu an ne durumdalar bir gün daha beklemeli miyim? Yoksa yumurtlama olduysa dişiyi ayırmalı mıyım?[/U] Şu an dişi bir köşede duruyor erkek ise köpüğün altından ayrılmıyor. Gündüz olduğu gibi dişinin yanına hiç gitmiyor. Sürekli köpüklerle ilgileniyor.

Son durum görüntüsü (artık erkek dişiye gitmiyor. sürekli köpüğün altında dolanıyor ve köpüklere dokunuyor.)
[VID]https://youtu.be/S9BrxxCU0xQ[/VID]

Köpüğün üstten görüntüsü
[VID]https://youtu.be/sF9ktniOUgI[/VID]

Köpüğün alttan görüntüsü
[VID]https://youtu.be/ZJdqNE7VuUU[/VID][EDIT]MehmetDEMIRTAS,2019-11-04 00:26:50[/EDIT]

Beğenenler: [T]218662,capitano[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceyhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10313
ceyhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2019 00:30
Bence işlem tamam, dişiyi ayırmanızda fayda var, videolarda yumurta görmek mümkün değil ama erkeğin davranışları çok net.

Teşekkür Edenler: [T]218431,MehmetDEMIRTAS[/T]
+1: [T]213398,ternapi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MehmetDEMIRTASÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2019
İl: Izmir
Mesaj: 3
MehmetDEMIRTASÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2019 00:41
[QUOTE=ceyh]Bence işlem tamam, dişiyi ayırmanızda fayda var, videolarda yumurta görmek mümkün değil ama erkeğin davranışları çok net.[/QUOTE]

Cevabınız için teşekkür ederim. Benim aklımdaki şüphe köpükte bir farklılık göremiyor olmam. Sarımsı gibi yumurtalar veya başka şeyler göremiyorum. Bunu tecrübesiz olmamdan dolayı pek önemsemiyorum. Dişiye sert tavırlar yok. Hırpalanma gibi durumlar olsa hemen ayıracağım fakat ortam çok sakin. Sarılma öncesi gibi heyecanlı tavırlar yok. Acaba bir gün daha beklesem mi dedim. Çok kararsızım. Şu an ne yapacağımı bilmiyorum desem yeridir. Yarın kesin ayırırım dişiyi diye düşünüyorum.

+1: [T]197989,ceyh[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir