ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
chenk69
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Eylül 2009 08:41
Son Ziyaret:
30 Mart 2017 12:05
Toplam Mesaj:
244 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
CENK AKARCAY
Doğum Tarihi:
21 Eylül 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilg. Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

CENK AKARCAY
150 x 60 x 70 Tanganyika
55 x 50 x 45 Resif

SON 10 MESAJI

Frontosa Kuyruk Aşağıda
Maalesef balığı kaybettim
Frontosa Kuyruk Aşağıda
Canlıdaki Belirtiler: Frontozam kuyruk aşağıda ve kapalı durumda, sanki felç gibi kuyruğunu sürterek, üstünde sekerek yüzüyor. Yaklaşık 2 senedir akvaryumda ve diğer frontosalarda bir problem yok. Beyaz benek, ipliklenme gibi birşey de yok.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Bir değişiklik yapmadım.

Nitrat Bezdirdi
[QUOTE=dugarry] :) Bilgiler için teşekkürler cenk:) bu tür bilgiler bizim gibi yeni başlayanlar içinde iyi bir bilgi olacak.
Bu arada şu an itibariyle su değişimlerini ne sıklıkta yapıyorsun?
[/QUOTE]

Her hafta 10-12 litre değiştiriyorum (Tank sump dahil 120 litre).
Nitrat Bezdirdi
[QUOTE=Vieja] Ben ve çevremde ki bir çok arkadaşlarım yaklaşık 10 yıldır farklı firmalırın bakteri kültürlerini kullandım sizin söylediğiniz etkiyi ben vaya arkadaşlarımda görmedim duymadım  Bakteri kültürünün tekrar olarak nitratı 1 günde düşürme etkisini olmadığını tekrarlamak istiyorum adı üzerinde zaten kültür 1 günde çoğalmıyorlarki bakterilerin yerleşmesi ve çoğalması zaman alıyor yerleşmiş bakteri kültürünü besleyerek daha iyi verim almak içinde nitrat minus gayet etkili oluyor.

Konunu başında sump'ta bir şey olmadığını yazmışsınız Bu durumda bakterilerin tutunabileceği yer az olacaktır bunun için siporax ,matrix, iri mercan kırığıda kullanabilirsiniz.[/QUOTE]

Tankımda canlı kaya miktarı oldukça fazla ve tankım arkadan sumplı. Buna güvenerek koymadım açıkcası. Haftasonu itibariyle değerlerim nitrat 10, kh 9.3, kalsiyum 410, tuzluluk 1.024 , sıcaklık 26.5 derece. Şu an için pek bir sıkıntı yok gözüküyor.

Bakteri kültürleri konusunda ben başımdan geçeni anlattım, %20 su değişimi ve Elos AquaUno M kültüründen başka birşey eklemedim. Testler de aynı testlerdi. Bakteri kültürü düşürmediyse o zaman kendi kendine bir anda düştü. Sonuçta sorun yaşadığımı anlattım ve sorun çözüldü. Düşmez diyorsanız takdir sizin. Belki siz haklısınızdır, başka birşey düşürdü. Ama dediğim gibi başka bir katkı kullanmadım.
Resun Wave Maker Waver 4000-2000Lt.
[QUOTE=spyrock]Yönünü değiştir, cama ver , yukarı ver ayarla açısını bişey olmaz :) [/QUOTE]

Dediğiniz gibi yaptım, şu anda iyi :)
Nitrat Bezdirdi
[QUOTE=spyrock]Ro olmayan ev tipi uv li arıtma cihazlarında nitrata etkisi olmadığını biliyorum; dolayısı ile şebeke suyunda 20-25 gibi nitrat olmalı .Ayrıca nitratın 1 gün içerisinde 50 den 15 e inmesi !  Darısı başıma.
[/QUOTE]

Ev suyumdaki nitratı ölçtüm, 0. RO belki de dahil sisteme, bir bilgim yok bu konuda açıkcası ama suyu hazırlayıp tuz ekledikten sonraki nitrat değerim kesinlikle 0. Nitrat için dediğim gibi Elos AquaUno M ürününü kullandım, pahalı ama çok kaliteli.


[QUOTE=Vieja]Cenk bey Bakteri kültürü nitrat'ı 1 günde düşürmez bu süreç daha fazladır ancak 2 haftadan sonra düşüler artmaya başlar 5 yıl kadar Deniz akvaryumum vardı nitrat   bende de oldukça yüksek çıkyordu daha sonra sump malzemelerinin içerisine nitrat Minus ekledim eklediğimden 1 ay sonra nitrat değerleri oldukça düşmüştü 1.5 ay sonunda da 10 'un üstüne çıkmadı ve yanlızca musluk suyu ile su değişimi yapıyordum. [/QUOTE]

Bakteri kültürü nitratı 1 günde düşürür, sadece sıfırlamaz. Nitrat Minus bildiğim kadarıyla bakteri kültürü değil, bakterilerin çoğalması için besin sağlıyor ama bakteri kültürüyle 1-2 gün içinde bir döngü başlar. MicroBacter 7 'de kullandım, o da gün içinde nitrat düşüşü sağladı ama Elos kadar fazla bir düşüş olmadı. %25 su değişimi, dibe 5 tane conch ve 2 tüp Elos ile 1 günde 50'den 15'e indi nitrat seviyem. Kendi deneyimimden bahsediyorum, arkadaşım indirmiş demiyorum :)
Nitrat Bezdirdi
[QUOTE=dugarry]

Var mı bir gelişme nitrat olayında? Protein skimmer marko modeli nedir? acaba bunun da etkisi var mı?

[/QUOTE]

Cumartesi günü Elos'un bakteri kültürünü ekledim. 1 gün içinde nitrat 50'den 15'e, fosfat 0,1'den 0,001'e indi. kH 10,3 biraz yüksek sanırım (Kalsiyum 420) ama bir önlem almalı mıyım? Tropic Marin Alca Balance kullanıp kh'ı düşürsem, kalsiyum aşırı fazla mı artar?
Resun Wave Maker Waver 4000-2000Lt.
Ben 60*40*45'lik tankımda kullanıyorum da sanki fazla geliyor gibi. Siz ne dersiniz çok fazla mıdır bu boyut için? Tankım genel olarak LPS ağırlıklı.
Nitrat Bezdirdi
Sump motorunu değiştirdim şu anda akıntı baya iyi ama sabah ölçtüğümde nitrat hala 40 civarında. Asıl sorun torch, long tennacle plate ve frogspawn tam açmıyor. Ben nitrata bağlıyorum ama 40 nitrat seviyesi aşırı değil diye okudum yabancı forumlarda. Başka bir sorun olabilir mi? Daha önce çok çok iyi açıyorlardı.
Nitrat Bezdirdi
[QUOTE=dugarry] Cenk bu ürün için 80-100lt akvaryum için ideal denilmiş. esasında 4000lt sürkülasyon hydor marka 4000lt için denseydi çok çok fazla derdim ama Wave Maker için bunu diyemiyorum. Bir bilgi yanlışlığımız var.
[/QUOTE]

Evet açıkcası akıntı hiç fazlaymış gibi gelmiyor bana da baktığımda. Dipte tortu bile birikebiliyor hatta. Sanırım ek bir motor alacağım ama sump motorumu değiştirdim. 1000 l/h lik Eheim Compact 1002 aldım, onu takıp akıntıya öyle bakacağım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.