Spotex Hakkında


HOPPALAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2022
İl: Antalya
Mesaj: 509
HOPPALAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2023 00:00
Selamlar,

Spotex'i günlük dozlayan oldu mu? Kutusunda yazdığı gibi iki tur ve uygun dozda kullandım, sonuç alamadım. Crystalpro ile görüştüm. Firmanın ilgi ve alakaları çok iyi, bunu belirtmek isterim.
Spotex kullanımında anlık şoklamanın daha etkili olduğunu belirttiler fakat ben ParaGuard gibi günlük dozlamanın daha etkili olacağını düşünüyorum.
Balığın yüzgeçlerinde en fazla 3-5 tane beyaz benek var ve ne artıyor, ne de eksiliyor. Normal şartlarda döngünün kırılmış ve parazitinde ölmüş olması gerekiyordu.
İkincil bir enfeksiyon olma ihtimali üzerine firma Nitrozone önerdi. Görünürde ikincil bir enfeksiyon yok. Ayrıca, bu ürünün kullanımı ise biraz farklı. Çünkü 2 saat kadar filtrelerin kapalı kalması gerektiği belirtildi ve de tedavi tamamlandıktan sonra filtreyi iyi temizleyiniz diye belirttiler.[EDIT]HOPPALA,2023-06-28 00:28:40[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ArifhbsAquaticsÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 25/04/2018
İl: Sivas
Mesaj: 3595
ArifhbsAquaticsÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2023 00:40
Beyaz benek için spotexi kullanan tanıdıklarım var, talimata uygun kullanıp iyi sonuç da aldıklarını biliyorum.

Zamanında paraguardı beyaz benek için kullanmıştım ve sonuç alamamıştım. Yine seachemin cupramine ilacı imdadıma yetişmişti. Üç sefer farklı tanklarda yaşadım; üçünde de cupramine ile bir hafta sürmeden olayı bitirdim. Üç hadiseyi de soğuk hava şartları ile uzun yoldan gelen balıklarımda yaşamıştık.

Seachem in ilaçlarını, kullanım kılavuzunda özellikle belirttiği hastalıklara göre alıp kullanınca kesin sonuca ulaştığımı belirteyim.

Başka bir örnekte ise dropsy vakasıyla karşılaşıp elimde bulunan metroplexi, nede olsa geniş spektrumlu diye kullandığımda fayda görememiş, nokta atışı olan kanaplexi alıp kullanarak tedavide sonuç almıştım. Demem o ki, seachem gerçekten işini iyi yapıyor.

Genel parazit odaklı paraguardı günlerce tanka dozlayıp canlıları daha çok stres etmektense, spotexi de bir kenara bırakıp imkan var ise cupramine alır kullanırdım.

Keyifli hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HOPPALAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2022
İl: Antalya
Mesaj: 509
HOPPALAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2023 15:46
Teşekkürler Arif Hocam. Bende ilk başta cupramine almayı düşünüyordum. Bakır hakkında olumsuz yazılar okuduğumda (yabancı kaynaklarda) vazgeçip Paraguard almıştım. Şuan elimde Spotex var ama balığa stres yaratmaktan öteye geçmiyor gibi görünüyor.
Sanki paraguard beyaz benekte ilk aşamalarda daha etkin ancak ilerlemiş bir beyaz benek vakasında fazla etkin olmuyor gibi. Veya belkide kullanım süresini arttırmak lazım. Seachem ürünlerini bende beğeniyorum, kaliteli ürünleri ve hizmetleri var. Pek çok ürünüde dolabımda mevcut.
Cupramine siparişi verdim. Yorumunuz için tekrar teşekkür ederim.

+1: [T]205902,ArifhbsAquatics[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir