tahir baba( cüce vatoz)- yavrularım öldü syf-18


cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2011 15:31

Konumu takip edip benden desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen herkese tekrar teşekkür ediyorum..     

 

Cücelerimin yediği bir yem bulabildim nihayet, yaptığım bir artemia alışverişinin() hediyesi olan, granul formdaki spirulina.. Markasını bile bilmiyorum maalesef ve bittiğinde ne yapacağımı şimdiden düşünmeye başladım.. Bu yemin adını bilen var mı?
 
Şimdilik bitkisiz bir tank biliyorsunuz ki (3-5pistiayı saymazsak)  ve ben hava motoru bağlamadım.. Çünkü bu akvaryum yatak odasında ve eşim maalesef çok rahatsız oluyor o sesten... Kapağa aşırı ısınmaya karşı fan taktım, sadece gündüzleri çalıştırıyorum ama suyun üstünde de bi dalgalanma yapıyor.. Acaba bu dalgalanma oksijen çözülümü için yeterlimidir? Resim koymaya çalıştım ama sanırım bi sorun var, yüklenmedi.. Neyse, böyle hafif bi dalgalanma oluyor suyun üstünde, yeterli midir acaba?
 
Mangrow şart mı arkadaşlar, cücelerim çok seviyorlar onu zama suyun rengini bozuyo, hal böyle olunca da su değişimlerinde suyun değerlerinde aşırı bi oynama olacaktır..
 
Bi de elimdeki cichlid yemlerini sıralayayım tekrardan.. Bunların hangilerini verebilirim acaba?
-NLS thera+a
-Sera granugreen
-Tetra phyll
-Gemma cichlid formula
-Gemma pro red
-Small shrimps kuru karides
-artemia
-spirulina(bunu sevdiler)
Mehmet bey (cücelerin anaçlarının sahibi) normal cichlid yemlerinden verdiğini, ekstra bir özen göstermediğini söyledi.. Ben de mi öyle yapsam.. Ben yaptım oldu mantığını evet sevmiyorum ama konu balıklar ve akvaryum olunca, şu asla şöyle olmaz diye koyulan kesin sınırların da aşıldığı durumlar muhakkak oluyor.. Yani kural tanımaz bir hobi bizimkisi..
 
NOT: Midyelerden 2tanesini yanlarına koydum, ve gayet iyi anlaşıyorlar.. Arada bi gelip benim ufaklıklar midyelerin tozunu alıp cilalıyor, midyeler de o azcık açık olan ağızlarını da kapatıp cilalanmanın keyfini çıkarıyorlar..
 
cokmutlu2011-07-23 19:04:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2011 15:49
Evet işte sudaki dalgalanma dediğim buydu.. Sizce oksijen çözülümü için yeterli mi?


NLS thera+a yem verdim dün, hemen geldiler yeme.. Sarı prenseslerime vereyim bari o sera spirulina tableti, bunlar yemiyorlar hiç.. Ama o saf spirulinayı baya sevdiler, haftada 2-3defa proteinli bir yem vermeyi düşünüyorum, veya NLS thera+a yı, diğer öğünler kabak ve spirulina.. Kabağa alışmaya başladılar yavaştan.. Ama hala salatalığa gelmiyorlar.. Çok sevimliler yaa, çok sevdim ben bunları.. Bi nazar boncuğu bulamadım camdan, hep plastik var çarşıda.. Gelip gidip seyrediyorum uzaktan, seyri çok zevkli, o güzel yüzmmezler, seyri zevksiz diyenler çok yanılıyor, öyle güzel yüzüyorlar ki..
 
Listemdeki yemlerle ilgili öneride bulunan olmadı hala..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

URASÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Gaziantep
Mesaj: 560
URASÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2011 23:27
Nls there A yı verebilrisin bnce abla. bunun yanında bulabilirsen dainichi veggei fx de al suya çabuk battığı için onu da çok rahat yiyeceklerdir diye düşünüyorum. Midyeler için üzüldüm allah rahmet eylesin. Muhtemelen birisi senden cüce yada yem makinası filan istemiştir sende cimrilik etmişsindir. Midyelere nazar filan değmiştir. Tabi bu bir ihtimal bilmem anlatabildimmi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karideskisehirÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 933
karideskisehirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2011 16:51
Makbule hanım, size gönderdiğim spurilinalar, saf spurilina. Aktarlardan teemin edebilirsiniz. Çok çok fazla kullanmamakda fayda var diye düşünüyorum ben o yemi. Çünkü içeriği tamamen yosun, diğer yemlerlede desteklemek lazım bence. Bir de yanlış hatırlamıyorsam, JBL Markasının spurilinası da var %60-65 yosun oranı. Şekli hemen hemen bire bir. Herhalde kalıp makineleri aynı, çok benziyordu hatırladığım kadarıyla. Fakat başka marka ile de karıştırıyor olabilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2011 01:58
Kabağa artık baya alıştılar, ev yapımı yem vardı buzluğumda, onu da sevdiler hatta atar atmaz resmen coştular..  Yeni yemler yapacağım şimdi, ilk fırsatta onu da paylaşırım inşallah, protein katkılı yemler.. Ha bi de bu benim haylazlar baya baya kavga ediyo biriyle, aralarında boy farkı oluşmaya başladı.. Genel olarak 4-7mm büyüdüler bu bir haftada.. Hatta eşimden acı bir gerçek öğrendim bugün.. Meğer cücelerimi ilk alıp eve getiriken eşim poşeti elinden düşürmüş..  Getirdiğinde dıştaki siyah bakkal poşetinin dibi yırtıktı ve sorduğumda geçiştirmişti.. Yavrucuklar o sarsıntıdan sonra yine iyi dayanmışlar maaşallah..
 
İlk dip çekimi ve su değişimini yaptım, ama az miktarda.. Hatta bahçe hortumu ve pet şişe ile yaptığım sifonumla yavruları çekmekten korktuğum için onlara özel yavru sifonu yaptım.. Yarın ilk iş resimlerini paylaşırım sizinle.. Her tür yavru için ideal oldu bence.. İlk değişim için yaklaşık 9lt dip çekimi yaptım ve 14lt (buharlaşan suyla beraber) dinlenmiş su ekledim.. Aslında daha fazla su değişimi yapmayı isterdim ama dinlenmiş suyun phı mangrowlu tankımın ph ından yüksek olacağı için, ph da aşırı dalgalanma olur diye düşündüm..
 
Gelelim şu midyelere değen nazar meselesineee..
[QUOTE=URAS]Nls there A yı verebilrisin bnce abla. bunun yanında bulabilirsen dainichi veggei fx de al suya çabuk battığı için onu da çok rahat yiyeceklerdir diye düşünüyorum. Midyeler için üzüldüm allah rahmet eylesin. Muhtemelen birisi senden cüce yada yem makinası filan istemiştir sende cimrilik etmişsindir. Midyelere nazar filan değmiştir. Tabi bu bir ihtimal bilmem anlatabildimmi [/QUOTE]
Yok yok, midyelere nazar filan değmemiştir.. O midyeleri bana yollayan arkadaş kutunun üstüne yukarıyı ve aşağıyı belirten işaret koymamış, ve hatta üstüne dikat kırılır diye not düşmemiş, hatta ve hatta sırf bu uyarılar olmadığı için kargo görevlisi bana getirirken koliyi sallayıp kulağına tuttuğuna bizzat şahit olmuşumdur.. Sonuçta bunlar da canlı, gözü kulağı yok diye taş da değil ya.. Hani iki gün süren bu aşırı sarsıntılı yolun sonucuydu galiba.. Çünkü eğer akvaryumumun suyundan kaynaklı bişey olsaydı ölümler devam ederdi.. 2si cücelerimle, kalan 5i de splerimle gayet mutlu yaşıyorlar..
 
Araştırmalarımdan öğrendiğim bir şeyi burada anlatayım, midyeler herhangi bir sebeple (genelde yolculuk sonrası) akvaryuma eklendiğinde oval şeklinin tombul olan kısmı, kum parmakla hafif çukurlaştırılıp o tombul kısım çukura gömülerek (asla itmeden ve bastırmadan) yerleştirilirse, midye daha çabuk kendini toparlıyormuş.. Kumun üstine yatık vaziyette koyulan midyelerden bi kaç saat geçmesine rağmen kendini gömmeyenler muhtemelen ölüyormuş.. Bunu keşke daha önce öğrenseydim..
cokmutlu2011-07-27 09:35:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pckobatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Amasya
Mesaj: 1934
pckobatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2011 02:22
Abla kim yazmış onu ben kumsuz akvaryuma atmıştım 15 tane hiç birine bir şey olmadı.Benimkiler gömülmek istesede gömemiyorlardı kendilerini.Yok bence öyle bir şey.Midyeler dayanıklıdır sarsıtıdan falan degil sıcaklıktan mefta oldu bence senin midyeler bu sıcakta midye nakliyatı yürek ister birde Maraş'a:)Yine yaşayanların olması büyük şans.Midyeler soguksuları severler onun için akvaryum ortamında ömürleri çok az dogaya göre yanlış hatırlamıyorsam dogada 15 yıl akvaryumda 1-2 yıl.İyi forumlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2011 08:39
Fatih kardeşim, haklısın, kuma gömülmeden de yaşayabiliyorlar, ama böyle uzun ve sarsıntılı yolculuklardan sonra kuma gömülmek onları rahatlatıyor.. Hatta http://www.akvaryum.com/Forum/midye_neden_olur_k9496.asp linkteki konuya da bi göz atabilirsin bence.. Ha her midye için geçerli olmayabilir, haklısındır kardeşim.. Ama bunlar da canlı yahu, sen 24saatte İstanbul'dan Gaziantep'e gel, ordan da 24saatte Kahramanmaraş'a gel, iyi bile dayandılar bence, suyla beslenen bu canlıların az bir suyun içinde bu kadar yolculuk yağtığını düşününce... Akvaryum ısısı 25-27 arası, daha fazla yükselmesine izin vermiyorum zaten.. Ama yolda sıcağa dayanamadılarsa onu bilemem..
 
 
İşte yavru tanklarında kullanılabilecek, hatta suya alıştırma anında yavaş yavaş su vermemize yarayabilecek sifon bu.. Hava hortumu ile yaptığım için su baya yavaş akıyor ama olsun, ben razıyım..  20lik şırıngayı 15çizgisinden kestim, hava hortumunu da takınca işlem tamamlanmış oldu..
 
 
Şimdide sevimli haylazlarımdan bir kaç kare..
 Genelde bu şekilde ikili gezinmeler ve minik kavgalar oluyor. 
 DIY yem çılgınlığı..
 Yemim hemen dağılıyor amaen ufak kırıntıyı bile buluyorlar..
 Bu ve alttaki cüce arasında renk farkı neden acaba...
 Bunda kafa gerisinde bi halka var, diğeri daha sık ve küçük benekli..
 Kabak kardeşliği..
 
cokmutlu2011-07-27 17:10:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

URASÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Gaziantep
Mesaj: 560
URASÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2011 09:50
Oy oyy şu maraşlılar.. Neyse
Ablam şimdi burda konusmaya bi başlarsam beni susturamazsın ona göre
yüklü miktarda GİREREK istanbul'dan gelmiş. Bende o iş  yoğunluğunda suyunu bile tazeleyip sana göndermişim. Bence gönderme aşamasında bişey yok.Ayrıca ters dönsede hiç bişey olmaz çünki suyu yarım veya yarımdan az değil. Ne tarafa yatırırsan yatır susuz kalmayacak şekilde doldurdum. Sallama ve aşırı sarsıntı oldumu orasını bilemem ama kargocunun merakının faturasını da ben ödeyemem yani  ayrıca eğer sallanıp kulağına tutulmasını istemiyorsak kargomuzu 18 lira vererek lütfen kargomuzda sarsıntı olmasın deyip o şekilde getirtebiliriz..... BİLMEM ANLATABİLDİMMİ

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2011 09:55
[QUOTE=URAS]Oy oyy şu maraşlılar.. Neyse
Ablam şimdi burda konusmaya bi başlarsam beni susturamazsın ona göre
yüklü miktarda GİREREK istanbul'dan gelmiş. Bende o iş  yoğunluğunda suyunu bile tazeleyip sana göndermişim. Bence gönderme aşamasında bişey yok.Ayrıca ters dönsede hiç bişey olmaz çünki suyu yarım veya yarımdan az değil. Ne tarafa yatırırsan yatır susuz kalmayacak şekilde doldurdum. Sallama ve aşırı sarsıntı oldumu orasını bilemem ama kargocunun merakının faturasını da ben ödeyemem yani  ayrıca eğer sallanıp kulağına tutulmasını istemiyorsak kargomuzu 18 lira vererek lütfen kargomuzda sarsıntı olmasın deyip o şekilde getirtebiliriz..... BİLMEM ANLATABİLDİMMİ
[/QUOTE]
De get entebli..
 
Zeytin yağıyla mı yıkadı annen seni bebekken?  Hemen suyun üstüne çıkıyon maaşallah..  Ben mi dedim ücretsiz yolla diye, parasını vercektim zaten.. Ama diyorum yani, sırf senden değil, uzun süreli yolculuk, meraklı kargocu, ve tabi arabada maruz kaldığı ısı vs, hepsi birleşince sonuç bu oldu işte.. Daha bi de diyon ana ordan cücü yolla diye..  Yok sana cücü mücü, ya gel al, yada otobüsle dolmuşla yollarım terminalden alırsın..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

URASÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Gaziantep
Mesaj: 560
URASÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2011 10:07
Abla valla hiç vaktim olmuyo ki otobüse filan. Ama pazar gününe denk gelirse olabilir bak.
Hı bu arada marasta bi ablamız var durumunu biliyoruz pek masraf yapması iyi olmaz ona kargo gönderecez daha bide paramı ödettirecez sağolsunlar her yerde bi tanıdık var yardımcı olurlar bana. İnş. Sende hayrını görürsün. Zaten benimkilerden birisi de mefta olmustu geçen gün

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karideskisehirÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 933
karideskisehirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2011 10:27
Yanlız ben bu vatozların ilk yavrularından bir kaçına talibim. Şimdiden herkezin haberi olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2011 10:28
Senin de başın sağolsun kardeşim.. Benimkiler hiç durmuyo yerinde, sürekli seferii..  Hani splerin yanındakiler kayaların altına falan gider de ölen olusa göremem diye set gibi taşlardan duvar ördüm, sabah baktım ki o seti aşmış biri, taaaa diğer köşeye gitmiş..
 
Haaa, insan bi maaşallah der yaa cücelerime..  
cokmutlu2011-07-27 10:29:37

[QUOTE=karideskisehir]Yanlız ben bu vatozların ilk yavrularından bir kaçına talibim. Şimdiden herkezin haberi olsun.[/QUOTE]
Başımla beraber Ahmet bey kardeşim.. Ha büyüsünler, ölüm yaşanmadan sayı eksilmeden büyürlerse inşallah, benim sayıyı eksiltmem gerekecek zaten.. O zaman belki başka ihtimaller de gündeme gelebilir..  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

URASÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Gaziantep
Mesaj: 560
URASÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2011 10:33
Maş maş :)
Bizim de maraşta ablamız yokki bize bi 7 cüceler göndersin işte aah ah :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2011 10:38
[QUOTE=URAS]Maş maş :)
Bizim de maraşta ablamız yokki bize bi 7 cüceler göndersin işte aah ah :)
[/QUOTE]
7 asal sayıdır.. Yani asil sayıdır, öyle bölünmeyle falan uğraşmaz.. Belki 7, belki de başka bi asal sayı olabilir kardeşim; 1, 3, 5, 7, 11, 13...    Hepsini sayimmi..
Ayarlamaya çalışıyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir