500lt..Yavru&yetişkin el ele :) (Yeni fotolar)


umudeusÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 48
umudeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 12:22
Fotoğraf:

Boyut (cm): 130cm x 65cm x 60cm
Kapasite (litre): 507 lt
Canlılar: Henüz sadece 1 adet Vatoz, 1 lepistes yavrusu (hiç sormayın) 1 kök Anubias

Malzemeler: 2 Adet 1200LT-saat İç Filtre (Kendi yapımım medya ile) 1 Adet 100w ısıtıcı 50 Kg midye kırığı (elbette böyle kalmayacak)

Akvaryum Bakımı:Planlanan 2 haftada bir 1/10 dip çekimi

Kullanılan Yemler: Tetra

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Herhangi bir ilaç düşünmüyorum


Arkadaşlar Merhaba. Çok ama çok uzun süren (maddi imkanlar, vakitsizlik,bazı şanssızlıklar ve eşimi ikna çalışmaları nedeniyle) akvaryum yapım projem en sonunda suyla kavuşarak yeni bir boyut kazandı. Yapımını baştan aşağı anlatmak istediğim projemin başlığını açıyorum. Bugün zaman buldukça fotoları ekleyeceğim. Herşey hazır ama işyerinde olduğumdan fazla zamanım yok. Değerli görüş ve önerilerinizi beklediğimi söyleyerek ilk fotoğrafları müsadenizle eklemeye başlıyorum.

2010 yılının eylül ayında tasarım ile ilgili resimlerini yine forumda yayınladığım akvaryumun camlarını ancak 2010 kasımda Babamın (kendisine çok teşekkür ederim) sayesinde tanıdığı bir imalatçıdan o zaman için uygun bir fiyata 200tl vererek kestirdik. Tabanda 12mm rodajlı ve diğer yerlerinde 10mm rodajlı cam kullandık. Akvaryumum dikkatinizi çekecektir biraz kayıt kuşak zengini oldu. Bu hem benim korkularımı yenmek hem de eve getirme esnasında sn içişleri bakanımın (sevgili eşime tekrar teşekkürler anlayışı ve inanılmaz yardımlarından dolayı) onayını rahat alabilmek adına seçtiğim bir yoldu. Yapımda kullandığım malzemeler ile başlıyorum


Sista antibakteriyel akvaryum silikonu. Burada iki tüp görünüyor. Ama toplamda 2 siyah 4 şeffaf olmak üzere 6 tüp silikon kullandım. Akvaryum silikon vadisi oldu desem yeridir



Camları görüyorsunuz. Bu halde birkaç hafta bekledik. Yapıma kadar boş bir odada öyle kuzu gibi yattı yavrucaklar...

Akvaryumu yaparken evin boş bir odasını seçtim. Hem rahat olsun hem kururken sıkıntı olmasın hem de bir kazaya mahal vermeyelim diye. O sıralar benim iki ufaklık daha bi ufaktı :) ve çalışırken çok daha dikkatli davranmak zorunda kaldım.


Yapıştırma işine geçmeden önce her ihtimale karşı yere bir nevresim sererek kalın yumuşak ve düzgün bir yüzey elde etmeye çalıştım.





Camları yapıştırdıkça gönyelerini kontrol ederek ve olabildiğince dikkatli giderek silikonun kuruması için kağıt bant ile tutturdum. Burada iki sorun var arkadaşlar ya da ben acemilikten biraz zorlandım. Birincisi camların birleşim yerlerine silikonu sürüp yerlerine yerleştirince duracaklarını sanmayın. Samba Rumba, artık bildikleri bütün dansları yapıyor camlar :)
ikinci sorun ise benim bantlarla ilgili. Dandik olmaması için 3M tercih etmeme rağmen çok ta sabitleyici bir etki göstermedi bantlar. Artık projenin sonuna doğru camlar birbirlerine dayanarak durdular desem yeridir.Bu sebeple başlamadan evvel mutlaka birleştirme noktalarına destek olacak tahta parçaları edinmeniz işinizi hayli kolaylaştırır.


Tahta Destekleri görüyorsunuz. Özellikle kayıt kuşak işine geçince bence olmazsa olmaz bir teknik.



Kayıt kuşak zengini demiştim. Tüm parçaları birbirinin üzerine oturtup ayrı ayrı silikonla yapıştırdım. Tüm birleşim Noktalarına silikon çektim ve bir kademe kurumadan veya en azından kendi halinde tutunmadan diğer kuşağın montajını yapmadım. Uzun süren bir montaj oldu.


Tabandaki destek parçası



Üst kuşaklar ve destekler. Bu arada bunları atarken camların gerilimini ve esneme kabiliyetlerini hesap etmekte kullandığım Solidworks programı çok işime yaradı. Öyle ki projenin sonunda kuruması bitip deneme doldurması yaptığımda akvaryumun ortasında bile 1mm dahi esneme olmadığını ölçtüm. Bu da içimi çok rahatlattı.


Sn abidik gubidik işler bakanımızın şantiyemizi ziyaretleri...



Söylemeden geçemeyeceğim. Yapım esnasında çocuklu arkadaşlarımızın bazen çocuklarını akvaryumun içine koyarak gayet iyi niyetli ve olayın heyecanıyla fotolar aldıklarını görüyorum. Durum her ne kadar şirin görünse de çok tehlikeli olduğunu belirteyim. Mesela üstteki yakınlaşmadan sonra odanın kapısı kilitlendi ve giriş çıkışlar yasaklandı.



Uzun süre silikonların yapışma durumlarından emin olmak için sağını solunu inceledim. Daha sonra da birinci temizlik işine girdim. Birinci diyorum :) çünkü sonradan tamamını tekrar silikonladım. Tamamen paranoyakça bir tavır bakmayın bana:))



Yapıştırma işlemi bitince tamamını bantlayıp yine sarkmalara esnemelere vs dikkat ederek heryerini destekleyip kurumaya bıraktım. Dediğim gibi kuruduktan sonra tüm birleştirme yerlerinin üzerinden 2 tüp siyah silikonla geçtim. Hem estetik hem sağlam olsun diye. Sağlamlık kısmını yakaladım yakalamasına da estetikten pek eser kalmadı işlemden sonra :)


Akvaryumda toplamda üst kısımda 4 enine 4 boyuna 100mm x 10mm Alt kısımda ise 2 enine 2 boyuna 100mm x 10mm kayıt kuşak var. Esnememesi gayet normal gibi..


Deneme amaçlı evin terasında su doldurma işlemi. Yapıştırma işinin başlamasından iki hafta sonra..
Doldurmanın her aşamasında belli yerlerden ölçü alarak esneme var mı diye kontrol ettim. 1mm dahi yoktu. Gayet memnun edici bir sonuç.



Bu iki fotoğraf en sevdiğim yapım fotoğrafları. rüzgarda oluşan dalgalar tankın büyüklüğünü en iyi anlatan olay.
Doldurma işi bitince akvaryum tam 2 ay kış bastırana kadar dışarıda bekledi. her gün demesem de sık sık birleşme yerlerinde ekstra hava kabarcığı oluşumu esneme durumu gibi durumları kontrol ederek iyice emin oldum. Kışın da suyu boşaltıp uzun süre bekleyeceği köşeye bıraktım. Ayak yapmam biraz uzun (1,5 sene kadar ) sürdüğü için bekleyiş te biraz uzun sürdü haliyle.

Akşama doğru da ayağın yapımı eve yerleşimi akvaryumun suyla ve kumla doldurulması macerasını anlatacağım. Görüşlerinizi bekliyorum

Çok teşekkür ederim



umudeus2014-08-03 19:36:01

Beğenenler: [T]193905,YasinAkmese[/T]
+1: [T]193905,YasinAkmese[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wwoollffÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2011
İl: Izmir
Mesaj: 145
wwoollffÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 12:58
Elinize sağlık çok güzel olmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umudeusÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 48
umudeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 13:50
Çok teşekkür ederim. İşte hikayenin geri kalanı


 
İşler yoluna girip akvaryumu eve getirmeye karar verince hemen ayak yapımına koyuldum. 40x40x2mm profilden olabildiğince sağlam ve binek otomobille taşınabilmesi için de sökülebilir bir ayak yapmak istiyordum. Bu fotoğraf parçalarını hazırlamaya başladıktan bir hafta sonra çekildi. Yavaş yavaş hergün biryerini tamamlayıp bir haftada ayağı hazır hale getirdim. Kendi atölyemizde imalatını yaptığım ayağın malzemelerini de hurdacılardan temin ettim. Demir ürünlerin tamamı toplam 60 tlye geldi bana.


Ayak profillerini istediğim ölçüde kestikten sonra uclarına kendi yaptığım diş çekilmiş lamalar kaynattım. Bunlara bağladığım parçaları da karşılık profillerine kaynatarak hem sağlam hem de demonte bir ayak imal etmeye çalıştım.



Burada bağlantı için imal ettiğim lamalar görülüyor. M8 iki adet civata ile birleşiyor. Toplamda 26 adet M8x20 civata kullandım


Aslında ayağı firin boya ile boyayacaktım ama sonradan yetişmeyeceği için yaş boya ile boyadım. Beyaz boya geçici bir görünüm. Tamamı ahşap kaplanacak ve içinde iki raf ile dış filtreyi koyacağım (veya SUMP'ımı) bir kapalı bölüm olacak.



Ayakların yere bastığı noktalarda profilin ağzına lama kaynatmak istemiştim önce ama düşününce pas boya ezilmiş halı üçgeni bana çok sempatik gelmedi ben de ahşap destek modelini benimsedim. 10mm sunta parçaları rahatlıkla işimi gördü.



Veeeeee.... Su doldurmaya başlıyorum. Gece saat 02 civarı. Ayrıca akvaryumu saat gece 12:30'da uykusundan kalkıp sehpaya koymama yardım eden çok sevdiğim fedakar karşı komşum Gökhan Abi'ye de çok çok teşekkür ediyorum.Suyu doldururken içine elimde önceden duran 20kg kadar midye kırığını attım. Yıkanmış olmalarına rağmen suyun rengini görüyorsunuz.


Normalde 4 kovada dolan eski akvaryumuma hayret hayran ve sevgiyle baktığım an. 5. kovayı dökmeme rağmen bana mısın demeyen tankıma ohaa nidalarıyla su taşımaya devam ediyorum.


Sonunda... Çok çok uzun zaman beklediğim tankım el emeği göz nurum tamamen doldu. Kova saymadım bir süre sonra yorgunluktan ama işte 16-17 litrelik damacana boyunda kovalarla 450 lt su taşımak için gereken sefer sayısı... Şimdi hesapladım 25 kova...Amanın.


Normalde eski akvaryumumu yarısına kadar doldurmaya yetecek kumum yeni tankımda kenarda belli belirsiz bir yükselti yaptı. Tabi ortasında hiç kum yok. Bakınız sonraki resim...


İşte bu resme bakan hobici arkadaşlarımdan bazılarının "Ama bunun altında sunta yok" dediğini duyar gibiyim. Evet ben de başta çok korktum.Hatta suyu doldurma kararını vermeden önce gecenin ikisinde içine girip kendimi kurban ederek bi önyükleme (!) yaptım. Işık kırılmalarına baktım. Önceden bir mühendis arkadaşımın 12mm camın o yükü 570mm açıklıkta rahatça taşıyabileceğini söylemiş olduğunu da hatırlayarak suyu doldurdum. Bu resim altından esneme ölçüsü alırken çekildi. Profilin akvaryuma bastığı yerler mantar ile kaplanmış vaziyette. Bu arada alttan aldığım ölçülerde en büyük esneme tam göbekte ve 2,5mm kadar. Bu büyük bir rakam gibi görülebilir. Aslında değil.1200mm boyda 2,5mm maksimum esnemeden bahsediyoruz.İleride tabiki altını kapatmayı düşünüyorum en basitinden altından gelecek darbelere karşı. Ama şu anda en azından bana güven veriyor. Bu konuda da yorumlarınızı bekliyorum.



Tankın üstten görünüşü.Bulanıkken çok hoş değil. Hatta işim bittiğinde saat sabah 4'ü gösteriyordu ve biz eşimle birlikte tankın önüne oturup uzun süre bir cesedin cama çarpmasını bekledik :))) çok ürkütücü bir görünümü vardı. Tabi kum azlığından ve minik kalan iç filtremin yine de son çabalarıyla oluşturduğu akıntıdan yerinden çıkarak yüzmeye başlayan Anubias kökümün yavaşça bulanık sulardan çıkıp cama sürtündüğü an yorgunluğun da etkisiyle hafifçe "o ne len!!" diyerek irkilmeme neden oldu.


Akvaryum projem başladığında oğlum henüz konuşamıyor ve desteksiz çatpat yürüyordu.Kızım yeni doğmuş ve henüz emekleyemiyordu. Bugün bir de kızım var. İkisinin de bisikleti var :)) ve hiç kapanmayan çeneleri var... :))) Hey gidi günler hey.Yaşlandırdın beni ey tank...


Şu anda tankımın yegane misafirleri. Çılgın yüzücü vatozum. Diğer akvaryumdan trasfer oldu. Ve yüzen dehşet anubias köküm...Henüz kum az olduğundan bağlayamadığım anda çekilmiş bir foto.


Kendi yaptığım nano-hamburg filtrem :)) küçük akvaryumumda feci derecede verimli çalışan bu medyayı geliştirerek canlılar gelene kadar bu tankın ölçülerine uygun hale getireceğim.


Tankın puslu atmosferinden bir manzara. Suyu koyduktan yaklaşık 5 saat sonra sabah 9 gibi. Tabi elimde bulunan kum yetmedi demiştim. Bende Hadımköyün tek akvaryumcusuna gidip 25kg kumu kaparak eve döndüm.30 tl verdiğim kumu eve gelince yıkama işkencesi başladı yine. Bu noktada da normal ev hanımlarının eşlerinin kafalarında oklava parçalayacakları bir ortam yaratmama rağmen forumda yayınlamam için fotoğraflarımı çeken, üstüne üstlük sen yoruldun burayı ben temizlerim diyen eşime bir kere daha minnet ve sevgilerimi iletiyorum. Bunu nasıl olsa beraber okuyacağız. Yağ çekmiş olurum :)) İşte kum yıkama işkencesinin fotoları da burada...


3 kova yıkadıktan sonra bir de leğen tekniğini denemek istedim. Duyurulur. Daha rahat oluyor. Göreceli bir kavram tabi rahatlık. Çünkü her bir kova ve leğen için 30 dakikalık bir dövüş tadında geçmesine rağmen son suda hala toz çıkıyor olması beni kuma karşı derin duygular beslemeye itti.



Kumun tamamını akvaryuma aktardıktan sonra elle (veya kolla ) düzeltme ve kabaca taşları ve anubiası yerleştirme işine girdim. Bu arada bir de sürpriz oldu. Önceki akvaryumdan alarak içine attığım delikli taşlarımdan birinde kaçak bir yolcu tespit ettik ama fotoğraflaması pek mümkün olmadı. bugün yakalamaya çalışacağım. Bir lepistes yavrusu. Operasyondan iki gün önce lepisteslerim yavrulamıştı. Onlardan birtanesini akvaryumu düzenlediğim sırada tam da fotoğraftaki durumda burnumun dibinde suyun yüzünden bana bakarken buldum :)) elimi almamla dipte kaybolması bir oldu. Az önce evi aradım. Bir görünüp bir kayboluyormuş haylaz arkadaş. O da akvaryumun 3. geçici misafiri diyelim.

Şimdilik bu kadar. Akşam eve gidince suyun sakinleşmiş haliyle birkaç foto daha alacağım burada yayınlamak için. Akşam evyapımı filtrem üzerinde çalışmalar devam edecek. bu konuda da ayrıntılı bir paylaşım planlıyorum müsadenizle.

Sevgili arkadaşlar. Buraya kadar yazdıklarıma değerli yorumlarınızı bekliyorum. Hergün gelişmeleri fotolarla aktaracağım. İnşallah 45 gün sonra canlılarımı koyarken de çektiğim fotoları burada yayınlama mutluluğuna erişirim.

Okuduğunuz için çok teşekkür ederim.
umudeus2012-08-29 15:29:38

Beğenenler: [T]178865,ziyasenkaya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3575
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 15:39
Yani ne diyim titizliğinize hayran kaldım desem.Ben de bir akvaryum yaptırmayı planlıyordum ama sizin bu çalışmanızı görünce hazır cam alıp kendim yapıştırmaya karar verdim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umudeusÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 48
umudeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 15:46
Çok teşekkür ederim. Çok uzun zamandır planladığım bir işti bu. Çocukluğumuzdan beri evimizde akvaryum eksik olmazdı. Ben de hiç balıksız kalmadım desem yeridir. İnşallah çalışmanın sonunda güzel bişeyler çıkacak. Beraber göreceğiz...

Teşekkür Edenler: [T]180402,Omerzeybekk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuhanBoztepeÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2011
İl: Malatya
Mesaj: 167
BatuhanBoztepeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 16:16
Hayırlı olsun abi öncelikle litre olarak her balık beslenebilir burdaki en büyük sorun bu filtrenin temizlenmesi olacaktır siz bizden daha çok araştırmışsınızdır eminim bizede takip etme düşer :) kolay gelsin. BatuhanBoztepe2012-08-29 16:17:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wwoollffÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2011
İl: Izmir
Mesaj: 145
wwoollffÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 18:24
Ben biraz panik yapardım heralde altında sunta olmadan :) bence siz yinede bir sunta koyun altına.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

3rturkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 207
3rturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 20:07
Umut Bey tebrik ederim, çok emek var bu işte, bizimle paylaştığınız için de ayrıca teşekkürler. Bence kumu yıkama, suntasız akvaryumu doldurma ve eksik kumla akvaryumu doldurma noktalarında biraz aceleci davranmışsınız. Onca emeğin üzerine bitmiş bir akvaryuma su doldurma hevesine ben de yenik düşebilirdim, bu yüzden sizi suçlayamam. (:

Ama abi taşıma suyuyla 500 litre de dolmaz ki (: Bir hortum yok muydu yahu? Okurken ben yoruldum burada..

Bir de akvaryum projeme başladığım da çocuklar çok küçüktü demişsiniz, ne kadar sürdü tüm bu işlemler merak ettim. Sanırım bir anda değil, aklınıza düştükçe veya ufak ufak malzeme aldıkça ilerlediniz? Doğru mu acaba?

Tekrar tebrikler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umudeusÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 48
umudeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 23:49
Ertürk Bey Teşekkür ederim. Tankı doldurma konusunda aceleci davrandım haklısınız. Ancak ölçümlerim yüreğime su serpti. Birazdan bir ölçüm daha alacağım. Zaten daha sonra da dediğim gibi destek amaçlı olmasada alttan gelebilecek herhangibir darbeye karşı alt tarafa bir tahta plaka kestireceğim.

Evet inanın eşimde bende çok yorulduk. Ancak hortum yoktu. Onu da sonradan akıl ettik almayı zaten :))))

Proje başından bugüne 2 senelik bir proje. Tasarımın ilk gününden bu zamana hemen hemen o kadar zaman geçti. Oğlum 2 kızım 1 yaşındaydı. şimdi oğlum 4 kızım 3 yaşında. Projede aslında beni en çok yavaşlatan akvaryumun ayağı oldu. Aslında çok daha önce yapabilirdim ama demir doğramacılar iki kırık profile 200-250tl ücret isteyince ben de bu işe 50 liradan fazla vermem dedim öyle kaldı :))

Filtre kısmına gelince. Az önce çektiğim iki fotoyu sizlerle paylaşacağım. Su sabahtan bu yana oldukça berraklaşmış ve filtre medyası oldukça yamulmuş :))) demekki işe yarıyor. Biraz kapasite sıkıntısı var yavaş kalıyor. Onu da halledeceğim. Bu arada kalın su hortumlarının içine şu 50mm çapında olanlar var ya...onların içine bölümler halinde substrat sünger porselen vs koyarak ve bu parçaları kelepçelerle birbirine tutturup girişe de 2 adet 1000'lik kafa motoru koyarak şimdiye kadar çok denenmemiş bir filtre sistemi düşünüyorum. Bu hafta yapıp resimlerini koyacağım.. Faydası olur umarım..


Kullandığım iç filtreler. Şu anın kahramanlarıdır kendileri. toplam 2100lt-sa kapasiteliler. Tabi böyle bir tanka yetersiz gelecek. dediğim gibi çalışmalar sürüyor.


1200lt-sa kapasiteli olanın çıkışına bağladığım parça eski akvaryumumda mucizeler yaratıyordu. Şu anda petin ucuna bir de siyah parçayı ekledim. İçinde delikli birtür file var. Parçalar halinde kesip tıkıştırdım. Taktıktan sonra suyun rengi olumlu etkilendi diyebilirim.



Rengi açılmış ve berraklaşmış tankımdan iki görünüm.anubiasım görünüyor. Bu arada dün döktüğüm ekstra kum oldukça kapatıcı olmuş.

Şimdilik iyi gidiyor diyebilirim. Yarın haftasonuna kadar biraz kaya bulmaya çalışacağım. Bunları yerleştirip filtrenin kapasitesiyle uğraşmaya devam edeceğim.

Çok teşekkürler. Lütfen görüşlerinizi yazmayı ihmal etmeyiniz.
umudeus2012-08-30 02:10:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

samet24Çevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2012
İl: Bursa
Mesaj: 308
samet24Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 00:24
Umut bey ellerinize saglık guzel bir çalısma olmus ıcınde canlı doguran türlerinden mı bakıcaksınız acaba

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

3rturkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 207
3rturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 00:39
2 tane 1000 lik kafa motoruna yine nereden baksanız 40-50tl verirsiniz. Ben 85tl'ye jebo 839 dış filtre aldım. Dolu ve musluklu. Debi saatte 1500 litre, 5 sepetli (sanırım 7 litre kapasiteli) ve seramik milli. Sonuçtan memnunum. Alt sump düşünmüyorsanız, diğer sistemlerle uğraşmak yerine böyle bir dış filtreyi öneririm. Yine de DIY konusunda iyisiniz, siz bilirsiniz tabii. 3rturk2012-08-30 00:40:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umudeusÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 48
umudeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 02:27
Samet bey açıkçası istediğim tür demasoni. Tabi akvaryuma küçük gelirler mi kendilerini gösterebilirler mi bilmiyorum. Ancak onlar için oldukça boş yer olacağı ve rahat edecekleri kesin.

Ertürk Bey, akvaryumcumdan jebo 1200 lt kapasiteli modeline 150tl fiyat verdi. Sizin bu fiyatınız gerçekten çok cazip geldi bana. DIY yapacağım büyük ihtimalle ama en azından işler sarpa sardığında güvenilir bir cihaz fena olmaz. Temin konusunda sizden bilgi alabilirsem çok memnun olurum çünkü fiyat gerçekten çok iyi. Baktım şimdi internetten fiyatlar 110-130 arası oynuyor.

Teşekkür ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

delaloÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2012
İl: Mardin
Mesaj: 47
delaloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 03:11
Elinize ,emeğinize ,yüreğinize sağlık.Allah utandırmasın.Akvaryum değil resmen tank yapmışsınız,tabi güvenlik çok önemlidir size hak veriyorum,yapılabileceğin en iyisini yapmışsınız diye düşünüyorum,fazla fazla güçlendiriciler kullanarak esnekliği min. indirmenizde tatdire layıktır.Doğrusu akvaryumunuza imrenmedim değil hani :)Eminimki evinizin köşesinde çok hoş duruyordur.Acemi bir hobici olarak bol bitkili bir akvaryum olursa ki bu sizin göz zevkinize kalmış birşeydir; bence çok hoş bir görüntü sunacağını düşünüyorum. Zevkle , keyifle güzel balıklar beslemeniz temennisiyle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EgmnsnrÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2012
İl: Samsun
Mesaj: 97
EgmnsnrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 07:25
Umut abi muhteşem olmuş tebrik ederim.Hayran kaldım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir