ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Stovrag
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ağustos 2009 15:58
Son Ziyaret:
07 Ocak 2010 20:13
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selçuk Yeşiltepe
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Selçuk Yeşiltepe

SON 10 MESAJI

Balık Hastalıkları Teşhis ve Tedavi
Çok acil yardıma ihtiyacım var. 2 lepistesim yüzgeç erimesinden öldü. siyah molide de başladı. hangi antibiyotiği kullanmam gerek söylerseniz çok sevinirim.Cevaplarınızı hemen ulaştırırsanız eczaneler kapanmadan alabilir gerekli tedaviye başlayabilirim. 
Lepistes'e Başlayacağım Tavsiye
Bu forumda ve başka forumlardaki makalelerin bir çoğunu okudum konudaki amacım biraz da kişisel tecrübelerden faydalanmak. 
Lepistes'e Başlayacağım Tavsiye
Tavisyeleriniz için teşekkür ederim. 4 lepistes 3 beyaz bir de siyah moli aldım. kenarlara da yapay bitkiler koydum. iyi bir şekilde gezindiklerini düşünüyorum şu an. bir de albino vatozum var. umarım balıklarım ve balıklarınız sağlıklı olurlar. şu an yüzeyde yüzüyorlar sanırım alıştıkça tüm akvaryumu istila edecekler. 
Lepistes'e Başlayacağım Tavsiye
Arkadaşlar acil olarak yardımınıza ihtiyacım var. yarın 4 sarı prensesimi verip yerine lepistes veya benzeri bir canlı doğuran ile takas yapacağım. akvaryum hacmim küçük olduğu için lepistes veya küçük boyda canlı doğuran bakmak istiyorum. sormak istediğim sorular şunlar: dekorasyonda ne gibi değişiklikler yapayım? şimdilik bir testi ve biraz da kendi topladığım taşlar var. yapay bitkilerden alsam nasıl olur? sık bir şekilde yapay bitki koyarsam lepistes yavruları için ayrı akvaryum yapmama gerek kalır mı?(amacım üretim değil). ayrıca türle ilgili tavisyelerinizi bekliyorum. neler iyidir neler kötüdür. birçok forum ve site araştırdım şimdi de sizlerin fikrini almak istiyorum. 
balıklar yüzmüyor
Arkadaşlar akvaryum konusunda ve sp konusunda pek uzun deneyimlerim olmadı ama bu zamana kadar gözlemlediğim kadarıyla sp zaten çok yüzmesini seven bir tür değil. akvaryumun dekoru değiştiği zamanlar çok yüzüp kendisine bir yer buluyor bir iki gün sonra yine aktifliğini kaybediyor. 15w bir koyu mavi ampüle karşı ürkek davranmıyor fakat ev tipi ışıklandırmadan korkuyorlar ayrıca arkadaşların dediği gibi odadaki hareketlenmeleri iyi görüp anında saklanıyorlar ve bir süre hareketsiz kalıyorlar sanırım bu onların avcılarına karşı geliştirmiş oldukları bir savunma mekanizması. yakından izlemek isterseniz yanlarında uzunca bir süre kalıp sizin görüntünüze alışmalarına izin verin. ama ani hareketlerinizde çok korkuyorlar ve daha ürkek hale geliyorlar. 
Sarı Prensesde Anormallik
Pek bir bilgim yok bu konularda belki içinizi rahatlatır diye söylüyorum. Benim sp'lerimde de benzer davranışlar vardı. ayrıca bir tanesinin üst yüzgeci hırpalanmış yüzgeç erimesi başlamıştı. Dış parazit önleyici kullandım azoo marka. aynı markanın su düzenleyicisini de aldım. haftada bir gibi talimatlara göre kullanıyordum. dün gece suyu dibe kadar çekip camları sildim ve gnel bir temizlik yaptım. camlar yosunlanmıştı akvaryumda pislik oranı da yüksekti. şimdi balıklarım daha hareketli ve canlı. ayrıca yine azoo marka vitamin vermeye başladım toparlasınlar diye şimdi daha sağlıklı gözüküyorlar. bir de bir konuda yanlış hatırlamıyorsam kuma sürtünme nedeni olarak nitrat artışı demişlerdi. o da olabilir.

ekleme: kaya tuzu da kullandım.
balıklar yüzmüyor
Benim balıklarım da yüzmüyor. aslında yüzüyorlar fakat onlara baktığımda yanlarından geçtiğimde odanın ışığını açtığımda yüzmüyorlar saklanıyorlar. kötü bir görüntü tabii akvaryum için ama bazen onları uzaktan izlemek de güzel. benim balıklarım yem attığımda dahi ortaya çıkmıyorlar eğer ki uzun süre karşılarında durup izlersem bazen hareketleniyorlar. ışık için de şunu söyleyebilirim bir gece el fenerini açık bırakıp uzaktan izledim gayet iyi yüzüyorlardı ama odanın ışığını açtığımda saklanıyorlar. ışıkla ilgili bir problem olması da muhtemel. deneme yanılma yöntemi ile öğrenebilirsiniz.
Akvaryumcuların söylediği komik sözler, yalanlar
Vallahi benim bir akvaryumcum var çok iyi bir akvaryumcu yalan söyleyeceğine hiç ihtimal vermiyorum. tabii diğer akvaryumcularda duyduğumuz yok piyasada bundan ucuzunu bulamazsın yalanları dolaşırken böyle bir akvaryumcu bulmak kesinlikle gerekli. ucuz olur diye Eminönü'ne gittim akvaryum bakmaya aynı fiyata hatta ucuzu benim akvaryumcumda zaten varmış. sayesinde balıklarım iyileşti şimdi turp gibiler. 
Manyetik Alan
Mıknatıslarla oluşturulan manyetik alanın etkisini akapunktur gibi düşünebilirsiniz. eğer oradaki manyetik alan dalgalarının dalga boyları balıkların beyinlerindeki salgı merkezine uyarı gönderiyorsa bu balıkların daha çok büyüme hormonu sağlamasına yol açabilir. radyasyon ve manyetik alan farklı iki konudur. bitkici1 in de dediği gibi dünyanın da çok büyük derecede bir manyetik alanı bulunmakta. 
Arguslarım
Çok güzel balıklar tebrik ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.