Sonunda Denize Geçiyorum


chenk69Çevrim Dışı

Kayıt: 04/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 244
chenk69Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 16:51
Merhaba arkadaşlar. Sizlerden aldığım tavsiyeler doğrultusunda denize geçiyorum. Pazartesi günü yeni akvaryumum gelecek. Boyutları 55cm uzunluk 50cm genişlik ve 45cm yükseklik. Arkadan sumplı olacak ve 50 cm'in 15cm'i sump olacak. Daha önce bahsettiğim gibi ayırabileceğim boyut buydu. Aydınlatma olarak 24* 1 watt PowerLed 1 mavi 1 beyaz şeklinde olacak. Alacağım akvaryumcu, çok yardımcı oldu, kayaları, kumu ve suyu uygun fiyata veriyor. Sorularım söyle:

1) Pazartesi akvaryum geldiğinde ilk önce suyu, sonra kumu, sonra kayaları ekleyeceğim. Bu sıralama doğru mu?  Hepsi zaten oturmuş bir akvaryumdan gelecek. Işıklandırmanın gelmesi 3-4 gün sonrasını bulacak. Bu 3-4 gün ışıksız akvaryumun çalışması sorun yaratır mı? (Henüz canlı olmayacak içinde)

2) İlk 1 ay PS'siz her hafta %10 su değişimiyle çalışacak, sonra NAC3 alacağım. Kurulumdan 1 hafta sonra balıkları ve temizlik ekibini koymayı düşünüyorum (zaten herşey oturmuş akvaryumdan eklendiği için), 2 hafta sonra da yumuşak mercanları ekleyeceğim uygun mudur?

3) Yumuşak mercan ve 3-4 balık için mutlaka olmazsa olmaz testler nelerdir ve ne marka iyidir? Tuz için ne marka tavsiye edersiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canafarÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2010
Mesaj: 159
canafarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2011 19:52
1. Kurulum sıralaması evet doğru. Işıklandırma şart değil ilk etapta.

2. Ps siz de olur ama sabırlı olman gerek. Ps erteleniyorsa hiçbir canlı koymamanızı tavsiye ederim. Normal şartlarda kurulumlarda 3 ay 4 ay beklenmesi en azından balıklar için uygundur.

3 Forumda iligili tavsiyeler var.

Not kaya hariç, Oturmuş akvaryumdan hiçbirşey koyma akvaryumuna aşılamak için dahi olsa su ekleme. Hatta kayayı öldür tekrar canlandırırsın. ( Kaya konusudan tekrar canlanması epey bi zaman alıyor) Neden dersen. Sonra akvaryumda birşey oldumu tek suçlu hep akvaryumcun olur.

Acaba kayadan mı geldi bu başıma ? Kumundan oldu kesin?  Sorun oldumu direk aklına bu gelicek ve sonra ah be keşke almasaydım felan olucak...

Kurulumda dalga motoru yada herhangi bir filtre kafa motoru olursa daha iyi olur. Sump devrede olucak devri daim şart. 

Hadi kolay gelsin...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir