SP diyet


StovragÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2009
Mesaj: 19
StovragÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2009 01:19
Selam arkadaşlar. Sarı prenseslerime sera premium discus ve cichlidler ve tüm tropikal balıklara uygun granül balık yemi veriyorum. Fakat pek geliştiklerini söyleyemem. akvaryum hacmim küçük fakat iç filtreyi sürekli çalıştırıyorum ve mümkün olduğunca hava motoru da çalışıyor. Sularının temiz olduğunu söyleyebilirim. Yüzgeç erimesi vardı azoo marka ilaç ile talimatlara uygun ilaçlama yaptım şimdi daha iyi gözüküyorlar. Ayrıca su değişimlerinde yine azoo marka su düzenleyicisi kullanıyorum. Sizden sorum yem, vitamin, veya ev yapımı bir diyet önermeniz. Balıklarımın daha sağlıklı olmasını ve büyümelerini izlemek istiyorum. Tüm faydalı cevaplara şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozgenccoskunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 956
ozgenccoskunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2009 01:56
Verdiğiniz yemler zaten kaliteli ve uygun vitaminli yemler 1-2 ay içinde çok çok büyümelerini beklemeniz balıklardan yanlış olur zaman içinde geliştiklerini zaten anlıyacaksınızdır şöyle bir örnek veriyim 1 sarı prenses yavrudan damızlık boya 7-8 cm e yaklaşık 8 ayda gelir balıklarınız ne kadar boydan beri sizde ve ne kadar geliştiklerini söylerseniz daha faydalı bilgiler vermeye çalışırım ancak ek takviye olarak birşeyler sorarsanız canlı yem vermeniz daha iyi olur ayrıca evde bol vitaminli yem hazırlamak istersenizde forumdan yem yapımlarına bakabilirsiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

StovragÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2009
Mesaj: 19
StovragÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2009 03:25
Balıklar 2 aylık bir süredir bende zaten 5-6 cm boylarında geldiler ama sanki bir solgun duruyorlar ayrıca ürkekler odada ışık kapalı iken akvaryumda geziyorlar ışığı açtığım zaman hepsi taşların altına filan giriyor. 2 aylık sürede bu balıklardan 3 cm filan gibi bir gelişme beklemiyorum ki zaten mümkün değil biyolojik olarak ama en azından daha aktif ve daha canlı olmaları için neler yapabilirim? ayrıca bunlar sanırım 4 dişi ve hiç erkek yok aralarında. balıklar ve akvaryum hediye olarak geldiği için cinsiyetlerini bilmiyorum ama sanıyorum ki 4 dişiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir